RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Kia jaunais trīs durvju hečbeks saņem iF dizaina godalgu

Kia jaunais trīs durvju hečbeks saņem iF dizaina godalgu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 01.12.2012. 11:44

Kamēr Latvijā Kia cee'd cīnās par titulu "Latvijas Gada auto 2013", tā jaunākā modifikācija – trīs durvju hečbeks pro_cee'd vēl pirms nonākšanas tirdzniecībā ir saņēmis vienu no pasaules prestižākajām dizaina godalgām – 2013. gada iF balvu par labāko dizainu transporta dizainā.

 

Trīs durvju hečbeks Kia pro_cee'd, kas tirdzniecībā nonāks 2013. gada otrajā pusē, uzvarēja iF dizaina konkursa transporta dizaina kategorijā, kurā par prestižo balvu cīnījās vairāk kā trīstūkstoš produkti no četrdesmit astoņu valstu ražotājiem. Žūrijā darbojas vairāk kā trīsdesmit industrijas profesionāļi, kuri vērtē pieteikto produktu dizaina kvalitāti, meistarību, oriģinalitāti, funkcionalitāti un drošību. Pēdējo piecu gadu laikā Kia ir saņēmis gandrīz divdesmit iF dizaina konkursa godalgas dažādās kategorijās.

 

Jaunais pro_cee'd diezgan radikāli atšķiras no piecu durvju cee'd, kas pavisam nesen saņēma Vācijas dizaina gada balvu, – tas ir ieguvis vēl dinamiskāku un agresīvāku virsbūves formu, kas panākts, pazeminot jumta līniju, uz aizmuguri atvirzot sānu centrālos statņus un piešķirot savādāku dizainu sānu paneļiem, bagāžnieka vākam, aizmugurējiem lukturiem un bamperim.

 

Otrās paaudzes Kia cee'd ir viens no drosmīgākajiem Kia modeļiem, kuru ļoti augstu ir novērtējuši daudzi Eiropas auto eksperti un auto žurnālisti. Tas sevi ir ļoti labi pierādījis arī auto drošības testos – Euro NCAP Kia cee'd ir piešķīris augstāko, piecu zvaigžņu vērtējumu. Latvijā cee'd ir otrais populārākais Kia modelis.