RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

„Mazda CX-5” kļūst par Japānas Gada auto

„Mazda CX-5” kļūst par Japānas Gada auto
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 04.12.2012. 10:36

Uzņēmuma „Mazda Motor Corporation” kompaktais SUV tipa krosovers CX-5 ir atzīts par Japānas Gada auto 2012-2013. Par apbalvojumu novembra pirmspēdējā dienā paziņoja konkursa komisija.

 

CX-5 bija pirmais modelis, kurā tika izmantotas visas „Mazda SKYACTIV”* tehnoloģijas, tai skaitā jauns dzinējs, transmisija, virsbūve un šasija. Tas piedāvā uzticamu un izsmalcinātu braukšanu, kā arī izcilu vides aizsardzību un drošību. Tas ir arī pirmais modelis, kas pilnībā iemiesoja „Mazda” jauno dizaina tēmu KODO – Soul of Motion (dvēsele kustībā). Pateicoties izteiktajai vitalitātei un dinamismam, tas atgādina gepardu, kas gatavs mesties virsū savam upurim.

 

Ar „Mazda” jaunākās paaudzes SKYACTIV-D tīro dīzeļdzinēju aprīkots CX-5 lepojas ar iespaidīgām braukšanas spējām, kas līdzīgas 4,0 litru V8 benzīna dzinēja automobilim, jo tas attīsta 420 Nm maksimālo griezes momentu. Vienlaikus tas sasniedz SUV tipa automobiļu klasē zemāko degvielas patēriņu – vien 4,6 l/100 km, kā arī rada vien 119 g CO2 izmešu uz kilometru.

 

Kopš CX-5 laišanas tirdzniecībā šā gada februārī „Mazda” Japānā ir saņēmusi 37 000 pasūtījumu, Eiropā – vairāk kā 33 000 pasūtījumu, bet visā pasaulē kopumā – vairāk kā 128 000 pasūtījumu.

 

Uz Japānas Gada auto titulu varēja kandidēt visi pasažieru automobiļi, kuru pārdošanas prognozes bija vairāk kā 500 vienības gadā un par ko tika paziņots vai kas Japānā tika laisti tirdzniecībā laika posmā no 2011.gada 1.novembra līdz 2012.gada 31.oktobrim. Iepriekšējais „Mazda” modelis, kas tika atzīts par Japānas Gada auto, bija MX-5 2005.gadā. CX-5 ir ceturtais „Mazda” automobilis, kas ir ieguvis šo titulu.

 

* Termins, kas apzīmē Mazda jaunākās paaudzes tehnoloģijas, tai skaitā SKYACTIV-G benzīna dzinēju, SKYACTIV-D dīzeļdegvielas dzinēju, SKYACTIV-DRIVE automātisko transmisiju, SKYACTIV-MT manuālo transmisiju, efektīvo un vieglo SKYACTIV-CHASSIS šasiju, kā arī vieglo un ļoti izturīgo SKYACTIV-BODY virsbūvi.