RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Autobraucēji izvēlas labot vecos auto, nevis pirkt jaunus

Autobraucēji izvēlas labot vecos auto, nevis pirkt jaunus
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 13.12.2012. 12:27

Šogad auto tirdzniecības sektorā prognozējams 20 % pieaugums, bet pēcpārdošanas - auto servisa un rezerves daļu tirdzniecības sektorā – 50 % pieaugums, liecina SIA Autobrava pārdošanas dati. Tās direktors Andris Sivickis teic: „Latvijas autoparks ir ļoti nobraukts, tādēļ jau tuvākajā nākotnē paredzams, ka iedzīvotāji lūkos iegādāt jaunas automašīnas.” 

 

Veiksmīgākais noiets – pēcpārdošanas sektorā

 

„Izvērtējot aizejošā 2012.gada veiksmes un pārbaudījumus, varu teikt, ka Autobravai šis gads bijis gana veiksmīgs. Salīdzinot jauno auto reģistrācijas skaitu ar pagājušo gadu, varu teikt, ka 2011.gadā kopumā mēs piereģistrējām tik jauno automašīnu, cik šajā gadā līdz oktobra beigām. Auto tirdzniecības sektorā šogad prognozējam 20 % pieaugumu, vadoties pēc pārdoto automašīnu skaita, nevis peļņas. Savukārt pēcpārdošanas sektorā jau šobrīd ir vērojams 50 % pieaugums,” stāsta A.Sivickis.

 

SIA Autobrava decembrī svin savu divu gadu jubileju ar jaunās Fiat City lounge 500 l palaišanu tirgū. „Esam šogad raduši iespēju palielināt tirdzniecības un pēcpārdošanas apjomus. Virzījuši auto tirgū Jeep, Fiat un Alfa Romeo zīmolus. Palielinājuši darbinieku daudzumu par 20 %. Maksājam visus nodokļus. Tas ir labs rādītājs. Klientu apmierinātības rādītāji mums ir ļoti svarīgi, tādēļ pie saviem standartiem turpināsim strādāt arī nākamgad,” vērtējot 2012.gada panākumus un lielos izaicinājumus, teic Autobravas direktors.

 

Palielināt apgrozījumu, virzīt tirgū atjaunoto auto modeļu gammu, esošo auto labāku iegādes nosacījumu radīšana... Tikai daži no nākamā gada mērķiem, kurus sev izvirzījis uzņēmums Autobrava. „Viens no lielākajiem jaunumiem – nākamā gada sākumā Latvijas tirgū ievedīsim atjaunoto Jeep Compass modeli. Vēlamies lauzt dažādos stereotipus, kas gadu laikā izveidojušies par Jeep. Vēl nesen dzirdēju viedokli – ja brauc ar džipu, tad jau mājās jātur muca ar degvielu, lai to piepildītu. Bet tā sen jau vairs nav. Piemēram, braucot ar Jeep Grand Cherokee pilsētas režīmā, nepieciešami 11 litri dīzeļdegvielas uz simts kilometriem, kas 250 Zs jaudīgai automašīnai ir smieklīgi mazs patēriņš. Jeep lielais degvielas patēriņš – tā ir pagātne. Aizspriedumus, kas tādēļ veidojušies, vēlamies mainīt,” stāsta A.Sivickis. Interesanti, ka arī viņš pats par savu ikdienas auto ir izvēlējies Jeep Grand Cherokee modeli. „Esmu cilvēks, kurš tic auto markai, saprotu šīs automašīnas ideoloģiju un labprāt sevi ar to asociēju,” tā Autobrava direktors.

 

Jauns auto – emocijās balstīts pirkums

 

A.Sivickis piekrīt viedoklim, ka Latvijas iedzīvotāji jaunu automašīnu iegādājas emociju vadīti. „Ja noliktu līdzās vairākas vienas cenas automašīnas, nevarētu izšķirt, kura ir sliktāka un kura labāka, jo automašīnu ražotāji darījuši visu, lai radītu tiešām kvalitatīvas un drošas automašīnas. Ja maksājam par kādu dārgāk, tas ir tādēļ, ka samaksājam arī daļu reklāmas cenas, ko ražotājs maksājis, lai virzītu šo produktu tirgū. Pirms sāku strādāt Autobrava, esmu strādājis gan ar Opel, gan Kia, gan Peugeot automašīnām, tādēļ droši varu apgalvot – vēl arvien nav radītas tādas automašīnas, kuras nelūzt. Visām ar laiku parādās kādas ķibelītes. Bet dzīvojam patērētāju sabiedrībā un laiku pa laikam nepieciešams mainīt savas automašīnas. Vienmēr esam uzrunājuši cilvēkus, kuri vēlas būt individuāli un atšķirīgi. Izvēloties Autobrava automašīnas arī nākamgad, mūsu klienti joprojām varēs būt atšķirīgi,” pārliecināts A.Sivickis.