RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

„E. Leclerc” un „Renault” turpina sadarbību

„E. Leclerc” un „Renault” turpina sadarbību
Foto: media.renault.com
KRUSTTEVS.COM · 19.12.2012. 10:41

Renault un E. Leclerc apstiprina savu apņemšanos veicināt ilgtspējīgu attīstību un elektrisko mobilitāti Francijā, izveidojot “Z.E. Club des 50”, kurš sāks darboties 2013.gada sākumā. Katrā reģionā E. Leclerc centrs un Renault oficiālais dīleris Kluba ietvaros strādās kopā, lai izveidotu uzlādes stacijas un tādējādi veicinātu Nulles emisijas mobilitāti pieejamāku vēl lielākam cilvēku skaitam.

 

Bretaņā, E. Leclerc centrs Pont l’Abbé un Renault oficiālais dīleris Quimper, ir pirmie šī kluba, kura mērķis ir apvienot elektriskās mobilitātes izstrādātājus, attīstītājus un labās gribas vēstniekus katrā reģionā, biedri. Sakarā ar šo iniciatīvu desmit Renault ZOE automašīnas tiks piegādātas Patrikam Bellekam (Patrick Bellec), E. Leclerc centra, kas atrodas Pont l’Abbé, īpašniekam, īpašas ceremonijas laikā, kuru apmeklēs Mišels Eduards Leklerks (Michel-Edouard Leclerc), E. Leclerc centru valdes priekšsēdētājs, un Karlos Tavares (Carlos Tavares), Renault Grupas izpilddirektors.

 

Desmit Renault ZOE automašīnas, ko Parīzes auto izstādes laikā pasūtīja Patriks Belleks, paredzētas izmantošanai kā uzņēmuma automašīnas – tās tiks nodotas desmit darbiniekiem, kuri savās mājās izveidojuši uzlādes stacijas. Darbiniekiem būs iespēja uzlādēt savas automašīnas arī darbavietā, kur ierīkotas 11 uzlādes stacijas ar 22 pieslēguma vietām, kas pieejamas E. Leclerc centra, kas atrodas Pont l’Abbé, autostāvvietā. Šis aprīkojums būs pieejams visiem elektromobīļu īpašniekiem.

 

Kā Francijas vadošais mazumtirgotājs E. Leclerc iedvesmo atbildīgākai patērētāju rīcībai, izvirzot ilgtermiņa apņemšanos aizsargāt vidi. Šīs pieejas ietvaros E. Leclerc ir apvienojis spēkus ar vairāk ražotājiem, ieskaitot Renault, un pārvaldes iestādēm ar mērķi veicināt elektromobīļu izmantošanu Francijā, izveidojot uzlādes stacijas savu veikalu autostāvvietās. Šodien tiek sperts solis uz priekšu, izveidojot Renault - E. Leclerc, “Nulles emisijas” klubu un piegādājot pirmās ZOE automašīnas.

 

Jau šobrīd vairāk kā 20 E. Leclerc centri ir izveidojuši uzlādes stacijas, kas būs pieejamas klientiem. “Z.E. Club des 50”, kas izveido vietējos tīklus starp Renault un E. Leclerc, vajadzētu kļūt par “Z.E. Club des 500” ilgtermiņā, apvienojot 500 E. Leclerc biedrus, kas investē Z.E. un 500 Renault dīlerus visā Francijā. Kluba mērķis būs attīstīt elektrisko mobilitāti Francijā, veicinot sabiedrības informētību ar dažādu komunikācijas iniciatīvu starpniecību. Šī projekta ietvaros tiks iesaistītas abas puses, izveidojot uzlādes stacijas Leclerc centros, organizējot kopējas iniciatīvas ar pārvaldes iestādēm un uzturot regulāru dialogu ar vadības komitejām vietējā līmenī.

 

E. Leclerc centrs, kas atrodas Pont l’Abbé, un Renault Quimper oficiālais dīleris, kas ir daļa no Bodemer Grupas, ir pirmie šī kluba biedri, apvienojot elektriskās mobilitātes izveidotājus un vēstniekus Finisterā un Bretaņā.

 

Desmit Renault ZOE piegādātās automašīnas ir priekšteči sērijveida ražošanas automašīnai, ko Renault uzsāks 2013gada pavasarī. Ieviešot modeli ZOE, Renault padara nulles emisijas mobilitāti vēl pieejamāku. ZOE ir pirmais supermini, kas veidots kā automašīna, kas ir 100% elektriska un par pieejamu cenu – sākot no 13 700 eiro, ieskaitot nodokļus (cena Francijā, ņemot vērā nodokļu atvieglojumus). Šis modelis sevī ietver Renault elektromobīļu ražošanas pieredzi, izmantojot advancētākās elektriskās tehnoloģijas. ZOE dizaina procesa ietvaros tika iegūti vairāk kā 60 patenti. ZOE, kas šobrīd tiks piedāvāta Francijā un kuras nobraukums saskaņā ar NEDC ciklu ir 210 km, papildinās Renault piedāvāto elektromobīļu klāstu.