RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

2012. gada apdrošinātākā auto marka - „Volkswagen”

2012. gada apdrošinātākā auto marka - „Volkswagen”
Foto: gomotors.net (fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme)
KRUSTTEVS.COM · 27.12.2012. 19:45

Atskatoties uz 2012.gadu, Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA (RSA Grupa) dati liecina, ka šogad visbiežāk savus spēkratus apdrošinājuši „Volkswagen” auto īpašnieki. Savukārt biežākā nelaime Latvijas iedzīvotāju mājokļos bijusi ūdens noplūde jeb applūšana, bet zagļu iekārotāko lietu topā ir ne tikai portatīvie datori un dārglietas, bet arī zīmolu apģērbi.

 

Auto

 

BALTA pārdošanas dati rāda – Latvijas auto īpašnieki visvairāk nodrošina KASKO vācu auto markas spēkratiem.

 

Apdrošināto automašīnu marku tops:


1.            vieta - „Volkswagen”,

2.            vieta - „Toyota”,

3.            vieta - „Audi”,

4.            vieta - „Volvo”

5.            vieta - „BMW”.

 

„Volkswagen” ieņem pirmo vietu arī izmaksāto atlīdzību apjoma topā, aiz sevis atstājot „Toyota”, „BMW”, „Volvo” un „Mercedes-Benz” markas spēkratus.

 

Šogad KASKO apdrošināšanā visaktīvākie, protams, bijuši rīdzinieki. Gana naski automašīnu apdrošinātāji bijuši arī jelgavnieki un tukumnieki, kuri biežāk nekā citu reģionu iedzīvotāji apdrošinājuši savus auto. Visbiežāk apdrošinātas vieglās automašīnas, kuru vidējais vecums ir četri līdz seši gadi un kuras patērē dīzeļdegvielu. Savukārt retāk apdrošinātas sporta tipa automašīnas.

 

2012.gada atlīdzībās visbiežāk minēto auto negadījumu tops:

 

1. vieta - sadursmes ar citiem transportlīdzekļiem,

2. un 3. vieta - uzbraukšana šķēršļiem un krītoši priekšmeti,

4. vieta - apzagšanas gadījumi,

5. vieta - automašīnu bojāšana,

6. vieta - vandālisms.

 

Īpašums

 

Īpašumu nelaimes gadījumu tops:

 

1.            vieta - šķidruma un tvaika noplūdes (aktuāla problēma ne tikai dzīvokļos, bet arī privātmājās mītošajiem, kad plīst caurules, veļas mašīnas vai boileri),

2.            vietā - zādzības,

3.            vietā – ugunsgrēki,

4.            vietā – ļaunprātīgi bojājumi,

5.            vietā - vētru nodarītie zaudējumi mājokļiem.

Savukārt zagļu iekārotāko lietu topā ir iekļuvuši portatīvie datori, dārglietas un juvelierizstrādājumi, zīmolu apģērbi, mobilie telefoni, kā arī velosipēdi.

 

„Īpaši daudz negadījumu mājokļos notiek ziemas mēnešos, kad ir viszemākā gaisa temperatūra - kā, piemēram, šā gada februārī. Jāatzīmē, ka atšķirīgs vietu sadalījums topā būtu, ja to veidotu pēc nodarīto zaudējumu apmēra, kur pirmajā vietā, protams, atrastos ugunsgrēku nodarītie zaudējumi,” skaidro BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

 

Nelaimes gadījumi

 

BALTA apkopotie dati liecina, ka nelaimes gadījumos šogad Latvijas iedzīvotāji visbiežāk krituši, guvuši grieztas vai cirstas brūces, kā arī applaucējušies. Augstais kritienu skaits saistāms arī ar šā gada garo aktīvās atpūtas sezonu, kad ar velosipēdu varēja pārvietoties teju pusgada garumā un kritieni bija tipiskākā nelaime riteņbraucēju vidū.

 

Ceļojumi

 

2012.gadā visbiežākie negadījumi, ko tūristi piedzīvo ceļojot, ir akūtas saslimšanas Vācijā, Bulgārijā un Spānijā, kur vidējā atlīdzība ceļotājam ir 300 latu. Akūtas saslimšanas ir pamatā 51% no visām ceļojumu laikā izmaksātajām atlīdzībām. Problēmas ar bagāžu nereti piedzīvo Francijā un ASV, saņemot vidēji 100 latu atlīdzību, savukārt traumas visbiežāk tiek gūtas Itālijā, Zviedrijā un Grieķijā, kompensācijā saņemot 230 latus.