RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Jaunā DACIA LOGAN – 2013. gada automašīna Rumānijā

Jaunā DACIA LOGAN – 2013. gada automašīna Rumānijā
Foto: dacianews.com
KRUSTTEVS.COM · 16.01.2013. 09:54

Decembra vidū Rumānijas automobiļu preses apvienība (APAR) organizēja 14.konkursu “Rumānijas gada automašīna”. Konkursa žūrija, kurā piedalījās visnozīmīgākie automobiļu preses izdevumi valstī, ir izvēlējusies Dacia Logan kā “Rumānijas gada automašīnu”. Divi citi Renault grupas Rumānijā modeļi – Dacia Sandero un Renault Clio – ir ieguvuši attiecīgi trešo un ceturto vietu.

 

Šogad vairāk nekā puse žūrijas locekļu ir nolēmuši, ka Dacia Logan ir maksimālā punktu skaita cienīga. Tādējādi Dacia jaunais modelis ir ieguvis 195 punktus, kas ir par 35 punktiem vairāk, nekā automobilim 2.vietā. Dacia Sandero ir ieguvusi 115 punktus – divi žūrijas locekļi piešķīruši tai maksimālo punktu skaitu.

 

Jaunās Dacia Logan iegūtais “Rumānijas gada automašīnas” tituls apliecina šā modeļa kvalitāti, tā atver jaunu posmu Dacia markas evolūcijā. Jaunā Dacia Logan nomaina automobiļu paaudzi, kas astoņus gadus bija pārdošanu topā Rumānijā.

 

Svarīgi pasvītrot, ka šajā konkursā Renault Clio tika izvēlēts kā 1. importēšanas modelis (4. vieta kopējā konkursā – 104 punktu).

 

“Rumānijas gada automašīna” konkursa žūrijā bija 16 žurnālisti, 2 no kuriem pirmo reizi piedalījās konkursā. Šā gada konkursa finālisti ir: Ford B-Max, Skoda Rapid, Chevrolet Malibu, Kia Cee’d, Opel Mokka, Peugeot 208 un Volvo V40.