RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Praktiski padomi braukšanai pa slideniem ceļiem: AUGŠUP UN LEJUP NO KALNA

Praktiski padomi braukšanai pa slideniem ceļiem: AUGŠUP UN LEJUP NO KALNA
Foto: autogazette.de
KRUSTTEVS.COM · 17.01.2013. 09:49

Sinoptiķi sola, ka janvārī gaisa temperatūra pazemināsies ievērojami zem nulles. Drošai braukšanai uz slideniem ceļiem un sniegotā laikā nepieciešamas papildus iemaņas un zināšanas. 

 

„Visi manevri jāveic daudz uzmanīgāk un lēnāk, atstājot lielāku rezervi potenciālajiem draudiem. Lielas temperatūras izmaiņas īsā laika periodā ir īpaši bīstamas, jo jāspēj pielāgoties mainīgajiem apstākļiem,” norāda Renault Braukšanas Skolas direktors. 

 

Braucot augšup kalnā

Ja vēlaties braukt augšup kalnā, zinot, ka ceļa virsma var būt slidena, atcerieties:

  • Ievērot drošu distanci ar sev priekšā braucošo transportlīdzekli un, ja iespējams, sagaidīt, kad priekšā braucošās automašīnas jau uzbraukušas kalnā.;
  • Izvairīties no automašīnas apturēšanas, braucot augšup kalnā;
  • Saglabājiet vienmērīgu braukšanas ātrumu, pielāgojot to apstākļiem;
  • Pārslēdziet uz atbilstošu braukšanas ātrumu pirms manevra uzsākšanas, lai izvairītos no nepieciešamības pārslēgt ātrumu, braucot augšup pa kalnu.

 

„Ziemas laikā, braucot augšup kalnā satiksmes sastrēgumu laikā, jāatceras, ka jāievēro lielāka distance ar citiem transportlīdzekļiem kā parasti. Priekšā esošā automašīna var slīdēt atpakaļ, uzsākot braukšanu uz slidenas ceļa virsmas. Papildus distance nepieciešama, lai nodrošinātu riepu saķeri ar ceļa virsmu un izvairītos no sadursmes,” skaidro Renault Braukšanas Skolas instruktori.

 

Lejup no kalna

Braucot lejup no kalna ziemas laikā, atcerieties:

  • Samaziniet braukšanas ātrumu, sasniedzot kalna virsotni;
  • Izmantojiet zemāku pārnesumu;
  • Izvairieties no bremžu pielietošanas;
  • Ieturiet maksimālo iespējamo distanci ar priekšā braucošo transportlīdzekli.

 

„Braucot pa stāvu kalnu, kad automašīnām, kas brauc pretējos virzienos, nereti ir grūti pabraukt garām, automašīnas vadītājam, kas brauc lejup, ieteicas apstāties un dot ceļu augšup braucošajam. Pretējā gadījumā uzsākt braukšanu automašīnai, kas brauc augšup kalnā, varētu būt neiespējami,” skaidro Renault Braukšanas Skolas instruktori.