RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Jaunais Renault Scenic Xmod

Jaunais Renault Scenic Xmod
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.02.2013. 10:42

Sekojot Renault Captur modelim, kas tika prezentēts gada sākumā, Renault piedāvā Scénic XMOD. Aprīkots ar inovatīvo uzlaboto saķeres kontroles sistēmu, pavisam jauno Energy TCe 130 dzinēju un iemiesojot Renault jauno dizaina identitāti, jaunpienācējs paplašinās Renault Scénic piedāvājuma klāstu. Saglabājot galvenās Eiropas pārdotākā (kopš 1996.gada) MPV iezīmes, Scénic XMOD uzsver atšķirīgo stilu. Scénic XMOD būs viens no modeļiem, kas plašākai sabiedrībai tiks prezentēts Ženēvas auto izstādē marta sākumā.

 

KROSOVERS NO ĀRPUSES

Sportiskais un elegantais Scénic XMOD apvieno krosovera izskatu ar MPV pasaules galvenajām vērtībām. Ar paaugstinātu klīrensu un īpašiem alumīnija diskiem automašīna sevī iemieso ekspresīvu krosovera iedvesmotu dizainu: īpaši priekšējie un aizmugurējie bamperi un hromētas jumta sliedes. Arī modeļa priekšpuses dizains ir ekspresīvāks, atspoguļojot Renault jauno dizaina identitāti. Modelis aprīkots arī ar LED gaismām.

 

TEHNOLOĢIJAS SALONĀ

Scénic XMOD vadītājam un pasažieriem tiek piedāvāta ekskluzīva centrālā konsole ar daudzām izvēles iespējām. Rotējošais kontroles vadības mehānisms jaunajai saķeres kontroles sistēmai un multi-vadāmā pults, kas paredzēta multimediju sistēmai, ir ērti lietojami. Aprīkots ar TFT (Thin Film Transistor) digitālo displeju, mērinstrumentu panelī iestrādāta pilnībā savienota Renault R-Link skārienjūtīgā multimediju sistēma. Augstākā aprīkojuma XMOD versija sevī ietver īpaša dizaina stūri, ar alumīniju apdarinātus pedāļus, kā arī citus salona elementus. Papildus tam tiek piedāvāts arī jauns apdares materiāls un Ādas pakete.

 

UZLABOTA SAĶERES SISTĒMA

Scénic XMOD ir pirmais Renault modelis, kas aprīkots ar jauno uzlaboto saķeres sistēmu. Šī advancētā saķeres kontroles sistēma ļauj automašīnai nodrošināts saķeri ar ceļa virsmu apgrūtinātos braukšanas apstākļos (sniegs, dubļi, smiltis utt.). Manuāli aktivizējot rotējošās kontroles sistēmu, kas atrodas uz centrālās konsoles, autovadītājs var izvēlēties vienu no trīs palīdzības līmeņiem.

 

Izvēloties ‘Expert’ režīmu, uzlabotā saķeres sistēma pārvalda bremzēšanu, savukārt vadītājs ir pilnībā atbildīgs par dzinēja apgriezieniem. „Road” režīms piedāvā izvēlēties kādu no standarta saķeres vadības uzstādījumiem. Šie režīmi automātiski atslēdzas, ja braukšanas ātrums ir mazāks par 40 km/h. Savukārt ‘Loose Ground’ režīms optimizē bremzēšanas kontroles un dzinēja jaudas kontroles sistēmas.

 

PLUS RENAULT SCENIC DNS

Scénic XMOD saglabā tās iezīmes, kas ļāvušas Scénic kļūt par līderi kompakto MPV modeļu segmentā. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir līdz 555 litriem, kas ir viena no lielākajām klasē. Papildus tam salonā izvietoti vairāki sīklietu nodalījumi, kuru kopējā ietilpība ir vismaz 71 litrs. Scénic XMOD piedāvā vienkāršu, efektīvu un ātru modularitāti: viena no otras neatkarīgas sēdvietas, kuras iespējams gan nolocīt, gan izņemt, nodrošinot sēdvietu konfigurāciju atbilstoši nepieciešamībai. Renault Scénic XMOD tiks ražots Duajas (Douai) rūpnīcā Francijā.

 

 

Renault Scénic XMOD plašākai sabiedrībai tiks prezentēts 2013.gada 5.martā Ženēvas auto izstādē, un drīz pēc tam tas būs pieejams arī testa braucieniem.