RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Kia Motors zīmola vērtība palielinās par 15%, sasniedzot 4,7 miljardus dolāru

Kia Motors zīmola vērtība palielinās par 15%, sasniedzot 4,7 miljardus dolāru
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 01.10.2013. 10:15

2013.gada 100 vērtīgāko pasaules zīmolu topā Kia ierindojas četras pozīcijas augstāk kā pērn – 83.vietā. Kia Motors Corporation gada laikā palielinājis zīmola vērtību par 15%, izcīnot 83.vietu ekskluzīvajā 2013.gada topā „100 vērtīgākie pasaules zīmoli”, ko tikko prezentējusi pasaules lielākā zīmolu konsultāciju aģentūra Interband.

 

Pirmo reizi topā „100 vērtīgākie pasaules zīmoli” Kia tika iekļauts pērn, nokļūstot topa 87.pozīcijā. Gada laikā zīmola vērtība palielinājusies līdz 4,7 miljardiem dolāru, un tas ļāvis pakāpties topā par četrām vietām. Salīdzinot ar pagājušo gadu, zīmola vērtība palielinājusies par 15% jeb 619 miljoniem dolāru. Jānorāda, ka vidējais topā iekļauto zīmolu vērtības pieaugums ir 8,4%.

 

Stratēģiskās zīmola reputācijas veicināšanas aktivitātes, kas izvērstas 2013.gadā, sevī ietver jaunu identitātes sistēmas – „A Different Beat” – ieviešanu, kas balstās uz trīs galvenajām zīmola raksturiezīmēm: mainīgs, atšķirīgs un uzticams. Šī jaunā Kia zīmola identitātes sistēma tiek ieviesta starptautiskā mērogā, un tā kļuvusi par pamatu vairākām inovatīvām mārketinga iniciatīvām, piemēram, zīmola izklaides kampaņa sadarbībā ar DreamWorks Animation, izveidojot “The Croods” kinofilmu, kas paredzēta jaunā Carens MPV ieviešanai starptautiskajā tirgū (atsevišķos tirgos zināms kā „Rondo”).

 

ASV, pateicoties jaunajai zīmola identitātes sistēmai, Kia saglabājis līderpozīcijas mūzikas segmentā, nodrošinot augstu nozares un līdz ar to klientu uzticību, pateicoties MTV Music Awards un Van’s Warped Tour sponsorēšanas aktivitātēm, kuras papildina veiksmīgās modeļa Soul reklāmas ar kāmīšiem un Superkausa izcīņas reklāmas.

 

Papildus tam Kia turpina uzrunāt sirdī jaunos klientus, atbalstot lielākos sporta notikumus, piemēram, FIFA pasaules kausa izcīņu, Australian Opean tenisa turnīru un NBA, īpašu uzmanību pievēršot digitālajam un sociālajam mārketingam. Pēdējo gadu laikā Kia zīmols apzinājis digitālo nozari, ieviešot inovatīvu komunikācijas pieeju ar klientiem tiešsaistē. Kia ir vairāk kā 250 starptautiskie un vietējie sociālo mediju profili, kuros apvienoti vairāk kā 1,4 miljardi cilvēku, kuri ik dienu izvērš vairāk kā 300 000 ar Kia zīmolu saistītu sarunu.

 

Iekļūšana šajā Interband veidotajā topā seko neilgi pēc tam, kad Kia pirmo reizi iekļauts arī Interband veidotajā „50 vērtīgākie pasaules zaļie zīmoli 2013” sarakstā, kas tika prezentēts jūnijā un kurā Kia ierindojies 37.vietā.

 

2013.gada Interband ikgadējā „100 vērtīgākie pasaules zīmoli” topa izveide balstīta uz vispusīgu zīmola izpildījuma analīzi, izmantojot labākās prakses pētījumu metodoloģiju. Ziņojumā tiek ņemta vērā uzņēmuma finansiālā darbība kā atgriezeniskā saite investoriem, zīmola loma reālajā lēmumu pieņemšanas procesā par pirkumu, zīmola spēcīgums, kas izpaužas kā zīmola spēja nodrošināt plānotos nākotnes ienākumus.