RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Jaunais Kia Soul saņem dizaina balvu

Jaunais Kia Soul saņem dizaina balvu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 29.01.2014. 12:02

Jaunais Kia Soul, kas Eiropā tika prezentēts Frankfurtes starptautiskās auto izstādes ietvaros 2013.gadā, saņēmis prestižo „iF produktu dizaina balvu”.

 

- Jaunais Kia Soul saņem „iF produktu dizaina balvu” vēl pirms nonākšanas pārdošanā

- Kia Soul pārdošanā Eiropā nonāks martā

 

Jaunais Kia Soul, kas Eiropā tika prezentēts Frankfurtes starptautiskās auto izstādes ietvaros 2013.gadā, saņēmis prestižo „iF produktu dizaina balvu”.

 

Panākumi iF dizaina balvas sacensībās turpinās – arī otrās paaudzes kulta SUV Kia Soul, kas pārdošanā Eiropā nonāks tikai martā, līdzīgi kā tā priekšgājējs turpina saņemt nozares ekspertu atzinību, izcīnot prestižus apbalvojumus.

 

2009.gadā pirmās paaudzes Kia Soul kļuva par pirmo Korejas zīmola automašīnu, kas izcīnīja slaveno red dot dizaina balvu. Kopš tā laika dažādi Kia modeļi kopā saņēmuši 16 red dot un iF produktu dizaina balvas.

 

Kia Soul atšķirīgo dizainu atzinīgi novērtējuši klienti visā pasaulē – kopš pirmās paaudzes modeļa nonākšanas pārdošanā 2008.gadā šo modeli iegādājušies vairāk kā 760 000 klienti.

 

Jauno Kia Soul radījusi Kia dizaina komanda Petera Šraiera (Peter Schreyer), kas ir Kia Motors Corporation un Hyundai Motor Corporation galvenais dizaineris un dizaina nodaļas prezidents, vadībā. Otrās paaudzes Kia Soul ietverti vairāki moderni un mūsdienīgi dizaina elementi, kas raksturoja 2012.gada Čikāgas auto izstādē prezentēto Kia Track’ster konceptu, vienlaikus saglabājot Kia ikoniskā SUV izskatu.

 

“Galvenais izaicinājums, ar ko saskārāmies, izstrādājot otrās paaudzes modeļa dizainu, bija saglabāt spēcīgo un individuālo Kia Soul raksturu, vienlaikus dizainam piešķirot jaunus impulsus,” norāda Peters Šraiers. „Tieši šī iemesla dēļ esmu tik gandarīts par šo balvu, jo tā pierāda, ka mūsu dizaina komanda ir sasniegusi savu mērķi. Jaunais Kia Soul izskatās nobriedušāks, nopietnāks, un tā individuālais raksturs uzsvērts vēl spēcīgāk.”

 

Jauna platforma, uzlabota dinamika un iespēja pašam izveidot individuālu dizainu

Neskatoties uz vizuālo līdzību ar oriģinālo Kia Soul, otrās paaudzes modelis ir pilnīgi jauna automašīna. Pārveidota gan tā virsbūve, gan ietilpīgais salons. Jaunais Kia Soul piedāvā klientiem vēl plašāku salonu, palielinot kāju un galvas telpu, apdarē izmantoti kvalitatīvāki materiāli, kā arī piedāvājuma klāsts papildināts ar plašu komforta aksesuāru paketi.

 

Būtiski, ka jaunajā Kia Soul modelī samazināts arī trokšņu līmenis. Viens no galvenajiem faktoriem, kas ļāvis ieviest vairākus uzlabojumus, ir jaunā platforma, kas ir līdzīga Kia cee’d platformai un kas jauno Kia Soul padara ievērojami dinamiskāku. Modelis pieejams ar divu veidu moderniem 1.6 litru dzinējiem – benzīna un dīzeļdzinēju.

 

Līdzīgi kā tā priekšgājējs, arī jaunais Kia Soul tiek piedāvāts ar plašu aprīkojuma klāstu, ko iespējams pielāgot individuālām vajadzībām. Papildaprīkojuma klāsts atkarīgs no modeļa versijas un piedāvātajām iespējām, un tas sevī ietver, piemēram, dažādas salona krāsu gammas. Jaunais Soul ir pirmais Kia modelis, kuru iespējams pasūtīt, izvēloties kontrastējošu jumta krāsu, savukārt SUV stila pakete sevī ietver melnu priekšējā bampera apdari, sānus, riteņu arkas un jumtu.

 

iF produktu dizaina balva

Kopš pirmās apbalvošanas ceremonijas 1953. gadā iF produktu dizaina balva tiek pasniegta ik gadu un ir viena no pasaulē nozīmīgākajām dizaina izcilības godalgām. Šī godalga ir cēlusies no “Die gute Industrieform” (Labs Industriālais Dizains) produktu šoviem, ko dibināja Hanovers Messe (Hannover Messe), un tagad tā ir viena no pasaules lielākajiem dizaina sacensībām. iF dizaina balva tagad papildināta ar divām jaunām sacensībām – iF komunikācijas dizaina balva un iF iepakojuma dizaina balva.

 

2014.gadā iF dizaina balvai tika iesniegti 3249 pieteikumi 17 kategorijās, pārstāvot 55 valsti. iF produktu dizaina balva ir šobrīd vērienīgākā no uzņēmuma organizētajām sacensībām. Jaunais Kia Soul balvu saņēmis kategorijā „Transporta dizains”.

 

Oficiālā 2014. gada iF produktu dizaina balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2014. gada 28.februārī Minhenes Radošās Biznesa Nedēļas laikā. Visi uzvarējušie produkti pirmo reizi tiks izstādīti jaunajā iF dizaina izstāžu centrā Hamburgā. Papildus tam uzvarētājus var aplūkot oficiālajā interneta vietnē www.ifdesign.de vai, izmantojot jauno iF dizaina aplikāciju viedtālruņiem.