RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Kia prezentē savu pirmo septiņu pārnesumu divsajūgu transmisiju

Kia prezentē savu pirmo septiņu pārnesumu divsajūgu transmisiju
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 04.03.2014. 16:47

Ženēvas auto izstādes ietvaros Kia plašākai sabiedrībai prezentē savu jaunāko tehnoloģijas inovāciju – septiņu pārnesumu divsajūgu transmisiju (DCT), vienlaikus iezīmējot Korejas zīmola transmisiju attīstības nākotnes stratēģiju.

 

Jaunā transmisija radīta kā efektīvāks degvielas ekonomijas aizstājējs esošajai Kia sešu pārnesumu automātiskajai transmisijai, kas šobrīd kā izvēles opcija tiek piedāvāta lielākajai daļai Kia modeļu. Jaunā septiņu pārnesumu divsajūgu transmisija apvieno manuālās un automātiskās transmisija priekšrocības.

 

Izstrādes procesā inženieru mērķis bija palielināt degvielas ekonomiju par septiņiem procentiem un paātrinājumu par pieciem procentiem, salīdzinot ar eksistējošo sešu ātrumu DCT divsajūgu transmisiju.

 

Kā arī auto trokšņa un vibrācijas mērījumu standarts (NVH) bija viens no galvenajiem faktoriem, kam inženieri pievērsa uzmanību, izstrādājot jauno DCT transmisiju.

 

Nepārtrauktā jaudas nodrošināšana, ko piedāvā divsajūgu transmisija, ļauj minimizēt jaudas zudumu pārnesumu pārslēgšanas brīdī, nodrošinot vienmērīgāku braukšanu jebkuros apstākļos. Pateicoties septiņu pārnesumu transmisijai, nodrošināta lielāka degvielas ekonomija un uzlabots izpildījums, salīdzinot ar sešu pārnesumu divsajūgu transmisijām.

 

Jaunā septiņu pārnesumu divsajūgu transmisija būs pieejama modeļiem, kuru ražošana tiks uzsākta 2015.gadā.