RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Kia prezentē nākotnes dzinēja tehnoloģijas ar jauno hibrīda sistēmu

Kia prezentē nākotnes dzinēja tehnoloģijas ar jauno hibrīda sistēmu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 06.03.2014. 10:46

Ženēvas auto izstādes ietvaros Kia šodien sabiedrībai prezentējis arī jauno dzinēja tehnoloģiju ar hibrīda sistēmu. Dzinējs, kas radīts ar mērķi samazināt emisijas, vienlaikus uzlabojot dzinēja izpildījumu Kia jaunās paaudzes modeļiem, apskatāms nākotnes tehnoloģiju izstādē Kia stendā.

 

Jaunā hibrīda sistēma, ko izstrādājis Kia Eiropas Pētniecības un attīstības centrs, sastāv no 48 Voltu svina-oglekļa akumulatora, kas pievienots nelielam elektromotoram, tādējādi ļaujot palielināt dzinēja jaudu un samazināt izplūdes emisijas. Sistēmas izstrādes komanda izvēlējusies svina-oglekļa akumulatoru, nevis litija jona ekvivalentus, jo šīs izvēles gadījumā nav nepieciešama aktīva dzesēšanas sistēma, tie ir vieglāk pārstrādājami automobiļa dzīves cikla beigās un tie spēj daudz efektīvāk darboties pie nulles temperatūrām.

 

Jaunā hibrīda sistēma paredz, ka tikai elektriskajā režīmā būs iespējams braukt pie maziem un vidējiem ātrumiem, savukārt pie palēninājuma akumulators tiks uzlādēts neatkarīgi no kustības ātruma. Smagas satiksmes gadījumā, kā arī pilsētās sistēma darbosies nulles izmešu stop/start režīmā. Dzinēja atkārtota iedarbināšana tiek nodrošināta gandrīz bez papildus trokšņa vai vibrācijas.

 

Akumulators tāpat arī nodrošina enerģiju elektromotoram, kas pie mazākiem dzinēja ātrumiem palielina griezes momentu un jaudu. Izstrādājot jauno dzinēja tehnoloģiju inženieri elektromotoru paredzējuši kā atbalstu lielākajam turbomotoram, kas, palielinoties dzinēja apgriezieniem, nodrošina lielāku jaudu un griezes momentu. Jaunā hibrīda tehnoloģija var tikt izmantota arī bez papildus elektromotora vienkāršākiem dzinēja risinājumiem mazākiem modeļiem.

 

Pielāgojot tehnoloģiju sērijveida automašīnu ražošanai, Kia inženieru mērķis ir samazināt CO2 emisijas par 15 procentiem un jaudas pieaugumu par 20 procentiem.

 

Jaunais dzinējs ļaus arī automobiļu attīstības inženieriem samazināt šī brīža akumulatoru un motoru izmērus.

 

Jaunā hibrīda dzinēju tehnoloģija būs pieejama nākamās paaudzes Kia dīzeļa un benzīna dzinēja modeļiem, kuru ražošana tiks uzsākta trīs gadu laikā.