RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Kia jaunais koncepts KX3 debitē Guangžou, Ķīnā

Kia jaunais koncepts KX3 debitē Guangžou, Ķīnā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.11.2014. 15:28

Šodien Guangžou (Guangzhou), Ķīnā, iepazīstināja ar KX3 konceptmodeli, kas pārstāv ekskluzīvo C segmenta SUV klasi, un tas tiks piedāvāts tikai Ķīnas tirgum.

 

  • Koncepts KX3 radīts Ķīnas tirgum, ekskluzīvajai C segmenta SUV klasei.
  • Tajā apvienots jauneklīgs dizains un SUV praktiskums, uzrunājot gados jaunos klientus, kas mīl izbaudīt dzīvi.
  • Mūsdienīgs 1,6 litru T-GDI dzinējs un pilnpiedziņas sistēma.

 

KX3 koncepts, ar kuru pasaule pirmo reizi tiek iepazīstināta 2014. gada Guangžou autoizstādē, ar savu unikālo izskatu ir radīts, lai piesaistītu gados jaunus pircējus Ķīnā, kuri izvēlas augstvērtīgas, augstas kvalitātes automašīnas, kas atspoguļo viņu aktīvo un sabiedrisko dzīvesveidu. Kia jaunākais koncepts iezīmē, kā varētu izskatīties Korejas zīmola kompaktās klases SUV strauji augošā Ķīnas autotirgus segmentā.

 

KX3 koncepts apvieno SUV siluetu ar sportiskāku izskatu, tajā iestrādātas coupé modeļiem raksturīgās stikla daļas, neliels spoileris, nedaudz augšupvirzīta viduslīnija un masīvas riteņu arkas. Kia zīmola tīģera deguntiņam līdzīgā priekšējā reste tiek piedāvāta ar jaunu matētu hromējuma imitācijas apdari, kura ir izvietota zem koncepcijai raksturīgajiem liektajiem LED priekšējiem lukturiem. KX3 augstais klīrenss un hromējuma imitācijas virsbūves apdare ap pamata konstrukciju liecina par koncepcijas pilnpiedziņas modeļa iespējām un stabilitāti uz ceļa. Rezultāts ir stilīgs, atlētiska izskata kompaktās klases SUV, kas sola vēl lielāku praktiskumu un lielisku vadāmību.

 

Pateicoties 4260 mm garumam, 1765 mm platajai virsbūvei un 2590 mm riteņu garenbāzei, pasažieriem KX3 koncepta automašīnā ir daudz vietas. Uz augšu paceltā virsbūve, kuras augstums ir 1630 mm, nodrošina lielisku ceļa pārredzamību, braucot gan pa līdzenu ceļu, gan bezceļa apstākļos, bet auto 400 litru kravas nodalījums ir pilnībā līdzens un līdz ar to – lietotājam ērtāk izmantojams.

 

KX3 konceptu darbina Kia augsto tehnoloģiju 1,6 litru benzīna turbodzinējs (T-GDI) apvienojumā ar moderno septiņu pārnesumu dubultā sajūga pārnesumkārbu (DCT), kas autobraucējiem piedāvā patiešām baudāmu vadāmību. Pilnpiedziņas sistēma, kuru papildina jaudīgais T-GDI dzinējs un liela degvielas ekonomija, ļauj autovadītājiem baudīt lielāku stabilitāti jebkuros braukšanas apstākļos.

 

KX3 šasija ir konstruēta atbilstoši C-NCAP piecu zvaigžņu drošības klasei noteiktajiem kritērijiem, visā virsbūvē izmantojot īpašas stiprības tēraudu, lai uzlabotu pasīvo drošību.

 

Augstās kvalitātes salons ir veidots tā, lai tas būtu vienlīdz izsmalcināts un ērts, savukārt automašīnā izmantotā Kia jaunākās paaudzes sakaru tehnoloģija (ar viegli lietojamām viedtālruņa funkcijām) ir tieši tas, ko vēlas redzēt sirdī jauni Ķīnas autobraucēji. KX3 ir paredzēts augstas klases standarta aprīkojums un plašs papildaprīkojuma klāsts, lai garantētu pircējiem visaugstāko iespējamo cenas un kvalitātes attiecību.

 

KX3 konceptu ekskluzīvi Ķīnas tirgum ir radījis un projektējis Kia kopuzņēmums DYK. Tomēr Kia Motors vēl ir jāapstiprina, vai tiks uzsākta KX3 koncepcijas modeļa sērijveida ražošana.