RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Latvijas Gada auto 2015 - Ford Mondeo

Latvijas Gada auto 2015 -  Ford Mondeo
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 07.12.2014. 09:27

Ar jaunākā „Ford Mondeo” uzvaru viesnīcā „Avalon Hotel” svētdien noslēdzās konkursa „Latvijas Gada auto 2015” fināla balsojums. „Ford” saimes pārstāvis šo titulu ieguva sīvā cīņā, iegūstot 129 punktus, tikai par 12 punktiem apsteidzot otrās vietas ieguvēju „Volkswagen Passat”.

 

Apbalvošanas ceremonijā, ko tiešraidē varēja vērot OTV un interneta portālos Delfi un iAuto.lv, bez „Latvijas Gada auto 2015” titula balvas tika piešķirtas arī vairākās papildnominācijās, uz kurām pretendēja visi 32 konkursā pieteiktie jaunie automobiļi.

 

Arī šogad visiem auto interesentiem tika dota iespēja izvēlēties savu „Latvijas Gada auto 2015” uzvarētāju, kuram tika dota īpaša nominācija „Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2015”. Papildus jau ierastajiem balsošanas veidiem interenta portālos Delfi.lv un iAuto.lv konkursa rīkotāji piedāvāja to darīt arī T/C „Mols”, kur bija izvietota īpaši pasākumam veidota izstāde ar visiem pretendentiem. Pateicoties šīm aktivitātēm, balsojumu skaits bija rekordliels – vairāk nekā 50 tūkstoši. Uzvarētājs šajā nominācijā, kurš ieguva arī titulu „Latvijas Premuim auto 2015”, ir Audi A6.

 

Nominācijā „Latvijas Mazais auto 2015” svarīgākais ir maksimālas iespējas un pietiekamas ērtības minimālos gabarītos par relatīvi zemu cenu. Šeit uzvaras laurus plūca „Renault Twingo”.

 

„Latvijas Sportiskākais auto 2015” šogad bez pārsteigumiem - nepārspēts palika „Subaru WRX STI”.

 

„Latvijas Skaistākais auto 2015” ir neapšaubāmi vissubjektīvākā balsojuma daļa, un tajā ir lielākais viedokļu raibums. Tomēr pēc garām diskusijām žūrija kā uzvarētāju šajā kategorijā kronēja „Latvijas Gada auto 2015” titula ieguvēju - „Ford Modeo”.

 

„Latvijas Eko auto 2015”. Dilemmu – lēti pirkt un diezgan lēti braukt vai dārgi pirkt un ne tikai dabai saudzējoši, bet arī ļoti lēti braukt – žūrija atrisināja, balvu piešķirot „Toyota Yaris Hybrid”.

 

"Latvijas Apvidus auto 2015” nominācijas nosaukums ir nosacīts, jo reti kurš no tiem pēdējo gadu izpildījumā paredzēts patiešām skarbiem bezceļu apstākļiem. Tomēr pilnpiedziņa, mazliet lielāki riteņi un augstāks „klīrenss” mums bieži vajadzīgi un tādēļ vilina. Šajā nominācijā žūrija par labāko atzina „Dacia Duster”.

 

Tāpat šogad konkursā atgriezās nominācija  „Latvijas Komercauto 2015” jeb „darba rūķis”; šo titulu ieguva „Ford Transit”.

 

Galvenajā balsojumā notika sīva cīņa, tomēr trešo vietu ar 103 punktiem ieguva pagājušā gada uzvarētāja uzlabotā versija - „Škoda Octavia Scout”. Kā jau minēts, otrajā pozīcijā finišu šogad sasniedza „Volkswagen Passat” ar 117 punktiem, bet uzvaras laurus plūca un prestižo titulu „Latvijas Gada auto 2015” ieguva „Ford Mondeo”!

 

Lielākais auto nozares gada notikums Latvijā, konkurss „Latvijas Gada auto” notika sešpadsmito reizi.