RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Ford automobiļu dizaineri rada neparastu sniegavīru kolekciju

Ford automobiļu dizaineri rada neparastu  sniegavīru kolekciju
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 08.01.2015. 07:47

Auto dizainerus var dēvēt par īpašas profesijas pārstāvjiem – viņi ir radījuši daudzus no pasaulē ikoniskākajiem spēkratiem, taču savā darbā ik dienu vadās pēc dažādiem likumiem un regulām, kas jāievēro, veidojot konkrēta zīmola auto. Tāpēc ne vienmēr gala rezultātā izdodas iestrādāt visas radošās idejas, kuras labprāt gribētu īstenot. Taču aizvadītā gada nogalē kompānija Ford nolēma dot brīvsoli saviem auto dizaineriem - beidzot arī viņi ļāva pilnu vaļu savam fantāzijas lidojumam, radot kādu citu, bet ne mazāk populāru ziemas ikonu – proti, sniegavīru! 

 

Sniegavīru veidošana tika īstenota kompānijas Ford komandas saliedēšanas pasākuma ietvaros ASV, kurā deviņām dizaineru grupām tika dots uzdevums radīt katrai savu ziemas simbolu – sniegavīru. Kā izejas materiāli katrai dizaineru grupai tika piešķirti trīs milzīgi putuplasta gabali.

 

Rūpīgi veidots un krāsots, katrs sniegavīrs tika izveidots, atainojot ikvienas komandas stiprākās puses. Piemēram, kompānijas Ford krāsošanas studijas komanda radīja sniegavīru ar krāsainu vesti, roku vietā pieliktos zarus izgreznoja ar kristāliem, bet kā cepuri izmantoja pītu grozu, kopumā radot iespaidu par sniegavīru, kas svētkus devies sagaidīt uz kādu saules pielietu pludmali. Savukārt animatoru komanda izveidoja sniegavīru, ietverot tajā jaunākās tehnoloģijas un acu vietā iestrādājot kameras, bet kādas citas komandas mākslas darbs bija sniegavīrs, kas radīts, iedvesmojoties no smagā metāla grupām.

 

Tāpat kāda cita Ford dizaineru grupa, kuras dalībnieki ikdienā atbild par automašīnu interjeru izveidi, nāca klajā ar sniegavīru trio kamanās, kurās iebūvēta planšete. Vairākas komandas, kuru pienākumos ietilpst transportlīdzekļu prototipu izstrāde, debitēja ar rūpīgi izšūtiem un pulētiem putuplasta šedevriem.

 

No visiem deviņiem izveidotajiem sniegavīriem trīs tika nogādāti uz bāreņu patversmēm un veco ļaužu pansionātu iemītnieku iepriecināšanai, bet pārējie seši novietoti aplūkošanai kompānijas Ford dizaina studijā.