RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Ford klientiem Eiropā piedāvās vēl plašāku jaunā Mondeo klāstu

Ford klientiem Eiropā piedāvās vēl plašāku jaunā Mondeo klāstu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 18.02.2015. 23:36

Auto ražotājs Ford paplašinājis spēka piedziņas kombināciju skaitu, piedāvājot klientiem Eiropā visu laiku plašākās jaunā FordMondeo izvēles iespējas. Papildinātajā sortimentā ietilpst gan tādi modeļi, kas aprīkoti ar Ford inteliģento visu riteņu piedziņas sistēmu, gan hibrīdelektromobilis Mondeo Hybrid, kā arī četrdurvju, piecdurvju un universāļa virsbūves versijas.

 

Jau ir uzsākta to modeļu ražošana, kas aprīkoti ar Ford godalgoto 1,0 litra EcoBoost  — pirmo viena litra benzīna dzinēju klasē. Klāstu papildina jauns 2,0 litru TDCi dīzeļdzinējs ar turbokompresoru un 210 ZS jaudu, efektīvais 1,5 litru TDCi dīzeļdzinējs un inteliģentā visu riteņu piedziņas sistēma labākai vilkmei un veiktspējai.

 

Jaunajam Mondeo tagad ir pieejamas 14 spēka piedziņas kombinācijas četrdurvju, piecdurvju un universāļa versijās, tostarp:

 

  • 1,0 litra EcoBoost benzīna dzinējs ar 125 ZS jaudu un manuālo transmisiju;

  • 1,5 litru EcoBoost benzīna dzinējs ar 160 ZS jaudu un manuālo vai automātisko transmisiju;

  • 2,0 litru EcoBoost benzīna dzinējs ar 203 ZS un 240 ZS jaudu un automātisko transmisiju;

  • 1,5 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 120 ZS jaudu un manuālo transmisiju;

  • 2,0 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 150 ZS un 180 ZS jaudu un manuālo vai automātisko transmisiju;

  • 2,0 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 150 ZS jaudu un inteliģento visu riteņu piedziņas sistēmu;

  • 2,0 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 210 ZS jaudu un automātisko transmisiju;

  • benzīna dzinēja un elektromobiļa hibrīds ar 187 ZS jaudu.

 

Tāpat tiek piedāvāti arī MondeoECOnetic modeļi ar īpaši zemu CO2 izmešu līmeni un Ford jaunais Vignale izstrādājums, kas debitēs FordVignale Mondeo veidolā jau šogad.

 

„Pateicoties pilnam spēka piedziņas iespēju klāstam, kas tiek ražoti mūsu progresīvajā ražotnē Valensijā, Spānijā, FordMondeo klientiem tagad piedāvā visu laiku plašāko izvēli,” stāsta Ford of Europe Mārketinga, pārdošanas un pakalpojumu nodaļas viceprezidents Rolants de Vārds (Roelant de Waard). „Tāda izsmalcināta tehnoloģija kā piepūšamās aizmugurējo sēdekļu drošības jostas padara Mondeo par vēl neatvairāmāku izvēli.“

 

Kopš jaunā Mondeo izlaišanas pagājušā gada beigās Ford ir saņēmis jau 8000 pasūtījumu. Janvārī jaunā Mondeo pārdošanas apjoms pieauga par 29% salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn, bet pasūtījumu skaits palielinājās par 60%, jo modelis jau ir pieejams pie Ford dīleriem visā Eiropā.

 

Īpaši populāras izrādījušās uzlabotās tehnoloģijas — 53% klientu izvēlējušies aktīvo parkošanās palīgsistēmu ar perpendikulārās parkošanās funkciju, bet 44% izvēlējušies dinamisko LED priekšējo apgaismojumu ar adaptīvo sistēmu.

 

Inovatīvi dzinēji

Ford 1,0 litra EcoBoost dzinēja versija ar 125 ZS jaudu, kas kalibrēta īpaši Mondeo, patērē 5,1 l degvielas uz 100 km un rada 119 g CO2 izmešu uz kilometru.

 

Tas ir titula Starptautiskais gada dzinējs 2014 ieguvējs trešo gadu pēc kārtas un piedāvā jaudu, ko parasti nodrošina dzinēji ar lielāku darba tilpumu, izmantojot tādas EcoBoost tehnoloģijas kā augstspiediena tiešās iesmidzināšanas sistēma un dubulta vārstu pacēluma laika regulēšana. Dzinēja turbokompresors ar zemo inerci ar līdz pat 248 000 dzinēja apgriezieniem minūtē griežas gandrīz 4000 reižu sekundē — gandrīz divreiz ātrāk nekā 2014. gada F1 sacīkšu automobiļu dzinēju turbokompresori.

 

Ford jaunais 2,0 litru TDCi dzinējs ar dubulto turbokompresoru piedāvā 210 ZS jaudu un 450 Nm griezes momentu no 2000 apgriezieniem minūtē. Tā CO2 izmešu daudzums ir 124 g/km, bet degvielas patēriņš – 4,8 l/100 km. Dzinējs tiek piedāvāts kopā ar Ford sešpakāpju PowerShift dubultā sajūga pārnesumkārbu, kas ļauj automobilim ieskrieties no 0 līdz 100 km/h 7,9 sekundēs.

 

Elektroniski vadāmā dubultā turbouzlāde nodrošina ātrāku dzinēja reakciju. Mazā zemas inerces turbīna ātri reaģē uz virsspiediena nepieciešamību, savukārt lielā augstas inerces turbīna uztur lielāku virsspiedienu maksimālai veiktspējai.

 

Ford uzlabotais 1,5 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 120 ZS jaudu gandrīz visos tirgos aizstāj 1,6 litru TDCi dīzeļdzinēju ar 115 ZS jaudu un nodrošina CO2 izmešu samazinājumu par 5 gramiem līdz 104 g/km, pateicoties uzlabotam sadegšanas kameras dizainam, jaunai augstspiediena tiešās iesmidzināšanas sistēmai un maināmai vārstu pacēluma laika regulēšanai. Tā degvielas patēriņš ir 4,0 l/100 km.

 

Jaunais 1,5 litru TDCi dzinējs ir aprīkots arī ar NOX filtru, kas nodrošina tīrākus izmešus, bet iekšējā berze ir samazināta, izmantojot dimantveida pārklājumu.

 

Izsmalcināta visu riteņu piedziņa

Jaunā Mondeo klientiem tagad ir iespēja izvēlēties inteliģento visu riteņu piedziņu apvienojumā ar 2,0 litru TDCi dīzeļdzinēju ar 150 ZS jaudu un sešpakāpju manuālo transmisiju vai 2,0 litru TDCi dīzeļdzinēju ar 180 ZS jaudu un sešpakāpju PowerShift automātisko transmisiju.

 

Ford inteliģentā visu riteņu piedziņas sistēma nepieciešamības gadījumā nodrošina nevainojamu pāreju no priekšējo uz aizmugurējo riteņu piedziņu, automātiski uzlabojot vilkmi un saķeri ar ceļu. Sistēma ik pēc 16 milisekundēm pārbauda riteņu saķeri ar ceļa segumu un pielāgo griezes momentu katram atsevišķajam ritenim ik pēc 100 milisekundēm.

 

„Neatkarīgi no tā, vai runa ir par veiktspējas uzlabošanu, efektivitāti, izsmalcinātību vai drošību, jaunais Mondeo turpina uzstādīt jaunus standartus,“ apgalvo Fordof Europe Produktu izstrādes nodaļas viceprezidents Džo Bakadžs. „Klientiem jau ir pieejamas dažas fantastiskas funkcijas, un inteliģentā visu riteņu piedziņa ir vēl viens iemesls priecāties.“

 

Jaunais 2,0 litru TDCI dzinējs ar pārstrādātu cilindru bloku, jaunu cilindra galvu un degvielas iesmidzināšanas sistēmas dizainu, kā arī turbokompresoru ar maināmu vārstu pacēluma laika regulēšanu bija iekļauts vienā no pirmajiem jaunajiem Mondeo, kuru iespējams pasūtīt no pagājušā gada septembra. Mondeo klāstā ietilpst arī jaunais 1,5 litru EcoBoost benzīna dzinējs ar 160 ZS jaudu un integrētu izplūdes kolektoru, 2,0 litru EcoBoost dzinēji ar 203 ZS un 240 ZS jaudu, kā arī jaunais MondeoHybrid.

 

Pirmais Fordof Europe hibrīdelektromobilis MondeoHybrid ir pieejams četrdurvju virsbūves versijā un aprīkots ar diviem elektromotoriem un 1,4 kWh litija jonu akumulatoru apvienojumā ar 2,0 litru Atkinsona cikla benzīna dzinēju. Elektriskajā režīmā tā maksimālais ātrums ir 135 km/h. Piedziņas daļas jauda ir 187 ZS, degvielas patēriņš — 4,2 l/100 km, CO2 izmešu daudzums — 99 g/km.

 

Progresīvas sistēmas

Lielu popularitāti ir izpelnījušās progresīvās Ford tehnoloģijas, tostarp aktīvā parkošanās palīgsistēma ar perpendikulārās parkošanās funkciju, kas ļauj automobilim uztvert atbilstoša izmēra stāvvietas un iebraukt stāvvietās paralēli vai perpendikulāri braukšanas virzienam.

 

Pieprasīts ir arī dinamiskais LED priekšējais apgaismojums ar adaptīvo sistēmu, kas pielāgo priekšējo lukturu leņķi un intensitāti braukšanas videi. Apsildāmo stūri ir izvēlējušies 27% klientu, bet aizmugurējos apsildāmos sēdekļus — 20%.

 

Jaunajā Mondeo debitē arī pirmssadursmes palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju, kas spēj uztvert cilvēkus, kas ir uz ceļa vai tā tuvumā vai var šķērsot automobiļa braukšanas trajektoriju. Ja sistēma uztver iespējamu sadursmi un autovadītājs nereaģē uz brīdinājumiem, tā automātiski bremzē.

 

Vispopulārākais līdz šim izrādījies 2,0 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 150 ZS jaudu, kuru izvēlējušies 47% no visiem pasūtītājiem, savukārt 52% izvēlējušies Eiropā unikālo universāļa virsbūvi, bet 29% izvēlējušies Panther Black virsbūves krāsu, lai izceltu Mondeo sporta kupejas profilu un izsmalcināto un tehnisko priekšpuses dizainu.