RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Sportiskajiem Kia cee’d GT modeļiem jauns dzinējs un duālā sajūga transmisija

Sportiskajiem Kia cee’d GT modeļiem jauns dzinējs un duālā sajūga transmisija
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.02.2015. 16:22

Kia Motors Europe 85.Starptautiskās Ženēvas auto izstādes ietvaros 2015.gada 3.martā prezentēs arī jauno Kia cee’d GT modeļu līnijas konceptu.

 

  • GT līnijas modeļi apvieno cee’d GT sportiskumu un standarta cee’d modeļa daudzpusīgumu

  • 1.6-litru CRDi dīzeļdzinējam – lielāka jauda un griezes moments, samazinātas emisijas

  • Samazināts degvielas patēriņš un emisijas, pateicoties septiņu ātrumu dubultā sajūga transmisijai (DCT)

  • Kia cee’d GT modeļu līnija Eiropas klientiem būs pieejama 2015.gada nogalē

 

Papildus vizuāli redzamo uzlabojumu klāstam, jaunā cee’d GT modeļu līnija iepazīstinās arī ar jauno Kia 1.0-litru T-GDI (turbo degvielas tiešās iešprices sistēma) dzinēju un jauno septiņu pārnesumu dubultā sajūga transmisiju Eiropā.

 

 

 

GT izskats un cee’d daudzpusīgums

 

Jaunā GT modeļu līnija klientiem piedāvā Kia cee’d GT un pro_cee’d GT sportisko raksturu un standarta cee’d modeļu ģimenei raksturīgo daudzpusīgumu. GT līnijas specifikācijas pieejamas visiem trīs cee’d modeļu virsbūves tipiem – piecu durvju cee’d, trīs durvju pro_cee’d un cee’d Sportswagon.

 

 

 

GT līnijas modeļu dizaina valoda atbilst cee’d GT. Tie aprīkoti ar LED dienas gaismām un spēcīgiem bamperiem, kas ieskauj Kia raksturīgo „tīģera deguntiņa” priekšējo resti. Automašīnas aizmugurē gan cee’d hečbeks, gan pro_cee’d aprīkots ar platāku GT modeļiem raksturīgo bamperi un dubulto izplūdes gāzu sistēmu, savukārt Sportswagon – ar dubulto izplūdes gāzu sistēmu un aizmugurējo izkliedētāju. Visiem GT līnijas modeļiem standartaprīkojumā iekļauts aizmugurējais LED apgaismojums un 17 collu alumīnija diski.

 

 

 

Kia cee’d GT līnijas modeļu salona apdarē izmantoti augstākās kvalitātes materiāli, un tas veidots sportisks, iedvesmojoties no cee’d GT un pro_cee’d GT modeļu dizaina. Salonā dominē elegantie pelēkie, baltie un melnie toņi, kā arī salona apdares materiālos iestrādāti GT līnijas logo. Automašīnas priekšējo daļu rotā koši melna ādas apdares stūre un sudrabkrāsas alumīnija pedāļi. Mērinstrumentu panelis papildināts ar jaunu alumīnija start-stop pogu un izgaismotām USB un citām kontaktligzdām, kā arī hromētu gaisa ventilācijas lūku un elektrisko logu slēdžu apdari.

 

 

 

Kia 1.0-litru T-GDI trīs cilindru dzinēja debija

 

Atklājot cee’d GT modeļu līniju, Kia sabiedrību iepazīstina ar savu jauno mazlitrāžas dzinēju –1.0-litru T-GDI trīs cilindru dzinēju, kas radīts ar mērķi optimizēt degvielas patēriņu un samazināt emisijas, vienlaikus nodrošinot izcilu sniegumu. Šis ir pirmais no Kia mazlitrāžas dzinēju klāsta.

 

 

 

Jaunais 1.0-litru T-GDI dzinējs nodrošina 120 metrisko zirgspēku (ps) jaudu un 172 Nm griezes momentu, un tas radīts ar mērķi samazināt CO2 emisijas, salīdzinot ar 1.6-litru GDI dzinēju, kas pieejams citos cee’d modeļos. Jaunais 1.0-litru cee’d GT līnijas dzinējs aprīkots arī ar Kia degvielas ekonomijas Stop & Go sistēmu, kas iekļauta standartaprīkojumā, tādējādi optimizējot emisijas un degvielas ekonomiju. Tas pieejams apvienojumā ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju.

 

 

 

Kia jaunais turbodzinējs, kas radīts Namjangas Izpētes un attīstības centrā Korejā, aprīkots ar augsta spiediena tiešās iešprices sistēmu, uzlabotu dzinēja dzesēšanas sistēmu un integrētu izplūdes gāzu kolektoru emisiju mazināšanai.

 

 

 

Tūlītēja dzinēja atbildes reakcija un augstas efektivitātes iekšdedzes dzinējs bija galvenie priekšnosacījumi jaunu dzinēju attīstībai saskaņā ar Kia stratēģiju. Plānots, ka nākotnē ar jauno 1.0-litru T-GDI dzinēju tiks aprīkoti arī citi Kia modeļi.

 

 

 

Vēl jaudīgāks un efektīvāks dīzeļdzinējs

 

Jaunā GT modeļu līnija aprīkota ar uzlaboto cee’d 1.6-litru CRDi dīzeļdzinēju, kura jauda palielināta no 128 līdz 133 metriskajiem zirgspēkiem (ps), bet griezes moments no 265 līdz 285 Nm. Ar nelieliem dzinēja izpildījuma uzlabojumiem, dzinēja pilna jauda pieejama pie zemākiem pārnesumiem, tādējādi padarot braukšanu vēl ērtāku jebkādos ceļa apstākļos.

 

 

 

Neskatoties uz jaudas palielināšanu, paredzams, ka CO2 emisijas būs ievērojami zemākas kā šī brīža modeļiem.

 

 

 

Jaunā septiņu pārnesumu dubultā sajūga transmisija

 

Jaunā cee’d GT līnija klientus iepazīstina ar vēl kādu uzņēmuma inovāciju tehnoloģiju jomā – jauno septiņu pārnesumu dubultā sajūga transmisiju (DCT). Ar šo transmisiju aprīkoti GT līnijas modeļi ar 133 ps 1.6-litru CRDi dīzeļdzinēju.

 

 

 

Līdzīgi kā jaunais 1.0-litru T-GDI dzinējs, arī Kia jaunā dubultā sajūga transmisija radīta Korejā, kā prioritātes izvirzot degvielas patēriņa samazināšanu, sportiska snieguma nodrošināšanu manuālā režīmā, kā arī komfortu un līdzenu vadāmību automātiskā režīmā.

 

 

 

Autovadītāji, kuri izvēlēsies savam jaunajam cee`d GT dubultā sajūga transmisiju, kā galvenās priekšrocības varēs minēt ātrāku pārnesumu pārslēgšanu, salīdzinot ar automātisko transmisiju, un zemākas ekspluatācijas izmaksas. Paredzams, ka šī transmisija nodrošinās arī zemākas emisijas un lielāku degvielas ekonomiju, salīdzinot ar sešu pārnesumu automātisko transmisiju.

 

 

 

Kia Pētījumu un attīstības nodaļas komanda kā mērķus izvirzījusi par trīs līdz pieciem procentiem uzlabot paātrinājumu (no 0 – 100 km/h) un par pieciem līdz septiņiem procentiem uzlabot degvielas ekonomiju. Plānots, ka pēc Kia cee’d GT modeļu līnijas nonākšanas tirgū, jaunā septiņu pārnesumu dubultā sajūga transmisija būs pieejama arī citiem Kia modeļiem, nodrošinot līdzvērtīgus ieguvumus – uzlabots sniegums un samazināts degvielas patēriņš.

 

 

 

Kia cee’d GT modeļu līnija pārdošanā – 2015.gada nogalē

 

Kia cee’d GT modeļu līnija būs pieejama Kia oficiālajās pārstāvniecībās Eiropā 2015.gada ceturtajā ceturksnī. Arī šie modeļi klientiem tiks piedāvāti ar 7 gadu, 150 000 km nobraukuma garantiju.

 

 

 

Kia cee’d modeļu, ieskaitot hečbeku, universāli un pro_cee’d, dizains izstrādāts Eiropā, un arī to ražošanas process tiek realizēts šajā kontinentā – Kia rūpnīcā Žilinā, Slovākijā. Cee`d ir zīmola pārdotākais modelis Eiropā – pērn Eiropā tika realizētas 75 960 vienības.