RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Gudvudas Ātruma festivāls šogad izaicinājis Mazda

Gudvudas Ātruma festivāls šogad izaicinājis Mazda
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 26.02.2015. 07:54

Šogad leģendārais Gudvudas Ātruma festivāls Lielbritānijā norisināsies jau 23.reizi, no 25. līdz 28.jūnijam vienkopus pulcējot visus ātruma fanus. Šogad par festivāla vadmotīvu izvēlēta tēma Ātrs un bezbailīgs: Sacīkstes uz robežas (Flat-out and Fearless: Racing on the Edge). Galvenā loma atvēlēta tieši Mazda automobiļiem - gan seniem un ikoniskiem spēkratiem, gan mūsdienu inovācijām.

 

Gudvudas Ātruma festivāls ir leģendārs -tās ir ikgadējas paraugsacīkstes, kuras trīs dienu laikā apmeklē vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku. Festivālu kopš 1993.gada rīko lords Čārlzs Mārčs (Charles March). Sacensībās startē vēsturiski sporta auto, mūsdienu jaudīgākie modeļi un nākotnes koncepti. Tāpēc šogad, atzīmējot kompānijas neizsīkstošo sacensību garu, ikoniskākos sporta automobiļus un mūsdienu sasniegumus, par pasākuma galveno spīdekli izraudzīti tieši Mazda automobiļi, piedāvājot aplūkot gan pagātnes veiksmīgākos piemērus, gan jaunākos kompānijas ražojumus.

 

„Šī gada festivāla tēma ir Ātrs un bezbailīgs: Sacīkstes uz robežas, kas precīzi sasaucas ar Mazda koncepciju radīt ko unikālu, pārvarot arvien jaunas un jaunas robežas inženierzinātnes un mašīnbūves jomā,” skaidro festivāla dibinātājs lords Čārzls Mārčs. „Mēs esam priecīgi, ka varam atzīmēt Mazda panākumus motosportā un inovācijas ikdienas automobiļu ražošanā, kā arī prezentēt jaunākos Mazda automobiļus nozares interesentiem un žurnālistiem no visas pasaules tādā pasākumā un tādai auditorijai, kādu vienkopus spēj pulcēt vienīgi Gudvudas Ātruma festivāls.”

 

Festivāla zvaigžņu vidū būs jaunā Mazda CX-3, ceturtās paaudzes Mazda MX-5, kā arī jaunā Mazda2 supermini. Tāpat visiem ātruma faniem būs iespēja vērot Kustīgo motoru šovu (Moving Motor Show), noklausīties, kā skan Mazda 787B – automobilis, kas 1991.gadā pārsteidza sāncenšus un skatītājus, izcīnot uzvaru leģendārajās Le Mans 24 stundu sacensībās, kā arī apskatīt citus nopelniem bagātus Mazda spēkratus. Arī pasākuma tematiskais noformējums šajā gadā radīts, iedvesmojoties tieši no Mazda automobiļiem, tāpēc sadarbībā ar pasaulslaveno mākslinieku Džeriju Džūdu radīta pat īpaša automašīnas skulptūra.

 

Jāatzīmē, ka arī aizvadītajā gadā autoražotājs Mazda uzstādīja jaunu ātruma rekordu - pērnā gada nogalē ATP testos Papenburgā, Vācijā Mazda6 izdevās pārspēt Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) ātruma rekordu. Saskaņā ar FIA standartiem tika uzstādīts jauns pasaules rekords ar dīzeļdzinējiem aprīkoto sērijveida automobiļu vidū, sasniedzot 221,072 kilometrus stundā lielu ātrumu.