RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Ford Ženēvas autoizstādē prezentējis jauno MSA Formula sacīkšu automobili

Ford Ženēvas autoizstādē prezentējis jauno MSA Formula sacīkšu automobili
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 06.03.2015. 07:51

Ford Motor Company Ženēvas autoizstādē 2015 izrāda pilnīgi jauno MSA Formula vienvietīgo sacīkšu automobili, kura komplektācijā ietilpst Ford izstrādātais 1,6 litru EcoBoost dzinējs. Šis automobilis iezīmē jaunu nodaļu vienvietīgo automobiļu junioru klases sacīkšu vēsturē.

 

Vienvietīgais sacīkšu automobilis startēs FIA apstiprinātajā Formula 4 čempionātā Austrālijā, Lielbritānijā un Spānijā. Ļoti veiksmīgā un Ford atbalstītā Lielbritānijas Formula Ford čempionāta pēctecis, kas Apvienotajā Karalistē pazīstams kā MSA Formula, aizsāks jauno sezonu 4. aprīlī Brands Hatch sacīkšu trasē Apvienotajā Karalistē, sniedzot jaunajiem braucējiem iespēju sacensties vairāk nekā 10 sacīkstēs un 30 posmos.

 

MSA Formula ir pacēlusi junioru vienvietīgo automobiļu sacīkšu lāpu, kas pirmoreiz tika aizdegta 1967.gada jūnijā Brands Hatch sacīkšu trasē, kad norisinājās pirmās Formula Ford sacensības. Gadu gaitā šajās sacensībās savu karjeru uzsāka tādas leģendas kā Airtons Senna, Džonijs Herberts, Naidžels Mansels, Mihaels Šūmahers, Džeimss Hants, Emersons Fitipaldi, Džodijs Šekters, Deimons Hils, Mika Hakinens un Džensons Batons.

 

FIA apstiprinātās F4 sacensības izvietotas visā pasaulē, pārvaldes institūcijai cenšoties nodibināt vēlamo jauno braucēju sacensību izvietojumu arī Itālijā, Ķīnā un Vācijā.

 

„Pāriešana uz FIA Formulašasiju, kas izstrādāta, izmantojot jaunāko oglekļa šķiedras tehnoloģiju, lai sasniegtu FIA F3 drošības standartus, un līdzinās jaunā Ford GT virsbūvei, piešķir Ford ideālu ietvaru jaunāko sasniegumu izrādīšanai,“ atzīst Eiropas Ford Performance vadītājs Džerards Kvinns. „Jaunajā sacīkšu automobilī atrodamais 1,6 litru EcoBoost dzinējs ir gluži tāds pats kā tas, kas atrodas zem Fiesta ST dzinēja pārsega, tikai īpaši pielāgots sacensībām. Pielāgošana uzticēta mūsu partneriem Sodemo.“

 

MSA Formula pakete ir ideāla jauniem braucējiem, kas vēlas veidot karjeru. To pierāda straujais kāpums 32 pieejamo automobiļu tirdzniecībā,“ norāda Kvinns. „Šogad sacensībās piedalīsies gan pasaules līmeņa braucēji, gan jaunie censoņi no visas pasaules, tostarp Amerikas, Indijas un Rumānijas. MSA Formula grasās būt viens no iespaidīgākajiem FIA apstiprinātajiem Formula 4 čempionātiem; Apvienotās Karalistes iedzīvotāji vēlas sacensties, jo tajā atrodas sacīkšu un motosporta tehnoloģiju izcilības centrs.“

 

Ford EcoBoost jauda un izsmalcināta šasija

Ford 1,6 litru EcoBoost dzinējs ir aprīkots ar turbokompresoru, dubultu vārstu pacēluma laika regulēšanu un augstspiediena tiešās iesmidzināšanas sistēmu, kas nodrošina 160 ZS lielu jaudu. Produkts veiksmīgi izmantots Apvienotās Karalistes Formula Ford sacensībās no 2012.gada līdz 2014.gadam. Apvienotajā Karalistē to izstrādājis un ražojis Ford, arī piegādājot to atbilstoši FIA noteiktajiem cenu griestiem.

 

Sodemo piegādā dzinējus un elektroniskās pārvaldības sistēmas paredzētajā iepakojumā pēc tam, kad testu rezultāti sasniedz +/- 1,5 procentu pieļaujamo atkāpi, lai nodrošinātu godīgas sacensības.

 

MSA Formula sacīkšu automobiļa oglekļa šķiedras nesošās virsbūves šasija ir izstrādāta atbilstoši FIA drošības standartiem, un to piegādā Francijas ražošanas uzņēmums Mygale. Mygale uzņēmumu, kas atrodas MagnyCours, Francijā, 1989.gadā dibinājis Bertrāns Dekosters. Uzņēmuma pirmais automobilis bija Formula Ford, un Mygale šasija ir uzvarējusi čempionātus visā pasaulē, tostarp pēdējos 10 Formula Ford čempionātus Lielbritānijā.

 

Mygale F4 šasija izstrādāta atbilstoši FIA F3 drošības noteikumiem, un tajā iekļautas priekšējās un aizmugurējās triecienu absorbējošās struktūras, pretsadursmju paneļi, drošības loki, FIA galvas balstu sistēma, riteņu drošības kabeļi, FIA drošības sēdeklis un izvelkama stūre un stūres statnis.

 

MSA Formula automobiļi tiks aprīkoti ar Hankook sacīkšu riepām, kuru materiāls un konstrukcija pilnībā atbilst tām riepām, kas izmantotas FIA F3 Eiropas čempionātā. Braucējiem tiek dota iespēja aprast ar riepu specifiku, lai pēc tam varētu drošāk startēt FIA sacīkstēs. Hankook un Ford apbalvos 2015 MSA čempionu, piedāvājot izmēģinājumu braucienus kādā no vadošajām FIA F3 komandām. Čempions saņems arī 40 000 eiro lielu naudas balvu un iespēju iegūt punktus, lai saņemtu FIA īpašo licenci.

 

MSA Formula 2015.gadā norisināsies vairāk nekā 30 posmos kā papildu sacensības Apvienotās Karalistes motosporta paketei, British Touring Car Championship (Lielbritānijas vieglo automobiļu čempionāts), kā arī tiks translētas ITV4 kanālā.

 

Tehniskā specifikācija

Šasija FIA apstiprinātā oglekļa šķiedras šasija

Dzinējs Ford EcoBoost 1,6 litru 160 ZS

Transmisija 6 pārnesumu secīgā pārnesumkārba ar pārnesumu pārslēgu pie stūres

Bremzes 2 virzuļu uzlikas

Piekare Dubultā sviras veida piekare un bīdņi, divi pielāgojamie amortizatori, pielāgojamais pretapgāšanās stienis

Drošība Atbilstoši FIA standartiem: priekšējās un aizmugurējās triecienu absorbējošās struktūras, pretsadursmju paneļi, drošības loki, noņemams sēdeklis, galvas balstu sistēma, riteņu drošības kabeļi, ugunsdzēsības aparāts, izvelkama stūre un stūres statnis

Aerodinamika Pielāgojami priekšējie un aizmugurējie spārni

Izmēri 4340 x 1750 x 950 mm

Priekšējie riteņi 8x13 collas

Aizmugurējie riteņi 10x13 collas

Riepas Hankook sacīkšu riepas

FIA cena

(šasija) 33 000 €

FIA papildaprīkojums

(dati/pārslēgi/mērinstrumentu panelis) 5 000 €

Dzinējs 6 000 €