RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Jaunākās paaudzes Kia Sorento pirmizrāde Baltijas valstīs – jau pēc 10 dienām

Jaunākās paaudzes Kia Sorento pirmizrāde Baltijas valstīs – jau pēc 10 dienām
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 31.03.2015. 14:02

Trešās paaudzes Kia Sorento pirmizrāde Baltijā notiks starptautiskās autodindustrijas izstādes „Auto 2015” laikā – to šodien preses konferencē apliecināja Kia oficiālais pārstāvis Latvijā „Forum Auto” un izstādes organizatori.

 

„Jaunais Kia Sorento ir izstrādāts, pievēršot īpašu vērību katrai tā detaļai un aprīkojumam, lai apmierinātu visizsmacinātākā klienta prasības,” uzsver Jānis Ozols, oficiālā Kia pārstāvja Latvijā „Forum Auto” Tirdzniecības vadītājs.

 

Jaunais Kia Sorento ir mūsdienīgs un praktisks apvidus SUV klases modelis, kas vēl pirms nonākšanas tirgū saņēmis gan klientu, gan nozares ekspertu atzinību, tostarp iegūstot prestižo „iF dizaina balvu”. Jaunās paaudzes Kia Sorento radījusi dizaina grupa Namijangā, Korejā, sadarbībā ar dizaina centriem Vācījā un Kalifornijā. Modelis apvieno klasisko apvidus SUV stāju ar pirmšķirīgu izskatu un sajūtām, kas īpaši izpaužas automašīnas salonā. Mūsdienīgs dizains, augstākās kvalitātes materiāli, ietilpīgs salons un inovatīvas tehnoloģijas – tās ir tikai dažas jaunā Sorento raksturiezīmes, kas pasvītro šī modeļa unikalitāti. Kia Sorento aprīkots ar jaudīgo 200 zs (147 kW) 2.2 litru turbodīzeļa motoru ar 450 Nm lielu griezes momentu, 6 pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kā arī četru riteņu piedziņas versija ir papildināta ar jauno Kia Dynamax™ All-Wheel-Drive sistēmu. Šādā agregātu kombinācijā degvielas patēriņš ir vien 6.7l/100km. Jaunais Kia Sorento pieejams gan ar piecām, gan ar septiņām sēdvietām.

 

Kia Sorento pirmizrāde Eiropā notika Parīzes Starptautiskās auto izstādes ietvaros oktobrī, savukārt tā pirmizrāde Baltijā interesentus jau pēc 10 dienām pulcēs starptautiskajā autoindustrijas izstādē „Auto 2015”, kas notiks no 10.-12. aprīlim Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā. Jaunā Kia Sorento cena Latvijā būs sākot no 39 990 EUR, un pārdošanā tas būs pieejams jau no 2015. gada 10. aprīļa. Interesentiem ir iespēja arī pieteikties testa braucienam pie oficiālā Kia pārstāvja Latvijā „Forum Auto” - Rīgā, K.Ulmaņa gatvē 101.

 

Kia stendā izstādē „Auto 2015” būs apskatāms arī atjaunotais Kia Rio un populārais Kia Soul, savukārt nozares gardēžus noteikti priecēs iespēja iepazīt videi draudzīgo, ar elektrību darbināmo Kia Soul EV. Vēl stendā būs apskatāmi jau tautā iecienītie Kia Sportage, Kia Cee`d, Kia Optima un Kia Carens modeļi.

 

Starptautiskā izstāde „Auto 2015” ir lielākā autoindustrijas izstāde Baltijā, kas pulcējot nozares profesionāļus un interesentus. Izstāde jau tradicionāli zem viena jumta apvienos četras tematiskās sadaļas - jauno automobiļu izstādi-gadatirgu “Auto”, kravas un komerctransportam veltītu sadaļu “Transporta tehnika”, automobiļu piederumu, apkopes līdzekļu, servisa aprīkojuma sadaļu “Auto mehānika”, tūninga, ekskluzīvo un ekstravaganto automobiļu sadaļu “Auto Exotica”. Izstāde norisināsies Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā no 10.-12. aprīlim.