RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Jaunā Kia Optima pirmizrāde Ņujorkas starptautiskajā auto izstādē

Jaunā Kia Optima pirmizrāde Ņujorkas starptautiskajā auto izstādē
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 10.04.2015. 17:46

Kia Motors America (KMA) pirmo reizi prezentēja atjaunoto modeli Optima Ņujorkas starptautiskajā auto izstādē pirms pieciem gadiem, iepazīstinot pasauli ar jaunām vēsmām D segmentā, Tieši šis modelis arī kļuva par sava veida katalizatoru zīmola dizaina pārvērtībām.

 

Vēsture atkārtojas – 2016. gada Optima modeļa pirmizrāde arī Ņujorkā. Jaunā Kia Optima simboliski iezīmē Kia zīmola briedumu, izmantojot pastāvīgu izsmalcinātību un teju pārmērīgo uzmanības pievēršanu detaļām.

 

Modelis lieliski piemērots tiem, kas meklē jaunu alternatīvu citādi nosvērtajā segmentā. Optima ir kļuvusi par vienu no Kia pārdotākajiem transportlīdzekļiem visā pasaulē un zīmola bestselleru ASV trīs gadus pēc kārtas. Jaunākais modelis ir gatavs turpināt šos panākumus.

 

Kia prezidenta un galvenā dizainera Petera Šraiera (Peter Schreyer) rūpīgā uzraudzībā, izmantojot modernas, uzreiz atpazīstamas dizaina nianses, Optima saglabā savu sportisko identitāti. Izveidota garāka, platāka un spēcīgāka šasija, uzlabojot izpildījumu un vadāmību, kā arī piedāvājot plašāku salonu.

 

Jaunākā Optima versija ir ietilpīgāka, meistarīgi veidota un papildināta ar izmeklētu salona aprīkojumu, kas tisk piedāvāts jau kā standarta aprīkojums. Pārdošana tiks uzsākta 2015.gada ceturtajā ceturksnī. Tāpat kā šīs automašīnas priekštecis, arī jaunākā Optima Eiropas tirgum tiks būvēta Kia rūpnīcā Korejā. Automašīnas cena Eiropas tirgum tiks paziņota gada otrajā pusē.

 

"Optima mainījusi cilvēku attieksmi pret Kia zīmolu, un KMA jāpateicas par izaugsmi un panākumiem tās galvu reibinošajam dizainam un sportiskajam sniegumam. Tā bija un vēl joprojām ir svaiga alternatīva D segmenta sedanu vidū, kas piecu gadu laikā piedzīvojis dizaina transformācijas un palīdzējis sasniegt Kia rekordlielus pārdošanas apjomus gadu pēc gada," sacīja Maikls Sprague (Michael Sprague), KMA Pārdošanas un mārketinga viceprezidents.

 

"Jaunākā Optima saglabā savam priekštecim raksturīgo rokrakstu, lai gan uzlabojumi veikti teju visās detaļās, nodrošinot vairāk vietas, labāku izpildījumu un vadāmību, plašāku tehnoloģiju klāstu un izteiktāku izsmalcinātību."

 

Atpazīstamais eiropeiskais dizains

Kia zīmola veiksmes stāsts iepriekšējās paaudzes Optima dizaineriem bija patiess izaicinājums, lai panāktu līdzsvaru, saglabājot transportlīdzekļa identitāti un, tajā pašā laikā, uzsverot pārliecinošo virzību uz priekšu, padarot automašīnu modernu un svaigu. Plūstoši mūsdienīgas virsmas un modernā arhitektūra iedvesmoja jaunākās paaudzes Optima dizainu, atklājot izsmalcinātu un dinamisku sedanu, kas uzreiz ļauj atpazīt Kia rokrakstu.

 

Jaunākais Optima automobilis ir izstrādāts, lai nodrošinātu funkcionalitāti un sportiskumu. Palielinot tā ārējos izmērus, auto ir kļuvis nedaudz lielāks, garāks un platāks. Riteņu bāze ir pagarināta līdz 2805 mm (palielinājums par 10 mm), un transportlīdzeklis ir paplašināts līdz 1860 mm (palielinājums par 25 mm). Abas izmaiņas ļauj izveidot ietilpīgāku un ērtāku salonu, nodrošinot plašāku telpu galvas un plecu daļā, kā arī kāju daļā automašīnas aizmugurē. Jaunie izmēri palielina arī automašīnas bagāžas nodalījuma ietilpību.

 

Enerģiskā automašīnas priekšpuse veidota, radot sajūtu, ka motora pārsegs ir cieši savilkts virs riteņu arkām un priekšējie lukturi iestiepjas dziļi automašīnas bufera zonā. Augstākas specifikācijas modeļiem Kia raksturīgā “tīģera deguna” radiatora reste izteikti iekļaujas ļoti precīzi veidotajā dizainā un veido spēcīgu līdzību ar Kia jauno Sorento SUV.

 

Automašīnas stiklotā daļa saglabā ieslīpā A-balsta un nolaidenā C-balsta statņu konstrukciju, kas izceļ Optima sportiskā sedana izskatu. Aizmugurējie gaismas ceturtdaļlogi veiksmīgi novietoti priekšā iestrādātajam aizmugurējajam antispārnam. Tāpat kā tās priekštecim arī jaunākā Optima izvirzītais bagāžnieka pārsegs un LED aizmugurējie lukturi, kurus iespējams pasūtīt kā papildus aprīkojumu, piešķir automašīnai modernu, jaunu un vieglu izskatu.

 

Atkarībā no tirgus un specifikācijām, jaunā Optima būs aprīkota ar 16 līdz 18 collu izmēra vieglmetāla diskiem.

 

Izsmalcināta meistarība automašīnas salonā

Jaunākās Kia Optima salons ir vēl plašāks un ērtāks. Inovatīvais un funkcionālais salons ir papildināts ar virkni dizaina elementiem un aprīkojumu, kas raksturīgs augstākas klases automašīnām. Iedvesmojoties no Kia starptautiski atzītajiem premium un luksuss klases sedaniem, Optima modelī pielietoti vairāk mīkstie materiāli visa salona apdarē. Optima veidots grezns interjers, kas rūpīgi izstrādāts, pievēršot uzmanību detaļām. Īstu apšuvumu gar paneļa durvīm papildina gaumīgi metāliski akcenti, atkarībā no specifikācijas.

 

Ar mērķi veicināt autovadītāja ērtības, salona dizains vienkāršots, piedāvājot vairāk vienotu dizainu nekā iepriekšējās paaudzes Optima. Spēcīgāka horizontālā plakne un plašāka viduskonsole veiksmīgi rada plašākas telpas izjūtu. Grupējot un samazinot funkcionālo taustiņu un pogu skaitu, ir izdevies ievērojami uzlabot Kia jau tā lielisko ergonomiku.

 

Salona dizaina komanda pievērsusi īpašu uzmanību arī sēdvietu komfortam. Izveidots stingrāks sēdvietu rāmis, kas samazina vibrācijas, savukārt galvas un muguras augšējās daļas balstu pildījumam izmantotas putas, kas ir daudz mīkstākas.

 

Ērtības un tehnoloģijas

Kia Optima turpina zīmolam raksturīgo tendenci, piedāvājot virkni papildus tehnoloģiju un aprīkojumu ērtību uzlabošanai.

 

Optima standarta aprīkojumā ir pieejams atpakaļskata kameras displejs, savukārt 360 grādu apkārtskata monitors būs pieejams atkarībā no tirgus. Papildus tam auto aprīkots ar tādām sistēmām kā viedā kruīzkontrole (SCC), aklā punkta kontroles sistēma (BSD), brīdinājums par aizmugurē šķērsojošu satiksmi (RCTA) un autonomo avārijas bremzēšanas sistēmu (AEB), kas saskaņā ar atbilstošiem nosacījumiem dos iespēju transportlīdzeklim pilnīgi apstāties, lai iespējami izvairītos no sadursmes vai mazinātu iespējamos bojājumus. Optima aprīkota ar AEB sistēmu jeb tā dēvēto gājēju kontroles sistēmu. Šo papildus tehnoloģiju, ar kurām aprīkoti arī citi Kia modeļi, piemēram, trešās paaudzes Kia Sorento SUV, paredzēti, lai padarītu braukšanu vieglāku un drošāku.

 

Kia Optima būs pieejama komplektācijā ar TomTom tehnoloģiju pakalpojumiem, sniedzot reālā laika informāciju ar mērķi uzlabot drošību un komfortu. Šīs tehnoloģijas Kia autovadītājiem ļaus ietaupīt laiku, nosakot ātrāko maršrutu katram braucienam, izmantojot precīzu satiksmes informāciju. Autovadītāji saņems arī brīdinājumus par radariem, kā arī orientējošu informāciju par vietējiem veikaliem, pakalpojumiem, uzņēmumiem un informāciju par laika apstākļiem. TomTom saistītie pakalpojumi būs pieejami Optima pircējiem bezmaksas septiņus gadus pēc auto iegādes.

 

Kia standarta aprīkojumā pirmoreiz iekļauti Bi-funkcionālie HID lukturi ar dinamiskā izliekuma lampām (DBL) un intuitīvu staru kūļa pielāgošanas sistēmu (HBA), kas atpazīst pretimbraucošo transportlīdzekli un automātiski pārslēdz gaismas no tālajām uz tuvajām, līdz pretī braucošais automobilis ir pabraucis garām.

 

Gudra veiktspēja un drošība

Jaunākā Optima piedāvā unikāli veidotu virsbūves korpusu, kas apvieno dažādus augstas stiepes izturības tērauda sakausējumus un kas novietots uz stingrākas un izturīgākas šasijas. Šasija izgatavota no īpaši izturīga tērauda. Vairāk nekā 50 procenti no kopējā korpusa veidoti, izmantojot augstas stiepes izturības tēraudu, kas, salīdzinājumā ar iepriekšējo Optima versiju, ir par 150 procentiem vairāk. Vairāk kā par 450 procentiem pieaudzis strukturālās līmes izmantošanas paņēmiens, kas mazina trokšņus, vibrācijas un diskomforta līmeni, veicinot lielāku strukturālo stingrību. Jaunajā Kia veidošanas procesā inženieri par 350 procentiem vairāk izmantojuši karstās štancēšanas tehniku kā iepriekšējās paaudzes versijai.

 

Ieviesti arī papildu jauninājumi, lai mazinātu trokšņu, vibrāciju un diskomforta līmeni (NVH), padarītu transportlīdzekli vieglāku un uzlabotu tā aerodinamiku. Jaunākās paaudzes Optima ir pirmais Kia modelis, kura jumta lūkas atbalstam stiprinājumos izmantota oglekļa šķiedras plastmasa. Jaunā sistēma ļauj samazināt svaru un pazemināt automašīnas smaguma centru. Lielāka virsma zem seguma palīdz samazināt vēja radīto troksni, tādējādi nodrošinot degvielas ekonomiju un vienlaikus palielinot izolāciju. Jaunākajai Optima versijai uzlaboti dzinēja stiprinājumi, virsbūves paneļi un diski, samazinot vibrāciju, dzinēja un ceļa trokšņus. Izveidota lielāka šķērssija, lai palīdzētu izolēt ceļa un dzinēja radīto troksni.

 

Jaunie dzinēji ar mērķi rast līdzsvaru starp sportiskumu un degvielas ekonomiju

Jaunākās paaudzes Kia Optima Eiropas tirgū būs pieejama ar plašu dzinēju un transmisiju piedāvājuma klāstu, lai nodrošinātu līdzsvaru starp sportiskumu un degvielas ekonomiju. Kia inženieri uzlabojuši dzinējus ar mērķi nodrošināt vēl labāku izpildījumu un mazāku degvielas patēriņu, uzlabotu vadāmību un maksimālu jaudu pie zemāka dzinēja ātruma. Optima būs pieejama tikai ar priekšējās piedziņas dzinējiem. Dzinēju piedāvājumu Kia plānot paziņot 2015.gada otrajā pusē.

 

Jaunais modelis pārdošanā Eiropā būs pieejams 2015.gada beigās, un tas tiks piedāvāts ar Eiropas tirgum raksturīgo 7 gadu, 150 000 km nobraukuma garantiju.