RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Mazda Milānas dizaina nedēļai rada īpašas formas velosipēdu un dīvānu

Mazda Milānas dizaina nedēļai rada  īpašas formas velosipēdu un dīvānu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 15.04.2015. 16:21

Dabiskais un vienkāršais Mazda KODO – Kustības dvēsele dizains jau atkal žilbinās apmeklētājus Milānas dizaina nedēļā līdz pat 19. aprīlim. Saglabājot tradīciju radīt skaistus funkcionālos objektus, piemēram, KODO dizaina iedvesmotu krēslu 2013.gadā, zīmols Mazda nesen atvērtajās Mazda Design Space telpās Breras dizaina rajonā izrādīs vēl divus KODO un japāņu dizaina iedvesmotus izstrādājumus.

 

Tiks izstādīts KODO koncepcijā veidotais velosipēds un dīvāns, kas ilustrē Mazda dizaina filozofiju, kas ir pamatā automobiļu klāstam, kurā ietilpst arī jaunais CX-3 un MX-5. Abi dizaina izstrādājumi iemieso KODO – Kustības dvēsele dizainu, kas līdzinās skaistajām savvaļas dzīvnieku dinamiskajām kustībām — vieglām un spēcīgām.

 

KODO koncepcijas velosipēds atspoguļo japāņu mākslas un dizaina filozofiju, kurā vairāk nozīmē mazāk, saglabājot mūsdienīga sacīkšu velosipēda īpašības. Mazda meistari uzlaboja tā rāmja dizainu līdz pilnībai, radot viegluma, izveicības un ātruma izjūtu. KODO koncepcijas dīvāna izstrādē ir izmantota tāda pati pieeja, atrodot ideālo līdzsvaru starp formu un funkciju. Tā izveides procesā sadarbojās Milānā dzīvojošie Mazda Europe dizaineri un radošie direktori Setsu un Šinobu Ito un prasmīgi itāļu mēbeļu ražotāji, apvienojot Mazda estētiku un veco laiku meistarību.

 

Mazda Design Space telpās tiks izrādīti arī KODO dizaina iedvesmoti japāņu amatnieku darbi, tostarp vara izstrādājums KODOKI, ko veidojusi studija Gyokusendo, kā arī no saberztām olu čaumalām veidota lakota kaste SHIRATO, ko radījusi Kinjo-Ikkokusai amatnieku ģimene septiņās paaudzēs no Hirosimas.