RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto jaunumi

Ar sociālu akciju uz Pārdaugavas viadukta aicina parkoties prātīgi

Ar sociālu akciju uz Pārdaugavas viadukta aicina parkoties prātīgi
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 25.04.2017. 21:17

Lai aicinātu autovadītājus novietot auto prātīgi un pārdomāti, cienot arī citus braucējus, Volkswagen komerctransports novietojis jauno Crafter slavenajā Pārdaugavas viaduktā. Neparastais ceļa posms izvēlēts, lai vērstu uzmanību uz to, ka nereti vietas, kur iespējams atstāt auto, ir grūti pieejamas vai nelielas, taču arī tādos gadījumos nedrīkst aizmirst par citiem satiksmes dalībniekiem. 

 

Volkswagen Komerctransporta zīmola vadītājs Baltijas valstīs Māris Zoltners stāsta: “Autovadītāju paradumi un braukšanas kultūra Latvijā ir ļoti atšķirīga, tas lielā mērā, protams, atkarīgs arī no katra šoferīša rakstura iezīmēm. Mēs visi zinām dažādas akcijas, kurās tiek aicināts neēst pie stūres, nerunāt pa telefonu un nerakstīt īsziņas, taču šoreiz vēlējāmies vērst uzmanību uz auto novietošanas jeb parkošanās kultūru. Sociālajos tīklos ik pa laikam tiek kaunināts kāds šoferītis, kas nobildēts neatļauti atstājot auto invalīdu stāvvietā pie lielveikala vai uz ietves, pretim vārtiem u.tml. Aicinām tā nekad nedarīt, pat gadījumos, kad kaut kur jāsteidzas, ir jāatceras, ka šādi novietojot auto, mēs traucējam ne tikai cilvēkiem, kuriem ir šādas speciālas atļaujas, bet arī piegādes transportam vai operatīvajam transportam.”

 

Pavisam nesen tika pieņemts aizliegums ekspluatēt vairāk nekā 100 iekšpagalmu stāvlaukumus. Lai gan automašīnu skaits Latvijā katru gadu aug, bet stāvvietu iespējas tik ātri nepalielinās, jāņem vērā, ka nepieklājīga auto novietošana veicina sīko ceļu satiksmes negadījumu rašanos un apdraud satiksmes drošību. Nekorekta auto novietošana traucē citiem satiksmes dalībniekiem, nereti liedzot viņiem normāli novietot automašīnu paredzētajā vietā.

 

 “Ļoti ceram, ka šāda akcija vismaz kādu šoferīti mudinās divreiz padomāt, pirms “nomest” auto tam nepiemērotā vietā! Būsim pieklājīgi un cienīsim citus satiksmes dalībniekus ne tikai braucot, bet arī stāvot!” aicina M.Zoltners.