RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

„Canon” iepazīstina ar „EOS 650D”

„Canon” iepazīstina ar „EOS 650D”
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 09.06.2012. 00:01

„Canon” šomēnes laiž klajā jaunu, viegli lietojamu digitālo spoguļkameru (DSLR) „EOS 650D”, kas, kā sola ražotāju pārstāvji, ir ideāli piemērota iesācējiem. Tā apvieno inteliģentus automātiskās uzņemšanas režīmus un plašu uzlabotu funkciju spektru, ko ir viegli lietot jau šodien, bet plašo manuālo režīmu klāstu var apgūt ar laiku.

 

„EOS 650D” ir pirmā EOS kamera ar duālo AF sistēmu, kas nodrošina īpaši detalizētus fotoattēlus un nepārtrauktu autofokusu, uzņemot filmas. Kameras sirdī ir 18 megapikseļu (MP) „Hybrid CMOS” sensors un jaudīgs „DIGIC 5” procesors, lai uzņemtu asus, pilnas izšķirtspējas attēlus ar ātrumu līdz pieciem kadriem sekundē (fps). Grozāms skārienjūtīgs ekrāns ļauj ērti un ātri vadīt kameru un nodrošina tūlītēju piekļuvi plašam iestatījumu un ainu režīmu klāstam.

 

„EOS 650D” ir pirmā iesācējiem paredzētā EOS, ko darbina „Canon DIGIC 5” procesors. Līdz ar to kamera piedāvā lielāku ātrumu, labāku reakciju un izcilu krāsu atveidi. „DIGIC 5” 14 bitu procesors nodrošina skaistas un izsmalcinātas krāsu toņu pārejas. Tā ievērojami uzlabotā jauda ļauj iemūžināt arī ātru kustību, piemēram, futbola sacensības vai citas sporta aktivitātes.

 

Jaunā duālā AF sistēma ļauj viegli uzņemt asus foto un video attēlus. Deviņu punktu krusteniskā tipa AF sistēma nodrošina augstu kadru precizitāti, fotografējot sportu, citu darbību vai dabu. Jaunā „Hybrid AF” sistēma piedāvā nepārtrauktu automātisko fokusēšanu, filmējot un fotografējot ar „Live View” režīmu.

 

7,7 cm (3,0”) grozāmajam „Clear View LCD II Touch” ekrānam ar kapacitatīvo tehnoloģiju ir ļoti ātra reakcija. Tas atbalsta dažāda veida pieskārienus, piemēram, uzspiedienus vai novilkšanu. Izmantojot tikai ekrānu, var vienkārši piekļūt uzņemšanas režīmiem, mainīt iestatījumus un pat uzņemt kadrus.

 

Skārienjutīgā vadība piešķir „Live View” uzņemšanai jaunu dimensiju. „Quick Control” ekrānā iespējams izvēlēties AF punktus, uztvert sejas un objektus, kā arī pielāgot attēlu iestatījumus. Navigācija ir tūlītēja un intuitīva. Atskaņošanas režīmā tuvināšana ar pieskārienu nodrošina iespēju aplūkot kadru smalkākās detaļas. Grozāmais ekrāns ļauj ekrānu pagriezt un noliekt atbilstoši situācijai. 1040k punktu izšķirtspēja nodrošina kristālskaidru detaļu atveidojumu.

 

Ar „EOS 650D” var vienkārši uzņemt „Full HD” (1920x1080p) video. Pateicoties „Hybrid AF”, lietotāji var veltīt visu uzmanību sižeta līnijai, jo kamera nepārtraukti izseko objektu. Jaunie EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS STM un EF 40mm f/2,8 STM objektīvi nodrošina vienmērīgu un skaidru video uzņemšanu.

 

Ar „Video Snapshot” režīmu var veidot izklaidējošus ātras darbības video, kas rada profesionālas montāžas iespaidu. Momentuzņēmumus var ierakstīt divu, četru vai astoņu sekunžu segmentos un pēc tam kamerā apvienot vai samainīt vietām pirms atskaņošanas. Integrētais „mini-HDMI” ports ļauj rezultātu ērti koplietot jebkurā HDTV.

 

Divi pilnīgi jauni uzņemšanas režīmi, kuru izvēlne atrodas uz vadības taustiņa, palīdz iesācējiem fotografēt sarežģītā apgaismojumā. Sarežģītām, no aizmugures spilgti izgaismotām ainām paredzētais „HDR Backlight Control” uzņem trīs dažādas ekspozīcijas - nepietiekamu, precīzu un pārmērīgu - un apvieno tās vienā HDR attēlā, kas detalizēti atveido gan gaišos, gan ēnainos laukus. Savukārt „Handheld Night Scene” ļauj bez statīva vieglāk iemūžināt vakara uzņēmumus vājā apgaismojumā, ātri uzņemot četrus dažādus kadrus, ko apvieno vienā detalizētā, skaidrā attēlā.

 

Kā daļa no „Canon EOS” sistēmas „EOS 650D” ir savietojama ar pasaulē plašāko objektīvu un piederumu klāstu. Vairāk nekā 60 EF objektīvi ietver it visu no platleņķa un makro līdz ekstrēmas tālummaiņas objektīviem. Neskaitāmie piederumi nodrošina līdzekļus, lai tiktu galā ar gandrīz jebkuru radošo izaicinājumu.

 

EOS 650D - galvenie parametri:

• 18 MP APS-C Hybrid CMOS sensors

• Full-HD filmas ar manuālu kontroli un nepārtraukto AF

• 5 fps nepārtrauktās fotografēšanas režīms

• Grozāmais Clear View LCD II Touch ekrāns

• ISO 100-12 800 jutīgums, paplašināms līdz ISO 25 600

• 9 punktu plašas zonas AF

• Integrēts Speedlite raidītājs

 

„EOS 650D” spoguļkamera Latvijā būs pieejama no 15.jūnija. Tās vidējā mazumtirdzniecības cena ar EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektīvu būs 741 lats, bet komplektā ar EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS STM objektīvu „EOS 650D” maksās 947 latus.