RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

„BMW” papildina motociklu piedāvājumu ar divām enduro versijām

„BMW” papildina motociklu piedāvājumu ar divām enduro versijām
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 07.07.2012. 20:12

Kad 2007.gadā „BMW Motorrad” papildināja GS saimi ar iesācēju un vidējās kategorijas modeļiem „F 650 GS” un „F 800 GS”, vēstījums bija pilnīgi skaidrs: neticams braukšanas prieks, liela jauda un izturība pat tad, ja priekšā ir tikai grantēts lauku ceļš. Divas koncepcijas versijas, ko daudzi motociklu fani sagaidīja ārkārtīgi atsaucīgi.

 

„BMW Motorrad” turpina GS veiksmes stāstu ar uzlabotām divu sekmīgo enduro modeļu versijām: „F 700 GS” un „F 800 GS”, kā ierasts, pieņemot izaicinājumu kaut ko labu padarīt vēl labāku.

 

Jaunais „F 800 GS” apvieno piemērotību lietošanai uz ceļa un izcilas bezceļu braukšanas īpašības, sapludinot šīs divas pasaules kopā līdz šim šajā motociklu klasē neredzētā veidā, savukārt „F 700 GS” ir paredzēts motociklistiem, kuri vēl netiecas pēc šāda līmeņa bezceļu pieredzes. Tas izceļas ar zemāku sēdēšanas augstumu, izcilām īpašībām ikdienas lietošanai un vairāk nekā pietiekamu jaudu, vienlaikus nodrošinot arī izcilu ekonomiju.

 

Atbilstoši „Safety 360°” principam jaunajiem „F 700 GS” un „F 800 GS” standartaprīkojumā ir iekļauta „BMW Motorrad” ABS sistēma. Jaunajiem „F 700 GS” un „F 800 GS” ir arī citas to klasēm atbilstošas inovatīvas drošības sistēmas, piemēram, papildaprīkojuma automātiskā stabilitātes kontrole un arī papildaprīkojumā pieejamā elektroniskā balstiekārtas pielāgošana.

 

Gan „F 700 GS”, gan „F 800 GS” jaudas avots joprojām ir četru vārstu divu cilindru 798 cm3 dzinējs ar šķidro dzesēšanu, elektronisku degvielas iesmidzināšanu, slēgtas sistēmas katalizatoru un sešpakāpju pārnesumkārbu. Īpaši pievilcīgu to padara spontānā reakcija, iespaidīgā vilktspēja un mazais degvielas patēriņš. Vēl viena unikāla sērijveida motociklu ražošanas iezīme ir masas līdzsvars, kas balstīts uz papildu klani. Tas kompensē pirmo un otro inerces spēku, nodrošinot divu cilindru darbību ar mazu vibrāciju. „F 800 GS” dzinējs joprojām nodrošina 63 kW (85 ZS) pie 7500 apgr./min, maksimālais griezes moments ir 83 Nm pie 5750 apgr./min.

 

Salīdzinot ar priekšgājēju, jaunajam „F 700 GS” ir uzlabota jauda un griezes moments. Ar 55 kW (75 ZS) pie 7300 apgr./min („F 650 GS”: 52 kW [71 ZS] pie 7000 apgr./min) tā dzinējs tagad nodrošina par 4 ZS lielāku jaudu, bet ar 77 Nm pie 5500 apgr./min („F 650 GS”: 75 Nm pie 4500 apgr./min) tas nodrošina arī lielāku maksimālo griezes momentu. Apvienojumā ar zemāku kopējo pārnesuma koeficientu, motocikls tagad piedāvā vēl labāku dzinēja sniegumu un braukšanas dinamiku.

 

Jaunajiem „F 700 GS” un „F 800 GS” ir jau pazīstama balstiekārtas tehnoloģija. Tērauda rāmis cilindriskā konstrukcijā integrē dzinēju kā nesošu elementu. Nemainīgs ir palicis aizmugurējais rāmis ar tērauda caurulēm, alumīnija dubultais manipulators un diski ar riepām.

 

Tāpat kā „F 800 GS”, jaunā „F 700 GS” priekšējais ritenis tagad ir aprīkots ar dubulto disku bremzēm. Turklāt abiem jaunajiem GS modeļiem standartaprīkojumā pirmoreiz ir jaunās paaudzes „BMW Motorrad” divkanālu ABS.

 

Arī formas ziņā jaunie „BMW F 700 GS” un „F 800 GS” ir uzlaboti, lai radītu izteiksmīgāku dizainu. Nozīmīgākie uzlabojumi veikti sānu apdares daļā, kas tagad izceļas ar dinamiskāku stilu, bet vizuālo līdzekļu komplektu noslēdz jaunas krāsu apdares koncepcijas un uzraksti.

 

Atsaucoties uz esošo „F 800 GS” īpašnieku pieprasījumu pēc zemāka sēdēšanas augstuma, „BMW Motorrad” papildaprīkojumā no rūpnīcas un kā īpašu piederumu piedāvā zemāku balstiekārtu apvienojumā ar zemāku sēdekli. Tāpat „BMW Motorrad” ievērojami paplašinājis papildaprīkojuma un īpašo piederumu klāstu.