RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Canon saņem prestižo tehnoloģiju un inženierzinātnes Emmy® balvu

Canon saņem prestižo tehnoloģiju un inženierzinātnes Emmy® balvu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 22.10.2012. 18:54

Nacionālā Televīzijas mākslas un zinātņu akadēmija godina Canon ieguldījumu lielformāta CMOS attēlveides uzlabojumos lietošanai HD apraides videokamerās

 

Canon Inc. paziņojis, ka uzņēmums tiks godalgots 64. ikgadējā tehnoloģiju un inženierzinātņu Emmy® balvas pasniegšanā par “Uzlabojumiem lielformāta CMOS attēlveidošanā lietošanai HD apraides videokamerās”. Tehnoloģiju un inženierzinātņu Emmy® balva, ko pasniedz Nacionālā Televīzijas mākslas un zinātņu akadēmija (NATAS), godina apraides tehnoloģiju attīstību un jauninājumus, un izsaka atzinību uzņēmumiem, organizācijām un cilvēkiem par sasniegumiem tehnoloģijā, kuri būtiski ietekmē ar televīziju saistīto inženierzinātni.

 

Canon ar savu godalgoto lielformāta CMOS attēlu sensoru iepazīstināja 2011.gada novembrī pieteiktās EOS C300 digitālās kinokameras pasaules pirmizrādē Paramount studijā Holivudā. Pētot vispāratzītā Bayer krāsu filtra matricas algoritmu alternatīvas, Canon ir spējis panākt tādu attēlu kvalitātes uztveršanu ar CMOS sensoru, kas palīdzējis digitālās kinokameras sniegumu tuvināt 35 mm pilnmetrāžas filmas izcilajai estētikai.

 

“Esam pagodināti saņemt NATAS atzinību par darbu pie lielformāta sensoriem,” saka Masaja Maeda (Masaya Maeda), Canon Inc. attēlu komunikācijas produktu daļas rīkotājdirektors un vadītājs. “Mēs šo balvu uzskatām par apliecinājumu filmu un televīzijas veidotāju sabiedrības sirsnīgajai uzņemšanai pēdējā gada laikā, kopš ar šo nozari sadarbojamies, lai palīdzētu tai stāstu veidošanā. Tas ir arī pamudinājums turpināt darbu pie ieguldījumiem izklaides industrijā.”

 

2011.gada novembrī Canon debitēja pilnmetrāžas kinofilmu, televīzijas programmu un televīzijas reklāmu nozarē, izlaižot Cinema EOS sistēmu. Pēdējo 10 mēnešu laikā uzņēmums ir laidis klajā trīs augstas izšķirtspējas, izcila snieguma Cinema EOS digitālās kinokameras – EOS C300 digitālo kinokameru, EOS C500 4K digitālo kinokameru un kompakto, vieglo EOS C100 digitālo videokameru. Šajos modeļos ir iekļauta Canon inovatīvā Super 35-mm CMOS attēlu sensora tehnoloģija, kas īpaši izstrādāta Cinema EOS pilnmetrāžas video uzņemšanai. Turklāt Cinema EOS izstrādājumu saimei šī gada aprīlī pievienojās arī EOS-1D C 4K DSLR kinokamera, kam ir 18,3 MP pilnkadra (36 mm x 24 mm) CMOS attēlu sensors. Profesionāliem fotogrāfiem un neatkarīgiem studentiem-filmu veidotājiem Canon piedāvā arī EOS 5D Mark III digitālo SLR kameru, kas balstīta uz EOS 5D Mark II panākumiem filmu un televīzijas satura veidošanā.

 

Tehnoloģiju un inženierzinātņu Emmy® balva tiks pasniegta 2013.gada 10.janvārī, Starptautiskā Patērētāju elektronikas šova (CES) ietvaros Lasvegasā.