RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

„Canon” laiž klajā jaunus objektīvus

„Canon” laiž klajā jaunus objektīvus
Foto: Publicitātes foto.
KRUSTTEVS.COM · 06.11.2012. 16:30

„Canon” papildina savu EF objektīvu sēriju, laižot klajā divus foto entuziastiem un profesionāļiem paredzētus modeļus – „EF 24-70mm f/4L IS USM” un „EF 35mm f/2 IS USM”. Jaunie objektīvi, kuros apvienotas augstākās klases optiskās tehnoloģijas un kompakts dizains, ir lieliski piemēroti dažādiem radošiem mērķiem, ieskaitot fotoreportāžu veidošanu, ainavas, portretus un ceļojumu fotoattēlus.

 

Lai nodrošinātu lieliskus rezultātus, jaunie objektīvi, kuri ir lieliski piemēroti lietošanai ar DSLR (piemēram, jauno EOS 6D), izmanto jaunākās „Canon” tehnoloģijas. Abiem objektīviem ir asfēriskās lēcas un „Super Spectra” pārklājumi, kas optimizēti katram atsevišķam elementam. „Canon” attēlu stabilizācijas (IS) tehnoloģija un ultraskaņas motori nodrošina īpaši ātru automātisko fokusēšanu (AF), kas palīdz nodrošināt izcilu optisko sniegumu. „EF 24-70mm f/4L IS USM” ir arī jaunākais objektīvs ar „Hybrid IS”, kas, neatkarīgi no attāluma, nodrošina stabilus kadrus bez sakustēšanās - arī no makro fokusa attāluma.

 

„EF 24-70mm f/4L IS USM” ir jaunākais „Canon” elitārās L sērijas papildinājums, kas paplašina gan profesionāliem fotogrāfiem, gan amatieriem pieejamo standarta tālummaiņas EF objektīvu klāstu. Objektīvs ir piemērots fotoreportāžām un kāzu fotografēšanai, jo apvieno pamata ikdienas fokusa attālumus un augstas kvalitātes L sērijas uzbūvi, kas nodrošina nemainīgi asus, profesionālas kvalitātes fotoattēlus visdažādākajos apstākļos. Jauna makro funkcija uzlabo arī lēcu grupas novietojumu makro fotografēšanas laikā, ļaujot uzņemt attēlus ar maks. 0,7x palielinājumu, lai fotogrāfam nebūtu jāņem līdzi īpašs makro objektīvs.

 

Objektīva optiskā sistēma ietver divus asfēriskos elementus un divas īpaši mazas dispersijas (UD) lēcas ar uzlabotu „Super Spectra” pārklājumu, lai samazinātu hromatisko aberāciju, krāsu izplūšanu un mirgošanu. Nepārtraukts f/4 atvērums visā tālummaiņas diapazonā nodrošina radošo kontroli fotogrāfiem, ļaujot izpludināt ainas fonu pie jebkāda fokusa attāluma. Deviņu asmeņu apaļā diafragma palīdz fotogrāfiem izcelt vēlamos objektus, nodrošinot fonā skaistus, ārpus fokusa esošus akcentus (bokeh), kas piešķir kadriem īpašu noskaņu.

 

„EF 24-70mm f/4L IS USM” ir arī no jauna izstrādāta IS sistēma, kas nodrošina skaidrus attēlus visā tālummaiņas diapazonā. „Canon” uzlabotā optiskā IS funkcija piedāvā 4 iedaļu gaismas priekšrocību, savukārt Hybrid IS makro fotografēšanas laikā efektīvi neitralizē kameras sakustēšanos leņķī vai uz augšu/leju, ļaujot uzņemt stabilus tuvplānus.

 

Ātru AF sniegumu nodrošina mazs, gredzena veida ultraskaņas motors (USM). USM tehnoloģija līdz ar jaudīgu CPU un uzlabotiem AF algoritmiem nodrošina precīzu, klusu un ātru automātisko fokusēšanu. Pilna laika manuālā fokusēšana ļauj pielāgot katra kadra fokusu pat ar aktīvu AF.

 

„EF 24-70mm f/4L IS USM” ir lielisks, uz ērtu lietošanu vērsts dizains – gan no ārpuses, gan iekšpusē. Tam ir augstas kvalitātes pārklājums ar ādas faktūru, uzlabota forma, kas nodrošina ērtu lietošanu, kā arī fokusēšanas un tālummaiņas gredzeni, kas izstrādāti optimālai pārvaldībai. Drošā konstrukcija tos aizsargā pret putekļiem un mitrumu, bloķēšanas funkcija aizsargā objektīvus pret triecieniem ceļošanas laikā, savukārt fluora pārklājums samazina putekļu, netīrumu un pirkstu nospiedumu pēdas objektīva priekšējā un aizmugurējā daļā, palīdzot saglabāt attēlu kvalitāti un samazinot nepieciešamību tīrīt objektīvu.

 

Jaunais „EF 35mm f/2 IS USM” ir izstrādāts, lai būtu viegli pielāgojams – tas ļauj fotogrāfiem uzņemt vēl plašāku ainu un objektu klāstu ar platu leņķi. Šis objektīvs ir „Canon” pirmais 35mm „prime” ar optisko IS tehnoloģiju, kas kopā ar augstas kvalitātes optiku nodrošina izcilu sniegumu vieglā, kompaktā korpusā. 35 mm fokusa attālums ļauj uzņemt it visu, no tuvplāna portretiem līdz platleņķa ainavām, tādēļ tas ir ideāls sabiedrotais ceļojumu vai vispārējo reportāžu fotografēšanai.

 

Objektīva uzlabotā specifikācija nodrošina augstu pielāgojamības līmeni, lai uzņemtu plašu dažādu ainu un objektu klāstu. Spilgtais, fiksētais f/2 atvērums ļauj fotogrāfiem izmantot arī seklāku lauka dziļumu, optiskā IS funkcija piedāvā lietotājiem 4 iedaļu gaismas priekšrocību, kas ļauj uzņemt skaidrus attēlus nepietiekamā apgaismojumā, turot kameru rokā. Ar automātisko „Panning IS” režīmu tiek atbalstīta arī inteliģenta panoramēšanas kustības noteikšana, lai fotogrāfi precīzāk varētu uztvert kustību.

 

„EF 35mm f/2 IS USM” ir izstrādāts izcilai attēlu kvalitātei. Tam ir asfērisks rūdīta stikla (GMo) elements, kas novietots optiskā ceļa aizmugurē, lai labotu visas optiskās sistēmas aberāciju. Turklāt katram atsevišķam elementam ir uzlabots „Super Spectra” pārklājums, kas samazina dubultošanos un atspīdumu, tādējādi nodrošinot krāsu līdzsvaru un minimālu pēcapstrādes nepieciešamību. Gredzenveida USM un jaudīgs CPU nodrošina arī ātru AF sniegumu, bet lietotājiem, kuri vēlas saglabāt maksimālu kontroli, ir pieejama arī pilna laika manuālā fokusēšana.

 

Abiem jaunajiem objektīviem ir arī no jauna izstrādāti „Mark II” objektīva vāciņi ar āķa mehānismu vāciņa centrā, nevis sānos. Saspiežot āķi, lietotāji var ātri noņemt un nomainīt vāciņu uzņemšanas laikā, īpaši gadījumos, kad tiek izmantoti objektīvu pārsegi. No jauna izstrādātie objektīvu vāciņi tiks ieviesti visam „Canon EF” objektīvu klāstam no 2013.gada janvāra un būs nopērkami arī atsevišķi.