RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Katrs piektais piedzīvojis kādu kuriozu pārlieku kaismīgas TV skatīšanās dēļ

Katrs piektais piedzīvojis kādu kuriozu pārlieku kaismīgas TV skatīšanās dēļ
Foto: blog.aereo.com (fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme)
KRUSTTEVS.COM · 27.01.2013. 20:16

Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka viņam dzīvē ir gadījusies interesanta un amizanta situācija televīzijas skatīšanās dēļ, liecina Lattelecom veiktās aptaujas dati. Visbiežāk skatītāji nespēj koncentrēties citām lietām, tai skaitā radot likstas virtuvē vai nokavējot svarīgus notikumus. Vienlaikus respondenti atzīst, ka ir vēlējušies, lai tiem būtu iespēja apturēt arī televīzijas tiešraidi. 

 

Viens no desmit TV skatītājiem ir nokavējis kādu tikšanos, sabiedrisko transportu vai darbu televīzijas skatīšanās dēļ. Aizrautīga TV skatīšanās ir novedusi līdz pat tādām situācijām kā tuvinieku kāzu kavēšana par labu hokeja spēlei vai pilnībā aizmirstam tālruņa sarunas saturam, kas notikusi vienlaikus ar TV skatīšanos. Kādam no skatītājiem ir gadījies aizkavēties pie TV ekrāna tik ilgi, ka plānotās ciemošanās vietā viesus nācās uzņemt pašam, jo tie pārsteiguma kārtā ieradās ciemos.

 

Katra piektā sieviete, nespējot pamest TV ekrānu, ir piedzīvojusi nepatikšanas virtuvē, piemēram, piededzinājusi maltīti vai atstājusi ģimeni bez vakariņām. Tomēr vairumā gadījumu (41%) televīzijas vērotāji tik ļoti aizraujas ar raidījumu vai filmu, ka nespēj atrauties no televizoru ekrāniem, lai nodotos citām nodarbēm. Šim apgalvojumam piekrīt pat puse vīriešu, turklāt bieži par „vaininieku” atzīstot sporta pārraides (hokejs, F1 u.c.).

 

„Mūsdienās televīziju vairs nevērtē tikai pēc tās tehniskajiem parametriem vai kanālu skaita. Skatītājiem daudz svarīgāks ir saturs, tai skaitā aktuālas diskusijas, jaunākie seriāli, filmu pirmizrādes un nozīmīgās tiešraides, kā arī TV sniegtās papildiespējas. Ņemot vērā, ka skatītāji dzīvo līdzi pārraidēm, mūsdienīga TV sniedz iespēju apturēt tiešraidi, ierakstīt raidījumus vai uzlikt atgādinājumu, ka sākas iemīļotais seriāls. Tagad skatītāji nosaka, ko patiešām vēlas skatīties, pārvēršot televīzijas skatīšanos no pasīvas aktivitātes par aktīvu,” skaidro Kerli Gabriloviča, Lattelecom komercdirektore.

 

Novērtē iespēju apturēt laiku

Vīrieši būtiski biežāk novērtē iespēju apturēt video, lai nepalaistu garām kādu aizraujošu sporta pārraides momentu. Tikmēr sievietes šo funkciju izmanto, lai atliktu video skatīšanos uz brīdi, kad paveikti kādi steidzamāki mājas darbi, aprūpēti bērni vai pierakstīta kāda nozīmīga informācija, kas parādījusies televizora ekrānā.

 

Kopumā vairāk nekā puse (54%) respondentu ir vēlējušies apturēt TV tiešraidi. Īpaši noderīga pauzes funkcija būtu brīžos, kad filmas saistošākajā brīdī kāds piezvana vai pārtrauc vērošanu. Nedaudz retāk skatītāji norādījuši uz pauzes lietderību brīžos, kad nepieciešams apmeklēt virtuvi vai labierīcības.

 

Televīzija dzīvo līdzi skatītājam

Nodrošinot plašākas iespējas pielāgot televīziju skatītāja paradumiem, Lattelecom ieviesis jaunu un mūsdienīgu Interaktīvās televīzijas portālu jeb vidi. Papildiespēju klāstam pievienota arī pauzes funkcija – iespēja apturēt tiešraidi un pēc brīža turpināt to skatīties. Skatītājiem tagad pieejama arī TV ieraksta funkcija raidījumam, kas jau ir sācies, video nomas abonements, ērtāks „Manu kanālu” saraksts un citas funkcijas.

 

Papildināts arī Lattelecom Interaktīvās TV kanālu klāsts, kuros pieejamas tādas funkcijas kā TV arhīvs, TV ieraksti, tiešraides pauze un iespēja attīt raidījumu uz sākumu. Arhīvs, pauze un attīšana darbosies vairāk nekā 20 kanālos, tajā skaitā National Geographic, iConcerts, RTR Planēta, Cartoon Network un citos, turklāt TV ieraksta funkcija būs pieejama jau 38 kanālos. Izmaiņas būs tikai jaunajā Interaktīvās TV vidē, un abonentiem tās tiks veiktas automātiski.

 

Galvenās izvēlnes sagatavošanā tika ņemti vērā arī esošo Interaktīvās televīzijas lietotāju ieteikumi, lai to padarītu ērtāk lietojamu, piemēram, ir samazināts pogu klikšķu skaits, lai veiktu dažādas darbības.