RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Canon sumina Pasaules preses foto gada fotogrāfijas balvas ieguvēju

Canon sumina Pasaules preses foto gada fotogrāfijas balvas ieguvēju
Foto: Pols Hānsens, Zviedrija, “Dagens Nyheter”
KRUSTTEVS.COM · 01.03.2013. 10:15

Canon Europe, pasaules attēlveidošanas risinājumu līderis, sveic zviedru fotogrāfu Polu Hānsenu, Pasaules preses foto 2012. gada fotogrāfijas balvas ieguvēju. Viņa uzņemtais fotoattēls, kurā redzami vīrieši Gazā, kuri nes divus bērnus uz mošeju apbedīšanai, tika izvēlēts no 103 481 attēla.


Pasaules preses foto konkursu, kas ir pazīstams kā pasaules prestižākais fotožurnālistu konkurss, kopš 1992. gada sponsorē Canon. Savā 56. norises gadā konkursam attēlus iesniedza rekordliels fotogrāfu skaits - 5666 profesionāļi no 124 valstīm. Žūrija, kuras priekšsēdētājs šogad bija Santjago Lions, “The Associated Press” viceprezidents un fotografēšanas nodaļas direktors, deviņās tematiskās kategorijās piešķīra balvas 54 fotogrāfiem, vienam attēlam piešķirot Pasaules preses foto 2012. gada fotogrāfijas balvu.

Mēs lepojamies jau vairāk nekā 20 gadus atbalstīt Pasaules preses foto un izcilus fotožurnālistikas jomas talantus no visas pasaules,” saka Kīrans Magī, Canon Europe profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors. “Mums attēla spēks ir ārkārtīgi svarīgs, un Pola godalgotais attēls ir nenoliedzami un satriecoši spēcīgs. Mēs no sirds sveicam Polu un visus citus šī gada uzvarētājus konkursā, kas nosaka fotožurnālistikas standartus visā pasaulē.”

Uzvarējušais attēls ir uzņemts Palestīniešu teritorijas pilsētā Gazā
2012. gada 20. novembrī. Tas ir uzņemts ar Canon EOS 5D Mark III digitālo SLR kameru. Apbalvošanas ceremonijā Amsterdamā Hānsens no Pasaules preses foto saņems 10 000 eiro lielu naudas balvu. Turklāt Canon Europe viņam dāvinās profesionālu DSLR kameru un objektīvu komplektu.

Pasaules preses gada foto žūrija godināja arī Canon vēstnieku Paolo Pelegrinu no “Magnum Photos”. Viņš ieņēma otro vietu Vispārējo ziņu sižetu kategorijā un saņems Golden Eye balvu un diplomu.

Godalgotie attēli būs apskatāmi izstādē, kas viesosies vairāk nekā 100 pilsētās 45 valstīs. Pirmā Pasaules preses foto 2013 izstāde tiks atklāta Amsterdamā 2013. gada 26. aprīlī.