RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Canon ieguvis piecas TIPA 2013.gada balvas

Canon ieguvis piecas TIPA 2013.gada balvas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 07.05.2013. 10:56

Canon paziņo, ka ieguvis piecas Tehnisko attēlu preses asociācijas (TIPA) – vienas no pasaulē vadošajā attēlveides un preses asociācijām – balvas. TIPA Awards cildina iepriekšējā gadā izlaistos labākos attēlveides izstrādājumus. Arī 2013.gadā Canon saņēma atzinību par savu izstrādājumu klāsta daudzveidību, jaudu un nozarē vadošo kvalitāti. 

 

Canon ieguvis balvas šādās nominācijās:

 

Vislabākā iesācēju līmeņa DSLR: Canon EOS 100D;


Vislabākā profesionālā DSLR kamera: Canon EOS 6D;


Vislabākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM;


Vislabākais profesionālais fotoprinteris: Canon PIXMA PRO-10;

 

Vislabākā Video DSLR: Canon EOS-1DC.

 

TIPA žūrija ietver 28 pasaules vadošo fotogrāfijas un attēlveides izdevumu redaktorus no 15 valstīm piecos kontinentos. Žūrija tiekas reizi gadā, lai apspriestu jaunākos izstrādājumus, un, izvēloties un godalgojot labākos attēlveides izstrādājumus, ņem vērā dažādus faktorus – no jauninājumiem līdz dizainam un vispārējai attēlu kvalitātei.

 

„Canon vēlreiz ir guvis TIPA Awards atzinību,“ stāsta Canon Europe profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors Kīrans Magī (Kieran Magee). „Piecas TIPA balvas apliecina kvalitāti un jauninājumus, kas raksturo visu mūsu izstrādājumu klāstu - no patērētāju un amatieru modeļiem līdz profesionālajiem izstrādājumiem. Mēs nepārtraukti paaugstinām savus standartus; esam priecīgi un lepni, ka to atkal atzinusi arī TIPA žūrija.“

 

TIPA žūrija apbalvoja šādus Canon izstrādājumus:

 

Vislabākā iesācēju līmeņa DSLR: Canon EOS 100D

 

Canon EOS 100D kompaktais un vieglais korpuss liek pārskatīt pieņēmumu, ka DSLR kameras ir lielas, un piedāvā pievilcīgu alternatīvu mazākajām CSC formāta kamerām tiem, kuri vēlas DSLR vadāmību, skatīšanu un, protams, iespēju izmantot visu Canon EF un EF-S objektīvu klāstu. Tā 18MP CMOS APS-C sensoram ir 100-12 800 ISO fotoattēliem un 100-6400 video. Hybrid CMOS AF II piedāvā precīzu izsekošanu uzņemšanas laikā, izmantojot Live View režīmu, turklāt video kvalitāti uzlabo Full HD un Movie Servo AF. 3 collu LCD skārienjutīgs ekrāns nodrošina ērtu piekļuvi kameras vadībai un funkcijām, ieskaitot vairākus ainu un radošos režīmus.

 

Vislabākā profesionālā DSLR kamera: Canon EOS 6D

 

Canon EOS 6D apvieno uz patērētāju orientētas funkcijas un izcilas fotografēšanas iespējas. Tai ir 20,2 MP pilnkadra CMOS sensors un iespēja ierakstīt Full HD 1080p video; pilnkadra sensora priekšrocība ir izcila kvalitāte pie visaugstākā iebūvētā ISO diapazona 25 600 un vairāk. Spilgtais 104k 3 collu ekrāns piedāvā augstas izšķirtspējas skatu video un Live view fotoattēlu uzņemšanai, kā arī piekļuvi daudzām radošām vadības iespējām. Ar “Q” pogu iespējams izsaukt ekrāna izvēlni ar biežāk lietotajām funkcijām, kas apvienojumā ar īpašām pogām un 8 virzienu slēdzi nodrošina ļoti patīkamu un ātru uzņemšanas pieredzi.

 

Vislabākais profesionālais foto printeris: Canon PIXMA PRO-10

 

PIXMA PRO-10 ir bezvadu printeris, kas savienojams ar AirPrint un kas izmanto Canon jaunās 10 krāsu LUCIA pigmentu tintes, turklāt tam ir Chroma Optimizer kasetne, kas palīdz novērst bronzēšanas un kontrastu efektu kļūmes. Printerim ir divi papīra padevēji: aizmugurējā paplāte dažāda veida papīram un manuāla padeves atvere lielākiem un smagākiem drukas materiāliem. Ar 7680 4 pikolitru izmēra sprauslām ierīce nodrošina līdz 4800 x 2400 dpi gan krāsainiem, gan vienkrāsainiem attēliem līdz A3+ izmēram. 11x14 collu attēla drukāšana uz A3+ izmēra papīra 3 minūtēs un 35 sekundēs (5 minūtes PT-101).

 

Vislabākā Video DSLR: Canon EOS-1D C

 

EOS-1D C, pirmajai Canon „hibrīda“ DSLR, ir 18MP pilnkadra CMOS sensors, kas var uzņemt 4K (4096x2160) vai HD video, kā arī 18MP fotoattēlus JPEG un/vai RAW formātā. Paredzēta filmu un TV raidījumu uzņemšanai, kā arī specializētiem uzdevumiem, iebūvētā 4K ierakstīšana iespējama ar 24p vai 25p un HD kvalitāte ar kadru ātrumu līdz par 60p. Materiāli tiek ierakstīti CF kartēs, EOS-1D C var izmantot visus Canon EF objektīvus, un tai ir arī visas profesionālas DSLR kameras funkcijas, lai uzņemtu fotoattēlus, tādēļ tā ir ārkārtīgi daudzveidīga kamera mūsdienīgiem profesionāļiem.

 

Vislabākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

 

Šo fiksētā atvēruma Canon tālummaiņas objektīvu veido 18 elementi 13 grupās, un tas izmanto 1 Super UD lēcas elementu un 2 UD lēcu elementus. Tajā ir apvienoti divi asfērisko lēcu veidi, lai samazinātu visa attēla lauka sfērisko aberāciju visā tālummaiņas diapazonā, turklāt tiek izmantots uzlabots pārklājums, kas samazina dubultošanos. Objektīvam ir apaļa 9 asmeņu diafragma un gredzenveida USM un lielātruma CPU ar optimizētiem AF algoritmiem, kas nodrošina klusu un ātru automātisko fokusēšanu. Tam ir apstiprināts nodrošinājums pret putekļiem un mitrumu ar fluora pārklājumu uz priekšējās un aizmugurējās lēcas virsmas.