RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Spēcīgā vokāla īpašniece Liene Candy atklāj bezmaksas WiFi teritoriju kūrortpilsētā Jūrmalā

Spēcīgā vokāla īpašniece Liene Candy atklāj bezmaksas WiFi teritoriju kūrortpilsētā Jūrmalā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.07.2013. 15:50

24. jūlijā Liene Candy un Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Lattelecom atklāja WiFi soliņus, kas turpmāk iezīmēs teritoriju, kur kūrortpilsētas iedzīvotāji un viesi varēs lietot bezvadu internetu bez maksas. Pirmais WiFi soliņš izvietots pie Jūrmalas Kultūras centra Jomas ielā 35. Patlaban Jūrmalā pieejami vairāk nekā 25 Lattelecom bezmaksas WiFi punkti, viens no tiem Jūrmalas slimnīcā Bulduros. Bezvadu interneta punkti būtiski atvieglos piekļuvi informācijai cilvēkiem, kuri ikdienā lieto viedtelefonu, portatīvo datoru vai citas mobilās ierīces.

 

Jūrmalas WiFi soliņu atklāšanas pasākumā piedalījās Jaunā Viļņa 2011 dalībniece Liene Candy, kas plašākai sabiedrībai zināma kā spēcīga vokāla īpašniece. Dziedātāja veltīja notikumam dziesmu „Zieds”, norādot, ka Jūrmala ir „pilsēta, kas Jaunā Viļņa laikā uzplaukst it īpaši koša un skaista, un bezmaksas WiFi teritorija to padara vēl pievilcīgāku tūristiem”. Tāpat arī pasākumā piedalījās Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora p.i. Gunta Smalkā un Lattelecom Biznesa klientu daļas direktors Gusts Muzikants.

 

Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora p.i. Gunta Smalkā norādīja, ka patlaban Jūrmalā jau plašā teritorijā ir nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve, un kā redzam pēc pieslēgumu skaita, pakalpojums ir ļoti iecienīts, tādēļ ir pārliecība, ka to novērtēs gan jūrmalnieki, gan pilsētas viesi, un šos pakalpojumus veiksmīgi izmantos gan savā ikdienā, atpūtā, gan biznesa vajadzībām.

 

Šā gada pirmajā ceturksnī apkalpoto ārvalstu viesu skaits Jūrmalā ir pieaudzis gandrīz par tūkstoti salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni, liecina CSB dati. Visbiežāk Jūrmalu apmeklē viesi no Krievijas, Igaunijas un Lietuvas.

 

„Iespēja lietot WiFi bez maksas, manuprāt, ir fantastiska iespēja visiem jūrmalniekiem dalīties emocijās par Jauno Vilni. Soliņu atklājam tieši tagad, kad norit šis lielais vasaras notikums! Kūrortpilsētu piepilda Jaunā Viļņa dalībnieki un aizrautīgie fanu pulki, kas tagad var ne tikai baudīt kvalitatīvu un skaistu mūziku, bet arī nodot pozitīvās emocijas sociālajos tīklos saviem draugiem un sekotājiem,” par bezmaksas WiFi teritorijas atklāšanu stāsta Liene Candy.

 

Savukārt Lattelecom Biznesa klientu daļas direktors Gusts Muzikants uzsvēra, ka Jūrmalā patlaban ir vairāk nekā 15 000 Lattelecom klientu, savukārt vēl 14 tūkstošiem mājsaimniecībām ir pieejams Eiropā ātrākais internets. „Jūrmalai kā Latvijas skaistākajai kūrortpilsētai ir svarīgs ātrs, stabils internets. Bezmaksas WiFi punkti priecēs ne tikai Jaunā Viļņa apmeklētājus, bet arī tūristus visu gadu. Lielākajai daļai jūrmalnieku un Jūrmalas uzņēmumu ir ātrākais internets Eiropā. Tas ļauj pilsētai strauji attīstīties,” pasākuma laikā stāstīja G. Muzikants.

 

Līdz šim Latvijā kopumā atvērti vairāk nekā 2000 bezmaksas WiFi punkti. Savukārt WiFi soliņi līdz šim atklāti piecās vietās: Rīgā, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā un Liepājā. Tuvākajā laikā WiFi soliņi tiks uzstādīti arī citas Latvijas pilsētas, tostarp Daugavpilī, Jūrmalā un citur.

 

Patlaban Jūrmalā ir vairāki desmiti bezmaksas WiFi punkti un papildus 25 bezmaksas Lattelecom WiFi punkti. Viens no tiem atvērts Jūrmalas slimnīcā Bulduros, tādējādi ļaujot slimnīcas darbiniekiem un apmeklētājiem justies komfortabli un ērti iegūt nepieciešamo informāciju.