RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Jaunās Rona Hovarda filmas RUSH uzņemšanā izmantota Canon EOS C300 kamera

Jaunās Rona Hovarda filmas RUSH uzņemšanā izmantota Canon EOS C300 kamera
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 16.09.2013. 11:39

Canon kinokamera EOS C300 izmantota leģendārā Holivudas režisora RonaHovarda jaunākās filmas par Formula 1 „RUSH“ uzņemšanā. Filmēšanas grupa uzņemšanā izmantoja EOS C300 rokas kameru tās efektivitātes, izmēra un aprīkojuma pielāgojamības dēļ, kas palīdzēja veiksmīgi filmēt tieši spraigās ainas. 

 

Izmantojot šo profesionālo kinokameru, operatori uzņēma iespaidīgus un eksperimentālus ātru autosacīkšu kadrus. Bet, turot EOS C300 rokās, tā bija ideāli piemērota aizraujošu tuvplānu uzņemšanai, ko nevarētu iemūžināt ar lielāku statisko kameru.

 

„RUSH“ režisors ir Rons Hovards, kurš divreiz ieguvis Academy Award® Oskara balvu („Brīnišķīgais prāts“ un „Frosts pret Niksonu“). Hovards izvēlējās EOS C300 spraigas darbības ainām, jo kamera ļāva operatoriem tās uzfilmēt radošākā un izteiksmīgākā veidā. Viņš teica: „Mēs izvēlējāmies agresīvu, pretenciozu un eksperimentālu pieeju, slēpjot vai neparastā leņķī turot rokās kameru ar lielāku objektīvu, lai panāktu negaidītu rezultātu. Kadri, kas uzņemti ar kameru rokās, reizēm bija tuvplāni, tādējādi panākot izteiktu intimitāti. Citos kadros bija uztvertas negaidītas vizuālās iespējas. Abos gadījumos EOS C300 bija izcils palīgs.“

 

„RUSH“ dramatiski ataino Formula 1 braucēju Džeimsa Hanta un Nikija Laudas sāncensību septiņdesmitajos gados. Filma stāsta par viņu spraigo cīņu trasē, kā arī aizraujošo privāto dzīvi. Pievilcīgais anglis Hants (Kriss Hemsvorts) bija sabiedrībā pazīstams pleibojs, savukārt austrietis Lauda (Daniels Brūls) bija disciplinēts un metodisks pretinieks. „RUSH“ parāda, kā braucēji pārbauda savas fiziskā un garīgā spēka robežas, jo uz uzvaru nav īsākā ceļa un kļūdām šeit nav vietas. Filma stāsta par Formula 1 zelta laikmetu, kurā tolaik Canon bija visu F1 sacīkšu galvenais sponsors.

 

Kinoteātros „RUSH“ sāks rādīt 20.septembrī.