RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Dizaineris Henrijs Holands Londonas modes nedēļas skatē izmanto Canon platformāta printeri

Dizaineris Henrijs Holands Londonas modes nedēļas skatē izmanto Canon platformāta printeri
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 07.10.2013. 11:32

Pasaules slavu guvušais modes dizaineris Henrijs Holands Londonas modes nedēļas skatē izmantojis ar Océ Arizona UV plakanvirsmas printeri izdrukātas grafikas un milzīgus, leņķī novietotus spoguļus. Šī tehnika, kas pirmo reizi izmantota tieši modes skatē, radīja ilūziju, ka modeles staigā pa mākoņiem. 

 

Modes skates norises vieta tika izveidota daudzstāvu autostāvvietā Londonas Brūverstrītā – urbānā, no betona veidotā, bet plašā vidē. Holanda mērķis bija likt apmeklētājiem iejusties skarbajā autostāvvietas atmosfērā, pirms ļauties viņa izsmalcinātās, bet abstraktās apģērbu līnijas valdzinājumam.

 

„Šis projekts man patiešām atvēra acis uz iespējām, kādas sniedz lielformāta druka. Ir tiešām aizraujoši veidot pievilcīgas, iespaidīgas pagaidu telpas un vidi, izmantojot tādu printeri kā Arizona. Lai izveidotu apģērbu līniju, nepieciešams ļoti daudz laika un naudas, bet tieši modes skates noskaņa ir tā, kas uzrunās modes pasaules cilvēkus un visu sezonu medijos tiks rādīta atkal un atkal. Mūsu mērķis bija radīt ap modelēm auras iespaidu,“ stāsta Holands.

 

Tiek uzskatīts, ka modes skatē šāds inovatīvs projekts ar lielformāta izdrukām un spoguļiem izmantots pirmo reizi. Lai realizētu savu skates koncepciju, Holands sadarbojās ar Canon un uzņēmumu „Displayways“.

 

„Arizona XT printeris ir ideāli piemērots šādiem projektiem, jo drukas izšķirtspēja ir ļoti augsta, un krāsas ir izcili piesātinātas un dzīvas. Tas ir arī neticami produktīvs, kas Henrija projektā bija būtiski, jo tikai mēles noformējumam vien vajadzēja apdrukāt 180 kvadrātmetrus vinila,“ stāsta Kīts Bērčs, "Displayways" klientu direktors.

 

„Izmantojot Arizona printeri Londonas modes nedēļā, Henrijs apliecina, ka dizaineriem un citiem radošo profesiju pārstāvjiem nav gandrīz nekādu robežu, drukājot platformāta grafikas,“ uzsver Dankans Smits, Canon UK platformāta drukas direktors.

 

Canon Océ Arizona XT modeļi ļauj drukāt uz jebkura cieta materiāla, kura platums ir līdz 2500 mm, garums – līdz 3050 mm un biezums – līdz 48 mm, paverot plašu iespēju klāstu izstāžu veidotājiem vai citiem radošo profesiju pārstāvjiem. Lielformāta plakanvirsmas printeriem ir Océ VariaDot® attēlveidošanas tehnoloģija, kas piedāvā gandrīz fotogrāfiju līmeņa kvalitāti, pat drukājot ar lielu ātrumu. Turklāt visiem modeļiem ir arī baltās tintes drukāšanas iespēja.

 

„Šī bija pirmā reize, kad es strādāju ar apdrukātu modes skates norises vietu, bet tā noteikti nebūs pēdējā. Izdruku kvalitāte bija tieši tāda, kā solīts – izcila. Krāsas izdevās fantastiskas. Ar Arizona izdrukātās grafikas bija svarīgākais skates kopiespaida elements,“ piebilda Holands.

 

Bildes no skates: http://www.londonfashionweek.co.uk/designers_profile.aspx?DesignerID=140