RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Canon ieguvis četras TIPA 2014.gada balvas

Canon ieguvis četras TIPA 2014.gada balvas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.04.2014. 14:39

Canon ieguvis četras pasaulē vadošās Tehnisko attēlu preses asociācijas (TIPA) balvas. TIPA Awards izvērtē un godina vislabākos attēlveides izstrādājumus, kas izlaisti iepriekšējos 12 mēnešos.

 

Arī 2014. gadā Canon saņēmis atzinību par inovācijām plašajā izstrādājumu klāstā. Canon uzvarējis sekojošās nominācijās:

 

- Vislabākā modernā DSLR kamera: Canon EOS 70D

- Vislabākā kompaktkamera lietpratējiem: Canon PowerShot G1 X Mark II 

- Vislabākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM ar 1,4x paplašinātāju

- Vislabākā attēlveidošanas inovācija Canon Dual Pixel CMOS AF

 

TIPA žūriju veido 29 pasaules vadošo fotogrāfijas un attēlveides izdevumu redaktori no 16 valstīm piecos kontinentos. Žūrija izvērtē jaunākos attēlveides izstrādājumus un godalgo labākos no tiem, ņemot vērā dažādus faktorus, piemēram, inovācijas, dizains un vispārējā attēlu kvalitāte.

 

TIPA žūrija apbalvoja sekojošus Canon izstrādājumus

 

Vislabākā modernā DSLR kamera: Canon EOS 70D

 

Canon EOS 70D ar 20,2 CMOS APS-C sensoru un DIGIC 5+ procesoru, kas ļauj uzņemt līdz 7 kadriem sekundē, kā arī palielinātu ISO diapazonu 100- 12 800 ar paplašinātu 25 600 ISO diapazonu. AF ir papildināta ar 19 punktu krusteniskā tipa AF sistēmu. EOS 70D svarīgākais jaunums ir Dual Pixel CMOS AF sistēma, kas ļauj uzņemt video Live View režīmā ar precīzu AF, kā arī ļoti ātru AF fotoattēliem. Grozāmam Touch Screen 3,0 collu Clear View II LCD monitoram ir 1,04 miljoni punktu. Iebūvēts bezvadu pieslēgums nodrošina ērtu kopīgošanu vai augšupielādi viedtālruņos, izmantojot Canon EOS Remote lietojumprogrammu.

 

Vislabākā kompaktkamera lietpratējiem: Canon PowerShot G1 X Mark II

 

Canon jaunākā PowerShot G1 X Mark II piedāvā 13,1 MP ar 1,5-tipa sensoru, f/2-3.9 5X tālummaiņu (24-120 mm ekvivalents) un dažādas pielāgošanas un pārvaldības funkcijas. Uzņemšanas iespējas ietver 14 bitu RAW un JPEG attēlus ar ātru un precīzu AF ar 31 AF punktu. Kadrēšanas iespējas ir uzlabotas ar 3 collu noliecamu skārienjutīgu LCD ar 1,04 miljoniem sRGB punktu un 100 % pārklājumu, savukārt ekspozīcija un kameras kontrole nu ir labāka, pateicoties jaunajiem Dual Control gredzeniem uz objektīva. Ir pieejams gan Full HD, gan Wi-Fi ar NFC. Fokusēšanas diapazons sākas ar 2 collām, ir pieejama arī pilna laika manuālā fokusēšana ar fokusēšanas atainošanu.

 

Vislabākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM ar 1,4x paplašinātāju

 

Paredzēts profesionāliem sporta un dzīvās dabas fotogrāfiem, Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1,4x objektīvs ir jaudīgs supertālummaiņas telefoto objektīvs ar optiski pielāgotu, iebūvētu 1,4x paplašinājumu. Ieguvums ir lietojumprogrammas, kas lieti noder, ja nav iespējams ātri nomainīt objektīvus, vienlaikus arī aizsargājot smalko aprīkojumu, piemēram, digitālās SLR kameras attēlu sensoru putekļainā un mitrā vidē. Objektīvam ir viens fluorīta un četri UD lēcu elementi un 9-asmeņu apaļā diafragma. Power Focus režīms nodrošina klusu un vienmērīgu fokusēšanu, kas ir tik svarīga video uzņemšanai. Objektīvs ir arī ārkārtīgi izturīgs pret putekļiem un mitrumu.

 

Vislabākā attēlveidošanas inovācija Canon Dual Pixel CMOS AF

 

Dual Pixel CMOS AF ir fāžu noteikšanas AF tehnoloģija, kas tiek veikta tieši uz attēlu sensora. Ieguvums ir ievērojami uzlabots AF sniegums, salīdzinot ar iepriekšējām EOS kamerām, izmantojot Live View režīmu un uzņemot video. Tā kā Live View režīmu var izmantot līdzīgi kā kameras skatu meklētāju, ievērojami tiek uzlabots arī AF snieguma ātrums un vienmērīgums. Dual Pixel CMOS AF šobrīd ir pieejams EOS 70D un kā C100 un C300 Cinema EOS kameru papildaprīkojums. Šīs kameras ir saderīgas ar 103 Canon EF objektīviem.