RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

Kā cīnīties pret dušas stikla koroziju?

Kā cīnīties pret dušas stikla koroziju?
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 25.11.2014. 13:34

Jūs variet līdz apnikumam tīrīt standarta dušas stiklu, taču tas nekad nebūs tik spodrs, kā dienā, kad to uzstādīja.

 

Ciets ūdens, karstums, mitrums, ziepes un pat tīrāmie līdzekļi var padarīt stikla virsmu plankumainu, noplucināt un saēst to. Taču inovatīvās stikla tehnoloģijas spēj to novērst.

 

Neapstrādāts stikls, kad tiek pakļauts cieta ūdens, ziepju, organisko vielu un mitruma ietekmei, ir uzņēmīgs pret bojājumiem un novecošanas efektu. Ķīmiskas reakcijas rezultātā rodas plankumi, nogulsnes un traipi, kas stiklu neatgriezeniski bojā. Līdz ar to standarta dušas kabīne nolietojas vidēji 5 gadu laikā, tad tā ir jānomaina.

 

Ciets ūdens tiek atzīsts par vienu no galvenajiem stikla korozijas veidotājiem, taču vadoties pēc aptaujas datiem, ko veica bezpeļņas organizācijā “EuroGeoSurvey”, vairāk nekā 55% Eiropas iedzīvotāju tiek apgādāti ar to. Šādā ūdenī ir liels minerāļu, it sevišķi, kalcija un magnija, daudzums, kas nogulsnējas uz stikla un ar laiku kļūst grūti notīrāms.

 

Stikla fasāžu ražotājs “Guardian” ir izstrādājis patentētu jona staru tehnoloģiju, kas noklāj stikla virsmu un aizsargā to pret koroziju. ““„ShowerGuard“ ir ar īpašu pārklājumu, kas kļūst aktīvs, kad ražošanas procesā tiek pakļauts 600° C temperatūrai. Pateicoties šai tehnoloģijai, stikls kļūst netīrumu izturīgs,” stāsta Vaidas Petkevičius, “Guardian” mārketinga vadītājs Baltijas valstīs.

 

“ShowerGuard” atšķirībā no standarta stikliem novērš nosēdumu veidošanos, un tā uzturēšanai nepieciešama vien parastie tīrīšanas līdzekļi, taču nevajadzētu izmantot abrazīvos līdzekļus un tīrīšanas līdzekļus, kas satur fluorūdeņražskābi un fosforskābi, jo tie var sabojāt virsmu.

 

“”ShowerGuard” ir ilgtermiņa ieguldījums, kas prasa minimālu apkopi. Tas ir ļoti svarīgi viesnīcu biznesam. Šī tehnoloģija joprojām ir salīdzinoši jauna Latvijā, taču Rietumeiropas valstīs “Guardian” radītais pret traipiem noturīgais stikls dušas kabīnēm kļūst arvien populārāks. Šo stiklu izvēlās ne tikai viesnīcas, bet arī privāto māju īpašnieki, kuri meklē augstas kvalitātes ilgtermiņa risinājumus savām vannas istabām,” saka V. Petkevičius.

 

Par „Guardian“

Globālais ražošanas uzņēmums “Guardian”, kura galvenā mītne ir Obernhilā, Mičiganas štatā, ieņem vadošu pozīciju pludinātā stikla, gatavo stikla produktu, stikla šķiedru izolācijas un citu būvmateriālu komerciālu un dzīvojamo telpu un automobiļu interjeru pasūtījumos. “Guardian” ir līderis inovāciju izstrādē, ieskaitot augstas veiktspējas stikla izstrādāšanā un citu augsti attīstītu produktu ražošanā. Tā meitas uzņēmumos un filiālēs tiek nodarbināti aptuveni 18 000 cilvēku Eiropā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Āzijā, Āfrikā un Tuvajos Austrumos.