RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

SIA "VIZULO" attīsta specifiskus, augstas energoefektivitātes lidostas skrejceļu un teritorijas LED

SIA
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 19.02.2016. 16:55

SIA “Vizulo” Zaļo tehnoloģiju inkubatora ietvaros attīsta specifiskus, augstas energoefektivitātes lidostas skrejceļiem un teritorijām piemērotus LED gaismekļus, kas apvieno energoefektīvo LED gaismekļu un specifisko lidostas skrejceļu un teritoriju gaismekļu tehnoloģiskos risinājumus. Produkts būs starptautiskajiem lidostu standartiem – ICAO (Starptautiskā civilās aviācijas organizācija) un FAA (ASV Federālās aviācijas administrācija) – atbilstošs.

 

Projekta ietvaros izstrādātais produkts – specifisks un energoefektīvs lidostas skrejceļu un teritoriju LED gaismeklis – tehnoloģiski ir augstspiediena tehnoloģijā liets ļoti maza izmēra alumīnija korpuss, kas piemērots ļoti augstas jaudas produktam, kam savukārt nepieciešamo papildu dzesēšanu nodrošina liela laukuma korpuss. Projekts ietver arī LWD moduļu montāžu. Optiskā sistēma sastāv no diviem pamatelementiem – virsējā aizsargstikla un specifiskām lēcām.

 

Optiskā sistēma ir ļoti būtiska un īpaša gaismekļa sastāvdaļa, jo lielā mērā nosaka gaismekļa atbilstību specifiskajiem lidostu skrejceļu standartiem. Gaismekļa neatņemama sastāvdaļa ir arī montāžas sistēma, jo tā nosaka, vai gaismekli varēs montēt balstā, vai pie konsoles, kā arī, cik elastīga būs leņķa regulācijas sistēma un cik viegli būs veikt elektroinstalāciju. Tāpat gaismeklī tiek instalēta arī barošanas un apgaismojuma līmeņa regulācijas sistēma. Tā ir būtiska gaismekļa ilgmūžības un energoefektivitātes kontekstā.

 

Ar Zaļo tehnoloģiju atbalstu projekta ietvaros tiek radīts pilnīgi jauns un unikāls šauras nišas produkts, kam šobrīd tirgū nav ekvivalenta piedāvājuma.

 

“Zaļo tehnoloģiju inkubators” darbojas sadarbībā ar Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Norvēģijas Inovāciju aģentūras un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas (SIVA) nodibinātā SIA “Green Industry Innovation Center“ atbalstu, kas darbojas Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas paspārnē.

 

“Projekts “Zaļo tehnoloģiju inkubators” (Līg.nr. DL-2014/9) tiek atbalstīts Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Inovācijas “zaļās” ražošanas jomā” ietvaros.”