RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

SIA “EPM Rīga” attīstīs Norvēģijas tehnoloģiju uzņēmuma tehnoloģiju izstrādni

SIA “EPM Rīga” attīstīs Norvēģijas tehnoloģiju uzņēmuma tehnoloģiju izstrādni
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 14.03.2016. 17:16

SIA “EPM Rīga” attīstīs Norvēģijas tehnoloģiju uzņēmuma AS “Clean Metal Processes” tehnoloģiju izstrādni, kas paredz izmantot Silīcija pārstrādes procesu atkritumus silīcija - alumīnija ligiatūras iegūšanai, līdz līmenim, kad to iespējams ieviest ražošanā. Ražošanas aprīkojuma iegāde un ražošanas uzsākšanas paredzēta uzreiz pēc šī projekta realizācijas.

 

Projektā paredzēts izstrādāt tehnoloģiju silīcija - alumīnija ligiatūras ieguvei no kristāliskā silīcija ražošanas procesa atkritumiem, samazinot izmaksas un nepieciešamo enerģiju sakausējuma iegūšanai, kā arī radikāli reducējot silīcijas atkritumu un CO2 emisiju daudzumu vidē. Jaunā produkta pamatā tiks izmantota Norvēģijas uzņēmuma AS “Clean Metal Pricesses” tehnoloģiskā izstrādne. Projekta ietvaros paredzēts veikt eksperimentālas izstrādes darbus, lai adaptētu šo tehnoloģiju industriāliem mērogiem, demonstrētu ražošanas tehnoloģijas iespējas sniegt nepieciešamo materiāla kvalitāti un veikt citus darbus, lai tehnoloģiju pēc projekta varētu ieviest ražošanā.

 

Projekts tiek realizēts ar Zaļo tehnoloģiju inkubatora atbalstu.

 

“Zaļo tehnoloģiju inkubators” darbojas sadarbībā ar Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Norvēģijas Inovāciju aģentūras un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas (SIVA) nodibinātā SIA “Green Industry Innovation Center“ atbalstu, kas darbojas Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas paspārnē.

“Projekts “Zaļo tehnoloģiju inkubators” (Līg.nr. DL-2014/9) tiek atbalstīts Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Inovācijas “zaļās” ražošanas jomā” ietvaros.”