RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Cita tehnika

SIA “Nipon” ražošanā ieviesīs iekārtas biodegradējama iepakojuma izgatavošanai

SIA “Nipon” ražošanā ieviesīs iekārtas biodegradējama iepakojuma izgatavošanai
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 16.03.2016. 15:30

SIA “Nipon” Zaļo tehnoloģiju inkubatora inkubācijas posmā plāno realizēt bioplastmasas un kombinēto materiālu iepakojumu izgatavošanas iekārtas prototipa izstrādi.

 

Ar šīs iekārtas palīdzību galvenokārt vidējiem un maziem pārtikas produktu ražotājiem tiks sniegta iespēja pašiem ražot un izmantot produkcijas iesaiņošanā videi draudzīgu iepakojumu. Tas būs lētāks nekā līdz šim pieejamais kompostējamais biodegradējamais iepakojums un ražotāji to varēs pielāgot pēc savām vēlmēm ( formas, krāsas, izmēra, apdares) un iestrādāt sava uzņēmuma logo. Iekārta būs piemērota kombinētu biodegradējamu izejmateriālu pielietošanai, viegli pārvietojama un uzstādāma, kā arī piemērota personu ar īpašām vajadzībām nodarbināšanai (automatizēts ražošanas process).

 

Līdz šim SIA “Nipon” ražojis dažādu veidu bio-plastmasas iepakojumu – koraksus, tray traukus u.c. no materiāla, kas atbilst Eiropas un starptautiskam standartam EN13432. Šobrīd sadarbībā ar ZTI notiek mājas lapas un projekta mārketinga komunikācijas stratēģijas izstrāde. Uzsākta iekārtas mehānisko komponenšu izgatavošana.

 

“Zaļo tehnoloģiju inkubators” darbojas sadarbībā ar Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Norvēģijas Inovāciju aģentūras un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas (SIVA) nodibinātā SIA “Green Industry Innovation Center“ atbalstu, kas darbojas Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas paspārnē.

 

“Projekts “Zaļo tehnoloģiju inkubators” (Līg.nr. DL-2014/9) tiek atbalstīts Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Inovācijas “zaļās” ražošanas jomā” ietvaros.”