RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Datori

Candy Crush un WhatsApp telefonā – ikdiena produktivitātes uzlabošanai

Candy Crush un WhatsApp telefonā – ikdiena produktivitātes uzlabošanai
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 06.11.2014. 14:48

Facebook, WhatsApp vai, piemēram, Candy Crush darba telefonā vairs nav nekāds pārsteigums. Kā liecina Samsung aptauja, trešdaļai eiropiešu darba tālrunī ir ne tikai ar amata pienākumiem saistītas, bet arī vairāk nekā 10 personiskiem nolūkiem paredzētas aplikācijas. Turpretī privātajā viedtālrunī ir arī vidēji astoņas darbam paredzētas aplikācijas. Tas norāda uz lietotāju tendenci vienā mobilajā ierīcē ērti apvienot abas dzīves jomas, lai neviena no tām neciestu. 

 

Gandrīz 4 no 10 Eiropas iedzīvotājiem apgalvo, ka iespēja izmantot vienu viedtālruni darbam un privātām vajadzībām paaugstina produktivitāti. Turklāt Latvijā pat puse strādājošo atzīst, ka abu funkciju apvienošana vienā ierīcē ļauj būt produktīvākiem, noskaidrots Samsung LIVING biznesa vides pētījumā. Piemēram, WhatsApp ziņapmaiņas aplikācija ļauj ērti sazināties arī ar kolēģiem, bet pusdienu pārtraukumā darbinieki var atpūsties, pārbaudot jaunumus sociālajos tīklos vai uzspēlējot kādu spēli.

 

Ik gadu palielinās to cilvēku skaits, kas dod priekšroku planšettelefoniem jeb ierīcei, kurā apvienots labākais no viedtālruņa un planšetdatora, turklāt GfK dati liecina, ka aug arī pieprasījums pēc viedtālruņiem ar lielāku ekrānu. Tas notiek globālu pārmaiņu dēļ, jo darbinieki meklē iespējas vienkāršot ikdienas un darba pienākumus, nenodalot tos vienu no otra. Piemēram, liels ekrāns ļauj viegli pārlūkot darba dokumentus, bet brīvajā laikā ir ērti skatīties video. Tieši tāpēc ir radīts Samsung Galaxy Note 4 ar 5,7 collu ekrānu, augstas izšķirtspējas kameru, vairāku logu režīmu un citām produktivitāti uzlabojošām funkcijām,” norāda Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

 

Šobrīd ir pieejamas daudzas noderīgas aplikācijas, kas paredzētas efektivitātes uzlabošanai. Piemēram, jaunajā Galaxy Note 4 iekļautā Snap Note ļauj ar kameru uzņemt pierakstus no lapas vai tāfeles, lai pēc tam tos ātri un vienkārši pārvērstu piezīmēs, kuras var rediģēt.

 

Interesantas viedtālruņu aplikācijas produktivitātes un zināšanu paaugstināšanai:

  • SnapBizCard ļauj uzņemt vizītkartes attēlu un informāciju saglabāt tālruņa kontaktos;

  • SydeSync nodrošina datora, planšetdatora un viedtālruņa ekrānu apvienošanu, kas ir īpaši noderīgi, piemēram, prezentācijās;

  • Optimal Reader ļauj telefona kameru izmantot, lai atpazītu un tulkotu tekstu no dažādiem attēliem;

  • Audible jeb audiogrāmatu bibliotēka (iekļauta Galaxy Note 4 dāvanu komplektā);

  • ArtRage ir profesionāla zīmēšanas un gleznošanas aplikācija, kas reālistiski imitē eļļas krāsu un materiālu mijiedarbību.

  • Parallels Access sniedz piekļuvi Microsoft un Mac programmām no Android viedtālruņa.

  • Magisto Video Editor ir aplikācija, kura paša filmēto un fotografēto pārvērtīs gaumīgā videorullītī, ļaujot izvēlēties arī atbilstošu mūziku un stilistiku.

 

Kopumā divas piektdaļas eiropiešu gan darba, gan privātajām vajadzībām izmanto savu privāto viedtālruni. Visbiežāk to dara itāļi (49%). Turpretī darba devēja nodrošinātu ierīci privātu lietu veikšanai lieto trešdaļa eiropiešu, Latvijā – 65%.

 

Par aptauju: Eiropas aptauja veikta 2014. gada maijā un jūnijā, aptaujājot 4500 respondentu Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā un Beļģijā. Aptauju veicis neatkarīgs tirgus izpētes uzņēmums OnePoll. Pētījumu Living Business veikusi tirgus pētījumu kompānija „GfK Custom Research Baltic” interneta vidē, 2014. gada augustā visā Baltijā aptaujājot 1669 strādājošus respondentus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.