RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Mobilie telefoni

Viena no iecienītākajām dāvanām Ziemassvētkos – mobilais tālrunis. Kā izvēlēties atbilstošāko?

Viena no iecienītākajām dāvanām Ziemassvētkos – mobilais tālrunis. Kā izvēlēties atbilstošāko?
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 17.12.2012. 13:06

Ņemot vērā tehnoloģiju straujo attīstību, šobrīd viena no mobilo tālruņu dizaineru un ražotāju prioritātēm ir mobilo saziņas ierīču personalizēšana un pielāgošana konkrētu lietotāju vajadzībām. Līdz ar to mobilais tālrunis ir kļuvis ne vien par neatņemamu ikdienas saziņas līdzekli, bet arī par vienu no iecienītākajām praktiskajām dāvanām svētkos, liecina HTC un DT Mobile novērojumi.

 

„Svētku laikā daudzi klienti pieņem lēmumu iegādāties jaunu mobilo ierīci dažādās cenu kategorijās. Daļa pircēju jau skaidri zina, ko vēlas, bet daļa nav informēti par jaunākajiem tehnoloģiskajiem sasniegumiem, tālruņu iespējām un funkcijām, kas bieži, vien saprotamā valodā izskaidrojot un parādot darbībā, klientam liek mainīt savu izvēli. Esam novērojuši, ka, lai arī visbiežāk klienti mobilo tālruni izvēlas, izvērtējot zīmolu, dizainu, lietošanas mērķi un cenu, viņi aizvien biežāk pievērš uzmanību arī iekārtas operētājsistēmas platformai,” stāsta Rinalds Kalniņš, uzņēmuma DT Mobile tirdzniecības dienesta direktors, piebilstot, ka mobilo telefonu iegādei svētku laikā ir arī lielāks ekonomiskais pamatojums, jo tas ir laiks, kad mobilo sakaru operatori sadarbībā ar mobilo tālruņu pārdevējiem ierasti gatavo īpašus piedāvājumus, kas ir izdevīgāki par ikdienā pieejamajiem.

 

Savukārt HTC vadītāja Baltijas valstīs Rudīte Straupe skaidro: „Mēs dzīvojam 21. gadsimtā – tehnoloģiju laikmetā, tālab ir likumsakarīgi, ka Ziemassvētku dāvanu maisā aizvien biežāk iegulst tehnoloģiskas ierīces. Ja šogad ir nolūks svētku vakarā pārsteigt kādu ar jaunu mobilo tālruni, izvēloties dāvanu, ir svarīgi ņemt vērā nevis savas, bet gan tās saņēmēja vēlmes un vajadzības, īpašu uzmanību pievēršot tālruņa lietotāja darba specifikai un personībai, piemēram, brīvā laika pavadīšanas paradumiem. Tāpat jāizskata dažādi tehniskie aspekti, tostarp, tālruņa izmērs un svars, kā arī mobilo operatoru piedāvātās iespējas un to atbilstība konkrētā tālruņa funkcionalitātei.”

 

Darījumu cilvēkiem prioritāte ir tālruņa ātrdarbība – iespēja ātri un ērti piekļūt kontaktiem un īsziņām, pārlūkot e-pastu. To vienlaikus ar augstas izšķirtspējas ekrānu, kameru foto un video radīšanai, mūzikas atskaņošanas sistēmu nodrošina tālruņa modelis HTC One X ar 16 GB atmiņu. Savukārt izvēloties atbilstošāko mobilo tālruni cilvēkam, kas ikdienā strādā ar lielu informācijas apjomu, jāņem vērā ne vien ierīces ātrdarbība, bet arī kapacitāte un baterijas darbības laiks. Piemēram, tālruņa HTC One X+ priekšrocība ir 64 GB atmiņa un vēl lielāka  baterijas ietilpība – 2100 miliapmērstundas. 

 

Jaunieši, kam ir svarīgi izcelt savu personību, novērtēs aktīvam dzīvesveidam piemērotu, kompaktu, ērtu un interneta, bet jo īpaši – sociālo tīklu, lietošanai parocīgu mobilo tālruni, kas vienlaikus pilda arī stilīga aksesuāra funkcijas.  Ērtai un ātrai komunikācijai jaunieši var izmantot HTC Desire X mobilo tālruni, kas ir pieejams baltā un melnā krāsā. Bet tiem, kam patīk atšķirties un radīt sev pielāgotu tālruņa darba virsmu, būs piemēroti jaunie Windows 8 modeļi – HTC Windows Phone 8X un HTC Windows Phone 8S ar, tā saucamo, „dzīvo flīzīšu” (Live Tiles) vidi, ko iespējams pielāgot individuālām vajadzībām.

 

Dāmām, kas ikdienā iecienījušas smalkas rokassomiņas ar ierobežotu ietilpību, vairāk piemērots ir modelis HTC One S, kas ir līdz šim plānākais HTC tālrunis. Tajā pašā laikā kungi, kā liecina novērojumi, biežāk izvēlas modeļus HTC One X+ un HTC One X, kuriem raksturīga augstas izšķirtspējas kamera un 4,7 collu ekrāns liektā polikarbonāta korpusā, kas nodrošina tālrunim papildu izturību un ērtību  lietošanā.