RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Mobilie telefoni

Lietus veicina līgošanu pa telefonu ar tuviniekiem ārzemēs

Lietus veicina līgošanu pa telefonu ar tuviniekiem ārzemēs
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 25.06.2014. 15:55

Lietainais laiks Līgo vakarā veicinājis svētku «svinēšanu pa telefonu» ar tuviniekiem ārzemēs. Mobilo sakaru operatora Amigo tīklā fiksētas daudzas neparasti garas tālsarunas un ilgākā no tām 23.jūnija vakarā ilga vienu stundu un četrarpus minūtes. Pavisam abās svētku dienās reģistrēti vairāk nekā 300 tālsarunu, kas bija ilgākas par 20 minūtēm, jeb vismaz desmitreiz garākas nekā vidējā ilguma tālsaruna.

 

Aptuveni stundu ilgo zvanu galamērķi bijuši visdažādākie – Vācija, Baltkrievija un pat Kuba – un vairākums no tām notikušas 23.jūnija vakarā. Daudzas ilgas sarunas norisinājušās arī ar ASV un Austrāliju. Kopumā abās svētku dienās vidējais vienas sarunas garums bija divas reizes ilgāks nekā parasti.

 

«Uz lietainajiem Līgo svētkiem šogad var paraudzīties divējādi. No vienas puses tie daudziem svinētājiem iztraucēja līksmošanos, taču no otras – ļāva sazināties ar mīļajiem ārzemēs, atminēties kopīgās svinības pagātnē, nodoties sarunām par svinēšanas plāniem vai sadzīviskām lietām un varbūt pat kopīgi nodziedāt kādu Līgo dziesmu. Citiem vārdiem sakot, šogad varējām novērot tendenci vairāk līgot pa telefonu,» saka Amigo vadītājs Artūrs Freimanis. Amigo ir iecienīts operators ārzemju zvanu veikšanai, jo piedāvā vienotu tarifu, zvanot uz jebkurā valstī reģistrētu telefona numuru.

 

Kopējais zvanu skaits Amigo tīklā Līgo dienā salīdzinājumā ar pērnā gada 23.jūniju pieaudzis gandrīz par 10%, bet ar 2012. gadu – gandrīz par divām trešdaļām jeb 63 %. Jāņu dienā zvanu skaits pieaudzis par 7% salīdzinājumā ar pagājušo un par 60% salīdzinājumu ar aizpagājušo gadu.

 

Svētku dienas nav ienesušas būtiskas korekcijas populārāko zvanu galamērķu sarakstā. Tajā dominē valstis, kurās uzturas daudzu Latvijas iedzīvotāju radinieki un draugi - Lielbritānija, Krievija, Ukraina, Vācija, Baltkrievija un Īrija. Kurzemnieki, latgalieši, vidzemnieki un zemgalieši visbiežāk zvanījuši uz Lielbritāniju, bet rīdzinieki – uz Krieviju