RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Mobilie telefoni

Viedtālruņu iespējas, ko jaunie lietotāji novērtē visaugstāk

Viedtālruņu iespējas, ko jaunie lietotāji novērtē visaugstāk
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 06.01.2015. 16:20

Viedtālruņu lietotāju skaits Latvijā ik gadu pieaug vidēji par 10%, un saskaņā ar dažādu pētījumu rezultātiem tos pašlaik lieto gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju. Raksturīgi, ka arvien aktīvāk uz viedtālruņiem pāriet parasto mobilo tālruņu lietotāji vecumā no 35 līdz 44 gadiem, kuri papildus ierastajai saziņai ar saviem mīļajiem, vēlas izmantot plašās gudro telefonu iespējas, - liecina mobilo sakaru operatora Amigo apkopotā informācija. Amigo eksperti apkopojuši gudro telefonu funkcijas, kuras bijušie “pogu telefonu” lietotāji norāda kā būtiskākos ieguvumus.

 

Interneta pieejamība ārpus mājas

Pašlaik internetu savos mobilajos tālruņos izmanto jau vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju, jo tas krietni atvieglo viņu ikdienu. Tā priekšrocības labi noder, lai ātri un ērti noskaidrotu sabiedriskā transporta kustības sarakstu vai atrastu kādu aktuālu informāciju, piemēram, par tuvāko ziedu veikalu, vai nesteidzīgi pārskatītu ziņu portālus, īsinot laiku sabiedriskajā transportā.

 

Fotokamera vienmēr kabatā

Vislabākā fotokamera ir tā, kas ir līdzi vajadzīgajā brīdī – tagad tāda viennozīmīgi ir gudrajā telefonā iebūvētā. Amigo ekspertu pieredze liecina, ka šī ir viena no galvenajām priekšrocībām, ko par ļoti praktisku atzīst pat rūdītākie parasto telefonu lietotāji. Vienkāršai dzīves skaisto mirkļu iemūžināšanai nav vairs iemesla tērēties, lai iegādātos tipisko “ziepjutrauka” fotoaparātu – telefona kamera būs tikpat kvalitatīva vai pat labāka. Turklāt ar nofotografēto telefonā var ērti dalīties ar savu ģimeni un draugiem. Tiek prognozēts, ka līdz 2022. gadam ar tiem būs uzņemts jau vairāk nekā 7 triljoni fotogrāfiju.

 

Mūzikas atskaņotājs un radio

Pat modernie mūzikas atskaņotāji pamazām zaudē savu aktualitāti, jo mobilajā tālrunī mēs varam klausīties mīļākās dziesmas kur un kā vien vēlamies – esot mājās, darbā vai ceļā. Turklāt gudrajos telefonos var klausīties arī radio pārraides, kas pat dažkārt tiek atzīta par saistošāku funkciju nekā savas mūzikas atskaņošana. Muzikālais fons sniedz iedvesmu, tāpēc nav brīnums, ka vairāk nekā puse no visiem mobilo tālruņu lietotājiem, aktīvi izmanto tos kā mūzikas atskaņotājus vai radio.

 

GPS navigācija, karte, kompass – viss vienā

Daudzi autovadītāji jau pamanījušies aizstāt klasisko navigācijas iekārtu jeb tā dēvēto „tom-tomu” ar mobilo tālruni, kurā izmanto dažādas navigācijas aplikācijas. Arī kājāmgājēji vairs netver pēc kartes, lai atrastu nepieciešamo adresi, bet gan ievada meklēto telefonā. Savukārt aktīvie sēņotāji un ogotāji vairs nevadās pēc sūnām uz koku stumbriem vai kompasa – tā vietā mājup ceļa atrašanu uzticot gudrajam telefonam.

 

Dators vienmēr kabatā

Gudro telefonu izvēle nereti tiek pamatota ar vēlmi tādējādi mazināt nepieciešamību lietot datoru – piemēram, ja ikdienā tas tāpat tiek lietots tikai tādām funkcijām kā e-pasts, ziņu portālu pārskatīšana vai sociālo tīklu kontu apskate. To pašu var paveikt telefonā, turklāt daudz operatīvāk uzzinot par savējo aktivitātēm Draugiem.lv un Facebook sociālajos tīklos. Amigo klienti novērtē arī plašākas iespējas ietaupīt un vienkāršāk uzturēt kontaktu ikdienā ar draugiem un ģimeni. Piemēram, populāra ir Whatsapp saziņas aplikācija, kas ļauj nosūtītu bildes, video vai sarakstīties ar sarunu biedru jebkurā pasaules malā.