RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Mobilie telefoni

FOTO: Atzīmējot mobilā telefona fotokameras 15 gadus, Samsung atklāj pirmo selfiju izstādi

FOTO: Atzīmējot mobilā telefona fotokameras 15 gadus, Samsung atklāj pirmo selfiju izstādi
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 06.03.2015. 16:16

Kad pirms 15 gadiem Samsung mobilajos telefonos pirmoreiz tika iebūvētas kameras, tā bija pārsteidzoša un jauna funkcija. Mūsdienās viedtālrunis ir pārtapis par jaudīgu fotografēšanas ierīci, kas apveltīta ar plašām iespējām. Atzīmējot mobilā telefona fotokameras tīņu gadu vecumu, Samsung Electronics Baltics atklāj pirmo pašbilžu izstādi „Vaļasprieks selfijā”.

 

Samsung Galaxy A sērijas viedtālruņu selfiju fotokonkursa izstāde, kas atklāj iedzīvotāju iecienītākos brīvā laika pavadīšanas veidus, divas nedēļas būs aplūkojama jaunākajā Street Burgers burgernīcā Meža ielā 4a Rīgā. Izstāde tapusi, iesūtot savus vaļasprieku selfijus sociālajā tīklā Facebook. „Fotografēšana ir mans hobijs, un vislabāk man patīk uzņemt tieši ainavas. Atšķirībā no cilvēkiem daba nemēdz iebilst pret to, kā tā izskatās fotogrāfijā, tomēr konkursā iesniedzu vienu no retajiem selfijiem, kur esam kopā ar draudzeni, neaizmirstot arī par ainavu. Man patīk konkursi, kas neaprobežojas tikai ar like un share, bet gan prasa no dalībniekiem arī ideju un darbu,” saka viens no izstādes dalībniekiem un galvenās balvas ieguvējs Krists Veide.

 

Līdz ar 2000. gada jūlijā prezentēto Samsung mobilo telefonu ar 0,3 megapikseļu integrēto fotokameru, tika iedibināti jaunas nozares standarti. Gadu no gada attīstoties, telefona fotokamera kļuvusi par noderīgu, praktisku un ērtu veidu, kā fiksēt sev apkārt notiekošo. Interesanti, ka šodien tik ļoti ierastās pašbildes jeb selfie funkcijas pirmie aizmetņi meklējami 2002. gadā – pirmajā iebūvētajā rotējošajā kamerā ar 0,11 megapikseļu izšķirtspēju, ar kuru varēja gan uzņemt bildes, gan veikt video zvanu.

 

2003. gadā tirgū parādījās tālrunis ar kameru, kas attēlu spēj uzņemt no dažādiem leņķiem, bet pēc gada lietotāji fotografēšanas ērtībai jau sāka izmantot ierīci, kurai bija iespējams pielāgot divus dažādus ekrāna izmērus. Vēlāk telefonu tirgū tika ieviesta platleņķa kamera un teleskopiskā lēca, tam sekoja panorāmas iemūžināšanas iespēja ar pirmo Galaxy sērijas viedtālruni.

 

Pēdējā piecgadē telefonu ražotājs Samsung izstrādājis kameru ar automātisko fokusu, LED zibspuldzi, iespēju uzņemt vairākus attēlus pēc kārtas (Burst shot), kā arī vienā foto apvienot priekšējās un aizmugurējās kameras kadrus (Dual Shot), tā veicinot arvien augstākus foto kvalitātes standartus.

 

Atsaucoties uz pašbilžu popularitāti, Samsung Note 4 ierīces priekšējā kamera foto ļauj uzņemt 120 grādu leņķī, tā ietverot visus sev apkārt esošos, savukārt jaunākais Samsung Galaxy A5 telefons ar 5 MP priekšējo un 13 MP aizmugurējo kameru selfiju nišā sniedz vairākus uzlabojumus – pašportretu uzņemšanu ar balsi vai plaukstu, īsu videouzņēmumu veidošanu (GIF) u.c.

 

Lai mazinātu atšķirību starp profesionālām fotokamerām, kuras aprīkotas ar izmēru ziņā lielākiem sensoriem, jaunākajās Samsung viedierīcēs tiek attīstītas tādas funkcijas kā, piemēram, HDR,fāžu atšķirības autofokuss (PAF) un citas. Jau minētajās jaunākajās Samsung Galaxy ierīcēs HDR funkcija pieejama gan video, gan fotogrāfiju uzņēmumiem, un ar tās palīdzību tālruņa kamera spēj uzņemt mirkļus, kas pēc iespējas vairāk līdzinās tiem, ko redz mūsu acs.

 

Lai iegūtu plašāku informāciju, apmeklējiet Samsung oficiālo vietni www.samsung.com un blogu global.samsungtomorrow.com.