RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Mobilie telefoni

Samsung ziņo par „zelta drudzi” viedtālruņu pircēju vidū

Samsung ziņo par „zelta drudzi” viedtālruņu pircēju vidū
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 07.05.2015. 18:03

Saskaņā ar jaunākajiemSamsung viedtālruņu tirdzniecības datiem viedtālruņus melnā krāsā arvien biežāk nomaina zelta. Teju katrs ceturtais pircējs jeb 23% jaunākos Samsung flagmaņus Galaxy S6 un S6 edge vēlas iegādāties īpašajā zeltītā platīna (Gold Platinum) versijā.

 

Kopš mēnesi jau tirgū pieejami Galaxy S6 teju puse jeb 46% pircēju savu tālruni izvēlējušies iegādāties zelta krāsā, šis un melnā safīra tonis ir šobrīd pieprasītākās krāsu versijas starp jaunā flagmaņa īpašniekiem.  Savukārt tikai 8% cilvēku viedtālruni izvēlējušies baltajā pērļu tonī. Zelta un melnā krāsa ir populārākā arī starp Galaxy S6 edge pircējiem, no kuriem 54% viedtālruni izvēlējušies izsmalcinātajā zelta tonī, savukārt 39% cilvēku melnā safīra tonī.

 

Jaunākie viedtālruņi ir pieejami piecos dažādos krāsu toņos – smaragdzaļā, topāza zilā, baltā, melnā un zeltītā platīna tonī. 

 

„Vairāku gadu garumā Baltijas valstīs pieprasītākie bijuši melni un balti viedtālruņi. Taču šobrīd, balstoties uz jaunāko tirgus informāciju, patērētāji kļūst arvien drosmīgāki savā krāsu izvēlē. Ar īpašu detaļu palīdzību viedtālrunī cilvēki iegūst iespēju izcelties citu vidū, tāpēc, redzot pircēju interesi un pieprasījumu pēc zelta krāsas viedtālruņiem, esam paaugstinājuši to ražošanas apjomus,” stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

 

Psiholoģijā un krāsu terapijā zelta krāsa simbolizē labklājību, bagātību, augstus ideālus un gudrību. Interesanti, ka šī krāsa mudina uz komunikāciju un veicina cilvēku radošumu, kā arī pievērš apkārtējo uzmanību. Zelta kā saules un siltuma krāsa izstaro optimismu un pozitīvo enerģiju no cilvēkiem, kas izvēlas to ne tikai savā apģērbā, bet arī aksesuāros un saziņas ierīcēs.

 

5 interesanti fakti par zeltu:

 

1. Gandrīz visos viedtālruņos ir atrodams īsts zelts, kas izmantots mikroshēmu kontaktos

2. No vienas tonnas vecu tālruņu (bez baterijām) ir iespējams iegūt aptuveni 300 gramu zelta

3. Lielākā daļa uz zemeslodes atrodamā zelta ir radies meteorītu lietus laikā pirms 200 miljoniem gadu

4. Aptuveni 7% no pasaulē iegūtā zelta tiek izmantoti elektronisko ierīču ražošanā

5. Eiropa kopumā veido vien 8% no pasaules kopējā patērētāju zelta pieprasījuma