RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Retro auto

"Riga Master Workshop" restaurē leģendārās "Porsche" 356.sērijas automobili


Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.02.2013. 10:26

Viena no Baltijā profesionālākajām auto restaurēšanas darbnīcām "Riga Master Workshop" (RMW) pēc gada darba ir pabeigusi restaurēt leģendārās "Porsche" 356.sērijas automobili, pastāstīja RMW īpašnieks Māris Bebris. 

 

"Mūsu prasmīgo meistaru rokās 1963. gadā būvētais automobilis "Porsche 356B" ir pilnībā atguvis savu bijušo godību. Lai gan restaurācija prasīja gadu, paveiktais sniedz milzu gandarījumu," prieku neslēpa Bebris.

 

Viņš informēja, ka vēsturiskais spēkrats Latvijā ievests no ASV, bet pēc restaurācijas tas aizceļos pie laimīgā īpašnieka uz Vāciju.

 

"Porsche" ar kokakolas bundžu grīdu

 

Bebris arī pastāstīja interesantus faktus, kas atklājās auto restaurācijas gaitā. Izrādījās, ka Amerikā autoservisa meistari bijuši izdomas bagāti - spēkrata grīdas labošanai viņi savulaik izmantojuši saplacinātas kokakolas  bundžiņas, kas bija piekniedētas pie grīdas, pastāstīja RMW īpašnieks.

 

Savukārt braucamrīka ventilācijas sistēmā uziets medaljons ar Dievmātes attēlu." Darbnīcā mēļo, ka tieši tas ļāvis auto izdzīvot un atdzimt no jauna," smejot sacīja Bebris.

 

"Porsche" 356" sērija ir viena no slavenākajām Vācijas autobūvētāja "Porsche" radīto modeļu klāstā. Sportiskie un funkcionālie auto "vectētiņi", kas tapa pagājušā gada 50.-60.gados, mūsdienās iemantojuši stila ikonas statusu.

 

"Maroon 5"līderis izvēlas smukulīti "Porsche" 356"

 

Arī amerikāņu poproka grupas "Maroon 5" solista Adama Līvaina sirds, šķiet, pieder šim vēsturiskajam autiņam. Slavenais dziedātājs un sieviešu elks bieži maina draudzenes. taču kopš pērnā gada nogales ir nemainīgi kopā ar savu stilīgo ripojošo smukulīti "Porsche" 356"

 

Mūsdienās tūkstošiem citu "Porsche" īpašnieku joprojām uztur dzīvu sportisko 356.sērijas modeļu leģendu - viņi ir saglabājuši savas automašīnas un regulāri ar tām piedalās dažādos auto entuziastu pasākumos.

 

Laika posmā no 1948. līdz 1965. gadam izgatavoja apmēram 76 tūkstošus "Porsche 356" eksemplāru. Jau 50.gadu sākumā 356. modelis savas aerodinamikas, vadāmības un izcilās izgatavošanas kvalitātes dēļ bija ieguvis lielu atpazīstamību auto cienītāju vidū abos Atlantijas okeāna krastos. Savulaik tā pārdošanas cena ASV bija aptuveni 4000 ASV dolāru - par šādu naudu varēja iegādāties, piemēram, arī daudz ietilpīgāko un komfortablāko "Cadillac". 1964 gadā tirgū parādījās "Porsche 356"  pēctecis "Porsche 911".

 

"Porsche 356" pamatkonstrukcija, kas balstīta uz nesošās virsbūves izmantošanu ar aizmugurē novietotu gaisa dzesēšanas ar augšvārstu gāzu sadales mehānismu, centrālo sadales vārpstu, 4-cilindru boksermotoru palika nemainīga visu 356. modeļa ražošanas laiku. Ieviestie uzlabojumi bija galvenokārt evolucionāri un funkcionāli  pretstatā mākslīgi veidotām stila izmaiņām.

 

RMW darbnīca darbojas Jaunmārupē. Savu automašīnu restaurāciju darbnīcas meistariem uztic klienti no Krievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas un Singapūras. Uzņēmums gadā restaurē vidēji astoņus klasiskos automobiļus.