RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Retro auto

"Riga Master Workshop" vienīgais no Baltijas un Skandināvijas piedalīsies retro auto šovā Esenē


Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 09.04.2013. 08:59

Latvijas auto restaurēšanas darbnīca "Riga Master Workshop" (RMW) šogad jau piekto reizi būs vienīgais Baltijas un Skandināvijas reģiona uzņēmums, kas piedalīsies pasaulē lielākajā klasisko spēkratu izstādē Vācijas pilsētā Esenē, pastāstīja RMW īpašnieks Māris Bebris.

 

Izstādē, kas norisināsies no 10. līdz 14.aprīlim, RMW demonstrēs trīs savu meistaru restaurētus automobiļus - 1964.gada izlaiduma "Mercedes-Benz 300 SE", 1969.gadā tapušo "Mercedes-Benz 280 SE" un 1963.gadā uzbūvēto "Porsche 356".

 

"Šie trīs leģendārie dzelzs rumaki ir mūsu restauratoru prieks un lepnums, tāpēc nolēmām tos parādīt klasisko auto faniem, kuri pulcēsies Esenes autošovā," teica RMW īpašnieks.

 

Pēc viņa paustā, RMW dalība Esenes izstādē, ko dēvē par klasisko spēkratu Meku, būs nozīmīga papildu artava uzņēmuma attīstībā un popularizēs Latvijas tēlu ārzemēs.

 

"Šā projekta galvenais mērķis ir veicināt eksportu, piesaistīt jaunus klientus un nostiprināt zīmola atpazīstamību, lai vairotu darbības kvalitāti un veiksmīgi konkurētu ar citu valstu auto restauratoriem," norādīja Bebris.

 

RMW restaurētie spēkrati priecēs retro automobiļu cienītājus Esenes izstāžu centra 2.zālē, 409.stendā. Stendu rotās daļa no fotogrāfijām, kas tika atzītas par labākajām televīzijas kanāla "National Geographic" un kompānijas "Sony" nesen rīkotajā fotokonkursā "Mana pārsteidzošā Latvija".

 

"Porsche 356" restaurācijai Latvijā ieveda no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV). Pēc dalības izstādē žilbinoši baltais autovectētiņš tiks nodots īpašniekam Vācijā.

 

Savukārt divdurvju piecvietīgo sudraba krāsas kabrioletu "Mercedes-Benz 300 SE"  savulaik pārdeva Malaizijā. 2006.gadā automašīna tika nopirkta izsolē. Jaunais saimnieks sākumā savu ieguvumu pārveda uz Lielbritāniju, bet vēlāk nolēma to restaurēt RMW darbnīcā.

 

Trešais tā dēvētais oldtaimers, kas būs redzams RMW stendā, ir 1969.gadā uzbūvētais "Mercedes 280 SE". Pasaulē ir saražoti vien 1039 šādi automobiļi. "Mercedes 280 SE", ko dēvē par "Mercedes" astes spuru, pasaules autobūves vēsturē plašu atpazīstamību ieguva, pateicoties pakaļējo spārnu aizmugures daļas mazliet paaugstinātajām spurām.

 

Izstādes ''Techno classica Essen 25.gadadienā tajā būs pārstāvēti 25 autobūves industrijas zīmoli, kas ir rekordliels skaits, informē izstādes organizators kompānija S.I.H.A.

 

Esenes izstādes apmeklētāju skaits ar katru gadu pieaug. Pērn izstādi apmeklēja vairāk nekā 180 tūkstoši cilvēku pretstatā aptuveni 30 tūkstošiem pirmajos rīkošanas gados. Šogad ir gaidāms vēl lielāks apmeklētāju pieplūdums nekā 2012.gadā, prognozē organizatori.