RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Retro auto

Latvijas auto restaurētājs Riga Master Workshop uzņemts prestižā Vācijas klasisko mersedesu klubā

Latvijas auto restaurētājs Riga Master Workshop uzņemts  prestižā Vācijas klasisko mersedesu klubā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 25.04.2013. 16:23

Latvijas auto restaurēšanas darbnīca "Riga Master Workshop" (RMW) ir uzņemta par biedru "Mercedes Classic" prestižajā Vācijas klasisko mersedesu klubā "Mercedes-Benz InteressenGemeinschaft" (MBIG) kā restaurācijas uzņēmums, pastāstīja RMW īpašnieks Māris Bebris.

 

MBIG, kas dibināts 1979.gadā, ir viens no vecākajiem klasisko mersedesu klubiem. Tas apvieno aptuveni 2200 biedru no Vācijas un ārvalstīm - Šveices, Francijas, Spānijas un Zviedrijas. RMW ir vienīgais kluba biedrs no Centrālās un Austrumeiropas reģiona.

 

Bebris informēja, ka nesen notikušajā pasaulē lielākajā klasisko spēkratu izstādē Vācijas pilsētā Esenē kluba pārstāvji augstu novērtējuši RMW meistaru restaurēto kabrioletu "Mercedes-Benz 300 SE". Tas, pēc viņu stāstītā, pēdējos trijos gados esot pasaulē vienīgais pilnībā restaurētais šā modeļa spēkrats.

 

"Tāpēc saņēmām uzaicinājumu iestāties klubā. Tas ir būtisks panākums prestiža jomā, kas apliecina mūsu augsto meistarības līmeni," prieku pauda Bebris.

 

Divdurvju piecvietīgais sudraba krāsas kabriolets "Mercedes-Benz 300 SE" bija viena no trim restaurētajām automašīnām, kuru RMW demonstrēja izstādē Esenē.

 

Bebris pauda lepnumu, ka 1964.gada izlaiduma "Mercedes-Benz 300 SE" un 1963.gadā uzbūvētais "Porsche 356" izstādē bijušas vienīgās pilnībā svaigi restaurētās šo modeļu automašīnas.

 

RMW īpašnieks pastāstīja, ka izstādē uzņēmums pārdevis divus restaurētos spēkratus -"Porsche 356" un 1969.gadā tapušo "Mercedes-Benz 280 SE". "Pārdevām par augstākajām šā brīža cenām, kas apstiprina mūsu kā restauratoru reputāciju," teica Bebris.

 

Turklāt RMW pārstāvji izstādes laikā parakstīja divus līgumus par pilna apmēra klasisko automašīnu restaurāciju.

 

"Kopumā izstādes laikā mēs ar potenciālajiem klientiem apspriedām aptuveni desmit restaurācijas projektu, tostarp unikālās automašīnas "Mercedes 600 Pullman" restaurācijas projektu. Šo spēkratu restaurēt nav uzņēmies neviens uzņēmums Vācijā. Pašlaik mēs risinām sarunas ar tā īpašniekiem," atklāja Bebris.

 

Daudzi RMW stenda apmeklētāji pauda apbrīnu par RMW veikumu.

 

"RMW meistari automašīnu restaurāciju veikuši ļoti augstā kvalitātē. Rezultāts liecina, ka RMW ir īsti sava darba entuziasti," komentēja viens no izstādes apmeklētājiem - Šveices kompānijas "Gotthard - Motorpark Classic Car Auction" pārstāvis Huberts Rīrs.

 

RMW stendu izstādē ''Techno classica Essen", kas notika no 10. līdz 14.aprīlim, rotāja daļa no fotogrāfijām, kuras tika atzītas par labākajām televīzijas kanāla "National Geographic" un kompānijas "Sony" februārī un martā rīkotajā fotokonkursā "Mana pārsteidzošā Latvija".

 

"Šogad mūsu stendā izstādītās fotogrāfijas pievērsa ne tikai auto profesionāļu, bet arī pārējo izstādes apmeklētāju ievērību. Daudzi cilvēki interesējās, kur tās ir uzņemtas, un par Latviju kopumā," gandarījumu pauda Bebris.

 

RMW izstādē ''Techno classica Essen" šogad piedalījās jau piekto reizi.

 

Izstādes apmeklētāju skaits šogad pieauga līdz 193 tūkstošiem pretstatā 180 tūkstošiem pērn un aptuveni 30 tūkstošiem pirmajos rīkošanas gados.