RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Retro auto

Dikļu retro rallijā 70.gadu BMW triumfē kā labākais auto restaurācijas meistardarbs

Dikļu retro rallijā 70.gadu BMW triumfē kā labākais auto restaurācijas meistardarbs
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 01.08.2013. 11:11

Šāgada Dikļu pils retro rallijā, kas risinājās no 25. jūlija līdz 27. jūlijam, meistardarbnīcas "Riga Master Workshop" (RMW) speciālbalvu par oriģinālam atbilstošāko restaurāciju saņēma 1979.gada izlaiduma automobilis "BMW Alpina B7 Turbo", pastāstīja RMW īpašnieks Māris Bebris.

 

Speciālbalvu RMW šajā kategorijā pasniedz jau otro gadu, un šogad tā bija skulptūra, ko darinājis viens no spilgtākajiem Latvijas porcelāna māksliniekiem Andris Vēzis.

 

Godalgotā automobiļa īpašnieks ir auto restaurācijas entuziasts Marks Meijerovs, kurš šogad Dikļu rallijā piedalījās kopā ar vēl deviņām citām ekipāžām.

 

"Mūsuprāt, auto restaurācija ir māksla. Tādēļ ikviens, kurš ieguldījis tik daudz pūļu un laika, lai atjaunotais spēkrats maksimāli līdzinātos oriģinālam, ir pelnījis atzinību. Līdztekus mēs varam ieviest auto restaurācijas nozarē kvalitātes latiņu - mūsu interesēs ir to turēt augstu, lai klienti izvēlētos tieši Latvijas auto restauratoru pakalpojumus," sacīja Bebris.

 

"BMW Alpina B7 Turbo" savulaik bija viena no ātrākajām četrvietīgajām automašīnām pasaulē, turklāt tā bija pieejama ar biznesa klases interjeru. Auto bija ideāli piemērots tiem, kuri vēlējās ātri pārvarēt lielus attālumus, jo tai ir 100 litru degvielas bāka. Neilgi pēc šā dzelzs rumaka prezentācijas Vācijas žurnāls "Sportauto" rakstīja, ka tas, iespējams, ir efektīvākais savas klases auto. "BMW Alpina B7" maksimālais ātrums ir 258 km/h.

 

Par spīti šādai konkurencei, šāgada Dikļu rallijā labākais sniegums bija RMW restaurētajam 1969.gada izlaiduma automobilim "Mercedes-Benz 280SL".

 

"Lai arī sākotnēji bijām plānojuši startēt ar "Mercedes-Benz 450SL", visbeidzot izlēmām par labu "Mercedes-Benz 280SL". Priecājamies, ka visai sīvā sāncensībā dabūjām pirmo vietu - šāds rezultāts apliecina ne vien spēju izpildīt rallija uzdevumus, bet arī automašīnas tehnisko kvalitāti," lepnumu pauda Bebris, kurš piedalījies visos līdz šim notikušajos Dikļu rallijos.

 

Minētais auto savulaik bija pirmais sērijveida SL modelis, kam konstruktīvi līdzīgi kā SE modeļiem izveidotas deformācijas zonas vadītāja un pasažieru aizsardzībai frontālas sadursmes gadījumā. Automašīnu "Mercedes-Benz 280SL" ar noņemamo jumtu, kas savulaik ražots ASV tirgum, vēlāk pārveda uz Eiropu. RMW šim auto restaurēja motoru, motortelpas agregātus un dekoratīvos apdares elementus.

 

Dikļu pils rallijs šogad norisinājās jau piekto gadu un virzījās cauri Smiltenei, Cēsīm, Siguldai, Saulkrastiem, Limbažiem, Valmierai un Rīgai. Šogad līdztekus rallijam atzīmēja arī Dikļu pils 10 gadu jubileju pēc restaurācijas.

 

"Retro rallijs ir nozīmīgākais gadskārtējais pasākums Dikļu pilī. Šogad, jubilejas gadā, tas noritēja sevišķi sirsnīgā un emocionālā gaisotnē," sacīja Dikļu pils direktore un rallija galvenā tiesnese Ineta Litte.

 

Rallija idejas autors ir Dikļu pils īpašnieks, kaislīgs auto kolekcionārs un rallija dalībnieks Egons Mednis.

 

Pasākumu organizēja Dikļu pils sadarbībā ar auto apvienību "Riga Master Union" (RMU), RMW, "Bentley Riga" un "Eirovīns".

 

Automašīnu restaurāciju RMW meistariem uztic klienti no Krievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas un Singapūras. Darbnīcā gadā restaurē vidēji astoņus klasiskos automobiļus.