RezervesDALAS24.lv

Auto / IT / Auto testi

Latvijas Gada auto 2015 gatavs lielajām testu dienām

Latvijas Gada auto 2015 gatavs lielajām testu dienām
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 05.11.2014. 13:55

No 7.novembra rīta līdz 9.novembra pievakarei Ādažu apkārtnē notiks konkursa “Latvijas Gada auto” lielais testa brauciens. Tā laikā tiks noteikti 8 finālisti, kuri pretendēs uz prestižo “Latvijas Gada auto 2015” titulu. Gatavības pakāpe – teicama.

 

Šonedēļ pretendentu pulku papildināja vēl trīs jaunākie automobiļi, līdz ar to ir sasniegts jauns pēdējo gadu dalībnieku rekords. Līdzās “Mini Cooper S”, kurš pirmajos testa braucienos guva lielu popularitāti, par titulu cīnīsies arī šīs markas rāmākā un praktiskākā četru durvju versija “Mini Cooper 5DOOR”. Komerctransporta grupu savukārt papildinājis “Peugeot Boxer”. Pateicoties tam varam uzskatīt, ka konkursā pārstāvēti visi galvenie mazo kravu pārvadātāju ražotāji. Kā arī šodien tika pieteiks jaunais un ambiciozais “Citroën C4 Cactus”. Pavisam konkursā piedalās jau 30 dalībnieki un rīt ir pēdējā pieteikšanās diena.

 

Brīvdienās teicams forums būs žūrijai – no 29 tās biedriem savu dalību testā ir apstiprinājuši 28. Sevišķi interesantus vērtējumus un kāpinātu balsojuma intrigu šogad sola jaunais žūrijas papildinājums – satiksmes un autoparku profesionāļi Jānis Lange "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs, Jānis Rapa "Lattelecom" transporta daļas vadītājs, Mārcis Mauriņš "ALD Automotive" pārdošanas vadītājs Baltijas valstīs un Jānis Bite "Latvijas Valsts Meži" transporta nodaļas vadītājs. Tāpat kā pērn savu dalību pirmajā lielā testa brauciena dienā apsolījis arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

 

Papildinājušās arī konkursa sponsoru un atbalstītāju rindas. Par savu lēmumu piedalīties pasākumā Māris Daija , “Bosch Car Service” Lielo klientu apkalpošanas vadītājs, saka:

„„Latvijas gada auto” ir viens no ievērojamākiem gadskārtējiem notikumiem auto industrijā Latvijā, kur katru gadu tiek noskaidroti jauni uzvarētāji. Bet kas ar šiem uzvarētājiem un pārējiem konkursa dalībniekiem notiek pēc tam? Mēs rūpējamies par ikvienu automašīnu, neatkarīgi no tās vecuma, statusa un tehniskā stāvokļa, lielākajā daļā Latvijas. Servisa kvalitātei ir nozīme!” 

 

Visiem interesentiem testa dienu norises iespējams vērot Ādažos un pie viesnīcas „Park Hotel” plkst 14:00-15:00 visas trīs dienas. Kā arī savu viedokli par „Latvijas Gada auto 2015” variet izteikt interneta balsojumos, kuri jau rīt sāksies portālos Delfi un iAuto.lv, vai klātienē t/c „Mols”, kur apskatāma arī dalībnieku fotoizstāde.

 

„Latvijas Gada auto 2015” pretendenti ir „Škoda Rapid Spaceback”, „Škoda Octavia Scout”, „Jeep Cherokee”, „Nissan Qashqai”, „Nissan Pulsar”, „Nissan X-Trail”, „Renault Megane Grandtour”, „Renault Twingo”, „Dacia Duster”, „Opel Insignia Country Tourer”, „Seat Leon ST”, „Honda Civic Tourer”, „Mazda3”, „Maserati Ghibli”, „Mini Cooper S”, „Mini Cooper 5DOOR”,, „Fiat 500L Trekking”, „Volkswagen Golf Sportsvan”, „Volkswagen Passat”, „Audi A6”, „Peugeot 508”, „Subaru WRX STI”, „Ford Mondeo” un „Citroën C4 Cactus„. Uz „Latvijas Komercauto 2015”: „Ford Tourneo Connect”, „Ford Transit”, „Ford Transit Courier”, „Fiat Ducato”, „Renault Trafic” un „Peugeot Boxer”.