RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Toms Grēviņš: „Vasarai piestāv auksti ēdieni un festivāli”

Toms Grēviņš: „Vasarai piestāv auksti ēdieni un festivāli”
Foto: No personīgā arhīva.
Kintija Bulava · 08.06.2012. 00:05

Kā nodzīvot pilnvērtīgu vasaru, par 100% izbaudot katru tās dienu? KRUSTTEVS.COM iztaujā dzīves baudītāju, „Radio 101” dīdžeju Tomu Grēviņu.


- Kā sevi sagatavo vasaras sezonai?

 

Es vasarai speciāli negatavojos. Galvenais nepārspīlēt ar smagu ēdienu un pēc iespējas vairāk ēst aukstu ēdienu un dzert daudz ūdens!

 

- Kas, tavuprāt, jādara, lai vasara būtu izdevusies?

 

Jāaizbrauc uz kādu mūzikas festivālu!

 

- Uz kuriem festivāliem pats plāno doties?

 

Pats Jāņos braucu uz Vācijas „Hurricane” festivālu skatīties grupas, kuras mūsu galā neviens festivāls nepiedāvā. Latvijā, kā katru gadu, uzstāšos un strādāšu radio interesēs visos lielākajos festivālos, taču tajos parasti nav laika skatīties koncertus un izdejoties...

 

- Visi, kas klausās Radio101 ievērojuši, ka vairākus mēnešus strādā rīta blokā. Kā organisms pierada pie pārmaiņām?

 

Daži, kas seko līdzi manām gaitām, iespējams, atceras, ka neskaitāmus gadus strādāju ēterā no rītiem tad, kad atvaļinājumā aizgāja abi senākie brokastu šovmeņi Latvijā. Arī aizvietoju mūsu iepriekšējo rīta pārraidi. Tādēļ nav tā, ka nekad tik agri nebūtu cēlies.

 

Visnepatīkamākais ir celties ap astoņiem, deviņiem, kad to dara vairākums. Tagad tas ir tik ekstrēmi agri, ka defekts pārvēršas par efektu. Galvenais atcerēties paēst, jo agri cēlies, organisms mēdz apmānīt ēstgribu un var sanākt kā Kirkegoram, kas būtu dikti bēdīgi...

 

- Kā mainās diena, ja to uzsāk tik agri? Vai vispār ir kādas pārmaiņas?

 

Jā, dienas vidus tagad ir pats klusākais laiks, kurā visprātīgākais, ja nekas nopietns nav jādara, ir uz kādu stundiņu nosnausties. Neeksistē jēdziens „nevaru aizmigt” vai „man nenāk miegs”... Viens no pasaules izcilākajiem brokastu dīdžejiem, Hovards Sterns, pat pēc 30 rīta gadiem saka, ka miegs nākot tikpat labi kā pirmajā rītā, kad režīms sācies, bet... Ja pēc pamošanās tevi sagaida labas un interesantas lietas, tad arī ir vērts celties!

 

- Sāc piekrist teicienam, ka rīta stundai zelts mutē?

 

Rīta stundai (it īpaši tai starp astoņiem un deviņiem) ir lielākie reitingi!

 

- Kādus pārsteigumus no „Radio 101” varam sagaidīt šajā vasarā?

 

„Radio 101” sagaida otro dzimšanas dienu ar jaunu lozungu - „Revolūcija ir beigusies"! Esam padauzījušies, izdauzījušies un tagad sākas īstais darba cikls. Arī raidstacijas muzikālais manifeststs no „populāras alternatīvās radiostacijas” mainās uz „alternatīvu popmūzikas radiostaciju”, kas noteikti ievērojami palielinās to klausītāju skaitu, kuri par savu ikdienas radio izvēlēsies tieši „Radio 101”!

 

- Ko pats sagaidi no šīs vasaras?

 

Smagu darbu un dāsnu tā atalgojumu!